Multiefekt hezky poporadku ...
Pravidla fóra
Re: Multiefekt hezky poporadku ...
tak jsem dneska koupil toho Lanyze LFR-212 .. budu ho mit v pondeli ...
tak mam poznatek ... Lanyz ma (viz) pri tech nizkejch domacich hlasitostech vyznamne lepsi zvuk nez Behringer (f1220d) ale fakt je pravda, ze s tim behringerem jak je naklonenej nahoru, tak se proste na domaci noodleni hraje lip .. ten zvuk se tam da docela dohnat pomoci equalizeru na Behringerovi (hlavne pridani basu, ubrani midu a trosku pridani vejsek) takze to neni ve finale takovej rozdil ...
Musim ale rict ze ten fractal dava s tim lanyzem fakt smysl .... hraju ale s Mooerem (prime p2) tedka, nebavi me fractal na domaci hrani obsluhovat6 ... fractal pujde s lanyzem na stalo do zkusebny .. stejne nemuzu doma hrat nahlas, takze si poradne nemuzu nastavit zadny presets protoze to proste neslysim, dokud to neni ohuleny ...
diky moc ale ... timto se vlastne finalne zavrsil muj vstup sem na forum
Musim ale rict ze ten fractal dava s tim lanyzem fakt smysl .... hraju ale s Mooerem (prime p2) tedka, nebavi me fractal na domaci hrani obsluhovat6 ... fractal pujde s lanyzem na stalo do zkusebny .. stejne nemuzu doma hrat nahlas, takze si poradne nemuzu nastavit zadny presets protoze to proste neslysim, dokud to neni ohuleny ...
diky moc ale ... timto se vlastne finalne zavrsil muj vstup sem na forum
takze vlastne diky tomuhle foru jsem se stal skoro az digitalnim nomadem
... moje oba digitalni sety ... Musim rict, ze ten mooer je naprosto skvelej diky tomu, ze je na baterku a ja si ho muzu vzit ve futralu na kytaru treba na chalupu a tam cvicit se sluchatkama
Nádhera, blahopřeju - konečně jsi kompletním člověkem... 
Prostě co se dneska týká možností jak se vybavit, je ráj... 
| Cruel YT | Cruel sptf
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Pokrok nezastavíš. Už i já jsem teď o víkendu hrál na digitál
Ok, byl to hybrid rig s klasickým boxem a Fryette PS-100 jako koncák, ale do PA šel přímo Cortex a venku prej dobrý 
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Tak to je ovšem konec veškerého #drivbylolip, když už i Bubu vyměknul... 
Na světě už došly lampáče, které jde koupit, nebo co?
https://hudebniforum.cz/viewtopic.php?p=832768#p832768
Na světě už došly lampáče, které jde koupit, nebo co?
Jen tak pro zajímavost - ohledně téhle varianty jsem si nedávno znovu ověřil tohle
https://hudebniforum.cz/viewtopic.php?p=832768#p832768
| Cruel YT | Cruel sptf
Tak beru trosku zpet .. ten Lanyz zni jako sh*t .... tvl co to je .. zni to asi takhle
https://www.youtube.com/watch?v=LqwY3SVO8bU
https://www.youtube.com/watch?v=iRCBnDYm6sw
takze to ma hodne basu a strasne malo stredu a vejsek, jak kdyby to hralo pod nejakou dekou ... daj se samozrejme tak nejak ty basy a vejsky vyhnat na global EQ ale dopr* co to je ? kdyz do toho lanyze pustim kabelem normalni reprodukovanou hudbu, tak to proste zni uplne na h***o ... kdyz stejne kabel z fractalu (a nebo quad cortexu - zkousel jsem s kolegou) proste pichnu do obycejnejch stolnich PA, tak to zni normalne, jako kytara ... Jsem z toho docela nestastnej ... zkousel jsem presne co jsem psal
1. kytara -> fractal -> Lanyz (cab modeling ve fractalu zapnutej)
Vs
2. kytara -> fractal -> SD Powerstage -> normalni 2x12 cab s V30s (cab block ve fractalu bypassed jinak zadna zmena)
Vs
3. kytara -> fractal -> stolni PA a nebo Behringer F1220d (cab modeling ve fractalu zapnutej)
tak #2 znelo uplne normalne, fantasticky a #3 znelo taky skvele, fakt jak normalni kytarova bedna .. #1 bez globalniho EQ na OUT1 znelo uplne tragicky
Mam otazky:
Q1: ma FRFR znit jako normalni PA bedna kdyz se do toho pusti muzika ?
