TM Instruments

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Re: TM Instruments

Příspěvek od fantomasxxx »

Tentokrát trochu větší kalibr. Oprava kontrabasu. Celkově drnčely struny, problém zvlněný hmatník. U kontrabasu je stejně důležitý relief průhybu krku jako u kytar a baskytar. Tím že kontrabas nemá žádnou nastavitelnou výztuhu a struny svým tahem krk také téměř neprohnou, je potřeba relief vytvarovat broušením nebo škrabkou. Tady byly před opravou vlny na hmatníku v různých místech. Nejdříve jsem ho srovnal dlouhým brusným blokem a pak kratším blokem udělal úlevu ve střední části.
20260405_115503.jpg
20260405_115503.jpg (1.26 MiB) Zobrazeno 207 x
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

Pustil jsem se do vyladění finální podoby mého loga TM Instruments. Přikládám foto z testů. Průměr kruhu je cca 26mm. Nevěřil jsem, že i tak malý nápis uvnitř loga bude po frézování čitelný. Nicméně jsem se rozhodnul na nástrojích (většinou asi hlavice krku) používat jednodušší variantu bez nápisu (riziko vytrhání materiálu u drobného písma je dost velké). Jako výplň jsem použil jemný grafitový prach s CA lepidlem. Zajímal by mě váš na názor na vzhled loga. Chápu, že hlavice strat není úplně ideální kandidát na vizualizaci, tam nejvíce sedne Fender. Momentálně ale dělám na custom stratu TM, takže je to aktuální:).
loga_set.jpg
loga_set.jpg (308.37 KiB) Zobrazeno 81 x
Co se týče frézování, tak z malé hračičky CNC 3018 jsem postoupil zase o krok dále. Koupil jsem starší CNC 6090 (600x900mm pracovní plocha), vřeteno 2,2Kw. Je to sice číňan, ale stůl je dodatečně vyztužený silnou hliníkovou deskou. Pod stůl jsem si vyrobil masivní stůl z jackelů. Zatím jsem to rozchodil a udělal pár zkušebních věcí. Jsem sice spíše příznivce ručního práce, ale chtěl jsem se posunout dále a rozšířit možnosti. Není to nic pro profi sériovou výrobu, ale pro moje potřeby zatím spokojenost nad očekávání.
cnc.jpg
cnc.jpg (268.21 KiB) Zobrazeno 81 x
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Jak píšeš, když frézuješ i název tak se to trhá/může trhat. Ve slově INSTRUMENTS to vidím na písmenu M. Jiank se mi líbí ten návrh podním. Černě TM instruments. Bez toho názvu mi to přijde takové prázdné. Nešlo by to logo TM posunout kousek doprava, když tam není ten název?
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Gratulace k upgradu a přeju, ať Ti to funguje líp než mě. :D
Logo pravý. :)
Co ten nápis větší rovně vedle loga?
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

Děkuji za reakce, zatím u mě vede u loga ten vzor na pravé straně č. 8. Písmeno M jsem trochu posunul více do středu. Samotný nápis TM Instruments dám asi ve větším fontu na jiné místo někde ze zadní strany nástroje.

Michnov: Díky za podporu, trochu jsem se obával, abych to CNC vůbec zprovoznil. Kupoval jsem starší kus od majitele, který to měl už také z druhé ruky a nikdy na tom nedělal. Takže jsem celkem riskoval, že někde narazím na past. Mimo poškozené koncové spínače bylo naštěstí vše OK. Jediná omezující věc je, že to má starý LPT port, takže jsem odkázaný na starý PC ještě s WINXP, ten jsem k tomu také dostal. Také se mi nepodařilo zprovoznit řízení vřetene z Mach, takže spouštění vřetene a otáčky musím nastavovat jen ručně na měniči (to mi ale ani moc nevadí, stejně jsem většinou během frézování v dílně u toho). Chvíli mi trvalo se skamarádit s Mach3, ale v době AI jsem vlastně ani nepotřeboval žádný manuál. Než jsem se rozhoupal k nákupu, tak jsem otestoval svoje schopnosti na mini CNC 3018, kde jsem prvně zkusil obrábět křivky a tvary mimo 2D vyřezávání. Viz foto mini model velikosti krabičky od sirek. Na programování používám Fusion360 + Artcam na jednoduché tvary. Ty už jsi zkušený matador s CNC, tak tě v budoucnu možná poprosím o nějakou radu, pokud můžu.
mini_kytara.jpg
mini_kytara.jpg (72.22 KiB) Zobrazeno 15 x
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“