Další nástřel dalšího songu pro kapelu. Ústřední riff přines kolega, já ho dozdobil. Kytary jsou přes EZmix2.
https://vocaroo.com/15Orqql8Cd6d
Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
Pravidla fóra
Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
Demokracie přežije všechno – s výjimkou zákonů na ochranu demokracie. (Václav Bělohradský)
Rychlá jednohubka. Kolega kytarista přišel s takovou alternativní brnkačkou, tak jsem jí dopentlil a je to trochu nářez, asi to zůstane bez zpěvu, budeme mít taky jednu instrumentálku. Kytary tradičně EZmix2.
https://voca.ro/1oCMEeHtapWY
https://voca.ro/1oCMEeHtapWY
Demokracie přežije všechno – s výjimkou zákonů na ochranu demokracie. (Václav Bělohradský)
Tuhle jsem v autě z Radia Hey zaslech Díratého Strejce, Sultána na swingerspárty, tak jsem to zkusil, jestli to ve své hájovně taky dokážu. Čínskej Stratocaster SX, 20 let stará zvukovka FW PreSonus, Cubase SE3, pár předpotopních fréčkových pluginů, kytara konkrétně přes Simulanalog Rednef Twin, non IR´s. Nemám ambici se hráčsky srovnávat s MK, on prsty, já trsátko, ani s jeho zvukem. Ne, není to totéž. Je to jiné. Je to více špatné (dříve horší)? Dvě verze. Neck a midd je více líbivý (dříve líbivější), více barevný (dříve barevnější), samotný midd je více strohý (dříve strozší), více prostý (dříve prostší), více pevný (dříve pevnější) a více blízký (dříve bližší) origoši.
Torste, ta brnkačka, rychlá jednohubka mi trochu připomíná Sweet Dreams od Eurytmics, tedy spíš Mansonovou verzi. Ale zní to fajn, ty střední tempa mají své kouzlo, člověk má tendenci kývat hlavou do rytmu. Tohle ti jde..
A ten Dire Straits umíš celou skladbu? Ten Knopfler není žádné ořezávatko, umí a ty tvoje verze mi přijdou stejné jako originál, ale nemám to až tak naposlouchané. A zvukově teď nemám po ruce normální repráky, jen ty v NB, takže zvuk až tak posoudit neumím, ale na NB mi to zní dobře.
A ten Dire Straits umíš celou skladbu? Ten Knopfler není žádné ořezávatko, umí a ty tvoje verze mi přijdou stejné jako originál, ale nemám to až tak naposlouchané. A zvukově teď nemám po ruce normální repráky, jen ty v NB, takže zvuk až tak posoudit neumím, ale na NB mi to zní dobře.
Dík za reakci. Eurythmics od Mansona ..., to je lergrační! Ten riff přinesl kolega kytarista, tu podobnost s Mansonem jsme tam zaznamenali a on sám mi pak ještě přeposlal odkaz na Eurythmicss, tedy na konkrétní píseň-cover. Mě, který Eurythmics zbožňuje, jsou to moje ikony 90 tek, žeru jejich set na Mandelovi! Mansonův cover mi samozřejmě nevadí! Takže tohle mi ale nejde, já to jen učís, ale nápad můj není. Ta druhá polovina neprošla , to už je pop, budu na tom ještě pracovat.
Celeho Knoplera neumím, jenom jsem si ohmát ten charakteristický riff, abych si zkusil jeho straťáckej zvuk. O víc mi nešlo. A ten podmaz, to je prefabrikát, guitarbackingtrack.
Celeho Knoplera neumím, jenom jsem si ohmát ten charakteristický riff, abych si zkusil jeho straťáckej zvuk. O víc mi nešlo. A ten podmaz, to je prefabrikát, guitarbackingtrack.