Q2: k cemu potom je FRFR - to si mam jako pomoci EQ naladit na nejakej pocatecni bod o.O
jsem z toho nestastnej .. tesil jsem se na to a velky zklamani ...
https://www.youtube.com/watch?v=LqwY3SVO8bU
https://www.youtube.com/watch?v=iRCBnDYm6sw
takze to ma hodne basu a strasne malo stredu a vejsek, jak kdyby to hralo pod nejakou dekou ... daj se samozrejme tak nejak ty basy a vejsky vyhnat na global EQ ale dopr* co to je ? kdyz do toho lanyze pustim kabelem normalni reprodukovanou hudbu, tak to proste zni uplne na h***o ... kdyz stejne kabel z fractalu (a nebo quad cortexu - zkousel jsem s kolegou) proste pichnu do obycejnejch stolnich PA, tak to zni normalne, jako kytara ... Jsem z toho docela nestastnej ... zkousel jsem presne co jsem psal
1. kytara -> fractal -> Lanyz (cab modeling ve fractalu zapnutej)
Vs
2. kytara -> fractal -> SD Powerstage -> normalni 2x12 cab s V30s (cab block ve fractalu bypassed jinak zadna zmena)
Vs
3. kytara -> fractal -> stolni PA a nebo Behringer F1220d (cab modeling ve fractalu zapnutej)
tak #2 znelo uplne normalne, fantasticky a #3 znelo taky skvele, fakt jak normalni kytarova bedna .. #1 bez globalniho EQ na OUT1 znelo uplne tragicky
Mam otazky:
Q2: k cemu potom je FRFR - to si mam jako pomoci EQ naladit na nejakej pocatecni bod o.O
jsem z toho nestastnej .. tesil jsem se na to a velky zklamani ...
Q1: Ano.lt.dan píše: 26.03.2026 18:35 Tak beru trosku zpet .. ten Lanyz zni jako sh*t .... tvl co to je .. zni to asi takhle
Pokud bedna hraje dobře hudbu, měla by hrát dobře i simulaci ozvučené kytary - jen pro pořádek upozornění: bluetooth JBL nehrajou dobře hudbu, na této úrovni zde mentálně neoperujeme.
Což Ti sekundárně odpovídá na to, proč Lanýž není cajk.
Osobně pro FRFR použití doporučuju koukat spíš po monitorech od tradičních prověřených značek, které za sebou mají dekády vývoje P.A. systémů a které mají rádi zvukaři. Pro tyhle firmy je typické, že kvalitní knowhow je přenesené shora i do levnějších modelových řad, z čehož pak těžíme my nýmandi, protože si pak v řádu nízkých desítek tisíc můžeme koupit něco, co hraje až překvapivě dobře pro to naše vocmrdávání.
Q2: Je to Tvůj odposlech a když hraje divně, můžeš si zvuk do něj poladit pro svoje uši - pokud možno za signálem, který posíláš zvukařovi.
Např. já mám v mulťáku stejné presety, které se liší jen tím, že na konci (za odbočkou zvukařovi) pro sebe odřezávám HPF na 80, 100, 120 a 130 Hz - čistě proto, že každé podium/prostor jinak duní.
Jinak je to jak s každýma bednama/sluchátkama - každá hraje jinak, zkusil jsem víc různých beden a není úplně snadné si dobře vybrat - mně vyhovuje RCF.
Něco se v minulých letech řešilo tady, projdi si to, vesměs to asi furt platí:
https://hudebniforum.cz/viewtopic.php?p=792166#p792166
| Cruel YT | Cruel sptf
@cherreda - da se to resit jednoduse pomoci global EQ na Out1/2 na fractalu ... zjistoval jsem o tom hodne i na fraktal foru .. dozvedel jsem se vlastne nove veci, ktere jsem si predtim neuvedomaval ... on proste tenhle Lanyz neni PA bedna .. je to sice FRFR ale to prej neznamena, ze to bude hrat jako PA a on ani jako PA nehraje ... jeste to budu nejakou dobu zkouset ... kdyz z nej pomoci EQ udelam PA (tzn kdyz do nej pustim normalni nahravku a pomoci EQ to vyladim, ze to zni dobre) tak to pak vlastne hraje jako PA a zni to docela OK
spis me prekvapilo na zacatku, jak je ten zvuk strasnej ... a furt me prekvapuje ze na youtube je velke mnozstvi borcu, co tam z toho Lanyze v tom vychozim nastaveni vyluzujou ty hnusny zvuky a jeste kolem toho krepci, jak je to skvely ...
spis me prekvapilo na zacatku, jak je ten zvuk strasnej ... a furt me prekvapuje ze na youtube je velke mnozstvi borcu, co tam z toho Lanyze v tom vychozim nastaveni vyluzujou ty hnusny zvuky a jeste kolem toho krepci, jak je to skvely ...
PA je patrně zkratka Power Amplifier
Takže v principu bez změny zvuku který se v něm pouze zesiluje
Takže v principu bez změny zvuku který se v něm pouze zesiluje
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Public Address
Máš recht. Plete se to s koncákem, často. Pro PA se dnes často používá širší pojem FOH (Front of House), který označuje tech.zázemí, zvukaře, světla, aj.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 29.03.2026 9:33, celkem upraveno 1 x.
