Kurzweil KA130_ Dynatone S150

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Helenazdenkova
Nový uživatel

Kurzweil KA130_ Dynatone S150

Příspěvek od Helenazdenkova »

Dobry den,
Chteli bychom koupit pro dceru(6 let) elektricke piano. Zacina se ucit a tak nam prijde pro tak male dite, ze digitalni piano staci, nez ji casem poridime klasicke piano. Jake mate zkusenosti s modelem Kurzweil KA130 ? Hlavne co se tyce klaviatury?
Naposledy upravil(a) Helenazdenkova dne 5.03.2026 0:30, celkem upraveno 1 x.
Placka

Re: Kurzweil KA130

Příspěvek od Placka »

Placka píše: 31.03.2025 17:56 Takže co jsem viděl, slyšel a na co jsem hrál:

Sencor SDP 200 WH - hrozná plastová s****a. Klavitura pod rukou působila spíš jako keyboard, který má jen hranatý klávesy, aby vypadaly jako na pianu. Navíc mě pak prodavač upozornil na polyfonii nějakých 64 not, což se sustain pedálem dojde překvapivě brzo...A umělý zvuk, který vlastně piano jen připomínal to podtrhl

Kurzweil - bylo jich víc typů, ale ani jeden mě nezaujal - měkká klaviatura, o ničem zvuk...přitom jsou to nástroje už kolem 20000. Zlatý Kawai ES 110, který máme v současnosti doma, ten nestojí ani 15000 a je určitě lepší.

Roland RP701 - to mě zaujalo vlastně uplně nejvíc. Vím, že klaviatura by měly být stejná jako třeba v FP-10, ale mě teda ten feel při přímém porovnání stejný nepřišel. Nevím, jestli za to mohla třeba imitace slonoviny na klávesách vs. hladký plast na FP-10, ale přišla mi (totálně laickým pohledem) moc fajn. Líbilo se mi silné ozvučení, díky kterému měl člověk pocit větší dynamiky. Zvukově mě vlastně dost bavilo.

Roland HP701 - stejné jako předchozí jen v jiném šasi, které je méně kompaktní a trošku víc připomíná piano

Roland RP107 - na tohle se mi hrálo velmi pěkně, zvuk mě bavil, ale vestavěné repro byly poněkud slabé a zajímavostí je šasi, které není z imitace dřeva, ale z matného plastu...to tedy do obýváku přes manželku neprojde:-).

Korg Poetry - oba Korgy měly pro mě měkkou mechaniku, která mi přišla, že nedává moc odezvu a ani zvukově mě to nebavilo. V některých polohách jako kdyby na zvuku byl nějaký efekt a i základní piano pro mě znělo trochu uměle. Samozřejmě ne tak strašně jako na Sencoru:-). ZA ty peníze pro mě uplně nezajímavé

Korg G1 AIR - viz předchozí, vlastně jsem z něj neměl o moc horší pocit, tzn. i když mě to nezaujalo, aspoň to mělo lepší poměr cena výkon než Korg Poetry.

Casio AP550 - stejně jako v Muzikeru mi říkal, že není důvod se na Casio dívat...přitom musím říct, že je mi jako značka vlastně docela sympatické. V přímém porovnání s stejně drahým (dokonce snad levnějším!) Kawai CA401 uplně nezajímavé.

Kawai CA401 - moc fajn klaviatura, hezký kus nábytku, příjemné pedály, ale trochu zastřenější zvuk (cinkavější Roland mě prostě bavil víc, ale možná to bude jenom psychoakustický wow efekt na začátku a příliš jiskrný tón Rolandu by mě začal brzo štvát). Mrzí mě, že jsem nezkusil pro srovnání cn201/301, protože 401 je přece jen trochu dražší. Borec říkal, že s Kawai je trochu problém s případným servisem, že to dost trvá, na rozdíl od Yamahy nebo Rolandu, které tu mají servisy a vše jde rychle a bez problému. Původně jsem měl CA401 jasně vyřešenou tím, že je nad limit 40000,a le když ji teď vidím v Augustinu za 38k, tak jsem dost nahlodaný.

Na Yamahy jsem se díval, ale prodavač mě od nich odrazoval, že se u nich vývoj docela zadrhl a poměr cena výkon, který byl zajímavý před 15 lety zůstal stejný a stal se nezajímavým...ukazoval mi to na příkladu, kdy klávesa u Yamahy, aby zahrála znovu, se musí vrátit uplně nahoru a tím pádem je to limitující právě třeba u rychlých repetic. Zkrátka že Yamahy jsou vzhledem k tomu co umí vlastně docela předražené. Tím mi vlastně řekl přesně to stejné co prodejce ve Slovenském Augustinu.
Moje zkušenosti s nákupem digi-piána jsem shrnul v jiném vláknu. Dodám, že nakonec jsme koupili Roland RP701 a jsme s ním moc spokojení. Kurzweil mě opravdu nepřesvědčil. Z levných kousků je fajn Kawai ES120 (měl jsem před Rolandem doma ES110, to je prakticky to samé)
Asanoth

Re: Kurzweil KA130

Příspěvek od Asanoth »

Kurzweil bych taky nedoporučoval. Je tu hodně témat "digitální piano do xxx tisíc", tam najdete doporučení.
Pokud chcete koupit pianino, tak bych spíš teď vzal něco echt dočasného, třeba na ten Roland FP10 se mi hrálo docela dobře, a pak koupil pianino co nejdřív, až to bude vypadat, že s tím dcera hned nepraští.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Helenazdenkova
Nový uživatel

Re: Kurzweil KA130_ Dynatone SLP 150

Příspěvek od Helenazdenkova »

A co si myslíte o Dynatone SLP 150 nebo Sencor SDP 100N?
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“