Kombo na doma i do zkušebny

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Ladap

Re: Kombo na doma i do zkušebny

Příspěvek od Ladap »

A co sluchátka? Nikdo nehrajete doma do sluchátek? Pro mě to řeší vše bez nějakých nevýhod. Na strymonu zapnu delue reverb a mám stejný zvuk jako v sobotu s kapelou.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Jo, když nejsem na baráku sám (což je standardně celou zimu) nebo různě na cestách. Kytaru na těch cestách přes Vox amplug, důležitější je to ovšem u basy. Kytara se dá občas cvičit i "na sucho", u basy to ovšem moc nejde, protože když tam něco nechtěně proznívá, tak na těch nízkých frekvencích to není vůbec slyšet. Pak se do něčeho zapojíš a zjistíš, že to zní úplně debilně, protože tam proznívají blbě zatlumené prázdné struny. Takže kytaru (třeba v kuchyni ) přes Vox amplug a malé compové bedničky, když vím že to bude na pár minut tak třeba nasucho, jinak Vox amplug a sluchátka (v pokoji regulérně přes ten Trace Acoustic).
Basu vždycky přes něco. V kuchyni teď v poslední době Valeton Dapper Bass Mini a buď sluchátka, nebo kompové bedničky (ten Valeton má, podobně jako Trace Elliot Transit B - což se divím, vzhledem k ceně - dobrý dynamický procesing a subsonic filtr, takže v pokojové hlasitosti to jde, aniž by ty repráčky chodily nadoraz) nebo na sluchátka, v pokoji opět přes Trace Acoustic.
Sluchátka jsem si oblíbil ty nejlevnější, v podstatě "oldschool" mostovky (buďto Koss, nebo Panasonic), které vypadají jako od walkmana z devadesátých let. Jsou lehoučké, prodyšné a hrají použitelně. Na cvičení, tedy, na poslech muziky už nejsou úplně top.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Ladap píše: 20.10.2025 5:43 A co sluchátka? Nikdo nehrajete doma do sluchátek? Pro mě to řeší vše bez nějakých nevýhod. Na strymonu zapnu delue reverb a mám stejný zvuk jako v sobotu s kapelou.
Viz Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)
volfi

Příspěvek od volfi »

V pátek jsme hráli na akci a hrála tam s námi slušná rocková kapela a oba kytaristi měli Katany - 100W verze, ale generaci netuším. To bylo poprvé, co jsem to slyšel nahlas, nazvučené v rozumném prostoru a musím říct, že ten zvuk byl naprosto OK. Vlastně jsem byl překvapen jak to hrálo. Opět mě to nahlodalo, jestli si takový All In One kombo nekoupit, celkem často se mi stává, že si chci někde něco zahrát, tak jsem si zbastlil z domácích zbytků takový malý PB s orange zesilovačem, ale není to nic moc. A teď k otázce, neporovnával jste někdo klasickou Katanu s Artist verzí?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
adiku

Příspěvek od adiku »

Hraju na Katana 100mkII už hodně let živě, dokonce díky zdejšímu foru využívám i in-ear na jedno ucho / line out/ . V tobě rozhodování jsem měl možnost porovnat s Artist. Ta má jiný 'dospělejší' reprák, ale protože stejně nakroutím podobný zvuk na obou, rozhodla cena. Stejně ve studiu využiju lampy. A na živo je Katana výborná s GA-FC, 2x 4 patche je dostatečný s armádou boss efektů.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“