Mám z toho dojem, že u Laney měli nějakou myšlenku, ale nepodařilo se jim ji zkomunikovat. Jako že třeba - plácnu - je to na odposlech na velký pódia a proto víc basů...
ja jsem z Lanyze LFR212 doslova zklamanej ... moje prvni reakce byla ciste wtf o.O ? to je snad rozbity ...
zase na druhou stranu, kdyz se clovek koukne na cenovku (coz je dost zavadejici), tak je to komplet 2x12 box vcetne class D zesiku a to vse za nejakejch 600 euro .. vyvinout 12" frfr box je urcite dost obtizne a drazsi nez ta, flaknout cokoliv od Celestionu ... neni se cemu divit .. samotnej SD powerstage stoji viz nez tohle dohromady bez enclosure a repraku ...
jsem trosku zklamanej kvuli tomu, ze to na internetu lidi tak strasne hypujou a pritom to zni strasne .. a kdybych ta videa poslouchal trochu peclivejc, tak si toho vsimnu taky ... ja jsem jich videl X .. stoji tam borec pred strasne hrajicim boxem, co zni jako kdyby hral nevybalenej z krabice, a raduje se z toho ...
trosku mi to pripomina katanu .. jeden muj kamos pred par lety ke me pribehl, ze ma novou katanu, byla to myslim tenkrat ta vetsi 100w katana (o kovidu, takze 2020 myslim) a to bylo uplne zrudny ... znelo to uplne na pobliti ... a taky on pak s takovym neskryvanym zlamanim rikal - ale dyk je na youtube 100 videii jak je to skvely ... ja mam tedka stejny pocit prazdnoty a "zneuziti" kvuli Lanyzovi
zase na druhou stranu, kdyz se clovek koukne na cenovku (coz je dost zavadejici), tak je to komplet 2x12 box vcetne class D zesiku a to vse za nejakejch 600 euro .. vyvinout 12" frfr box je urcite dost obtizne a drazsi nez ta, flaknout cokoliv od Celestionu ... neni se cemu divit .. samotnej SD powerstage stoji viz nez tohle dohromady bez enclosure a repraku ...
jsem trosku zklamanej kvuli tomu, ze to na internetu lidi tak strasne hypujou a pritom to zni strasne .. a kdybych ta videa poslouchal trochu peclivejc, tak si toho vsimnu taky ... ja jsem jich videl X .. stoji tam borec pred strasne hrajicim boxem, co zni jako kdyby hral nevybalenej z krabice, a raduje se z toho ...
trosku mi to pripomina katanu .. jeden muj kamos pred par lety ke me pribehl, ze ma novou katanu, byla to myslim tenkrat ta vetsi 100w katana (o kovidu, takze 2020 myslim) a to bylo uplne zrudny ... znelo to uplne na pobliti ... a taky on pak s takovym neskryvanym zlamanim rikal - ale dyk je na youtube 100 videii jak je to skvely ... ja mam tedka stejny pocit prazdnoty a "zneuziti" kvuli Lanyzovi
Mnjn, musíme počítat s tím, že lidi dneska nadšeně hypujou kdeco, třeba ty BT repráky JBL a nebo co provádí se světem oranžovej idiot.
Já myslím, že toho Lanýže pomocí EQ vcelku snadno zvládneš dotlačit k slušnému odposlechu, sundáš dunění, přidáš středy.
Takhle - nase*e to, pochopitelně - ale zas buď v klidu, ony i ty solidní podiové monitory hrajou každý jinak.
Já myslím, že toho Lanýže pomocí EQ vcelku snadno zvládneš dotlačit k slušnému odposlechu, sundáš dunění, přidáš středy.
Takhle - nase*e to, pochopitelně - ale zas buď v klidu, ony i ty solidní podiové monitory hrajou každý jinak.
| Cruel YT | Cruel sptf
No vidíš, kamarád Katanu má a je s ní spokojenej. A před pár lety jsem slyšel partu, kde byl jeden lampový Marshall a jedna Katana, oboje nazvučené do PA, a zněly rovnocenně. A to nemluvím o tom, že Katana mezi modelingovými comby je obecně hodnocena jako nejlepší.lt.dan píše: 29.03.2026 9:33 trosku mi to pripomina katanu .. jeden muj kamos pred par lety ke me pribehl, ze ma novou katanu, byla to myslim tenkrat ta vetsi 100w katana (o kovidu, takze 2020 myslim) a to bylo uplne zrudny ... znelo to uplne na pobliti ... a taky on pak s takovym neskryvanym zlamanim rikal - ale dyk je na youtube 100 videii jak je to skvely ... ja mam tedka stejny pocit prazdnoty a "zneuziti" kvuli Lanyzovi![]()
Ještě bych zkusil dotaz na umělou inteligenci a teprve pak se defnitivně rozhodnout o dalším nákupu, aby ses vyvaroval pocitu prázdnoty a zneužití.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
zeptat se Ai je prave to nejhorsi co muzes udelat ... Ai se prave uci od jantaru ... takze vlastne Ai naprosto desivym zpusobem amplifikuje vsechnu hloupost lidstva ze sve same podstaty ...torst píše: 31.03.2026 18:59 Ještě bych zkusil dotaz na umělou inteligenci a teprve pak se defnitivně rozhodnout o dalším nákupu, aby ses vyvaroval pocitu prázdnoty a zneužití.