Efekt s více vstupy?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
VšivákPít
Nový uživatel

Efekt s více vstupy?

Příspěvek od VšivákPít »

Ahoj. Nejsem zadny profik, hrajeme s kamarady country. Jde mi bud o efekt ci jak to nazvat, ktery bude mit minimalne 2 vstupy pro kytaru a minimalne 2 pro mikrofon, ale s tim, aby kazdy kanal byl samostatne ovladany, pro kazdy kanal samostatna moznost efektu a hladitosti. Pripadne by to mohlo byt i kombicko, klidne i s nizsim vykonem. Dekuji za jakoukoliv radu.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Efekt s více vstupy?

Příspěvek od Hendrek »

Nazdar. No dobře, a co má ten efekt jako dělat? Jakou má mít funkci? Podle popisu mi spíš připadne, že cheš mixpult. Digitální mixpulty mají v sobě zabudované efektové jednotky a můžeš si nezávisle s kanály dělat co chceš.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Hendrek píše: 31.07.2026 6:47 Nazdar. No dobře, a co má ten efekt jako dělat? Jakou má mít funkci? Podle popisu mi spíš připadne, že cheš mixpult. Digitální mixpulty mají v sobě zabudované efektové jednotky a můžeš si nezávisle s kanály dělat co chceš.
Přesně. Jen třeba počítat s tím, že u analogových mixů bude z efektové jednotky možno použít pouze jeden společný efekt pro všechny vstupy, pokud bude mít laditelné parametry, opět budou nastaveny společně. Pro jednotlivé vstupy lze nastavit jen míru efektu, tj. mix s neefektovaným signálem. Případně může být na každém vstupu, nebo jen některých, kompresor.
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/oxagon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Jestli to má být nějaké jednoduché řešení vše v jednom tak bych tě nasměřoval na PA systém Yamaha Stage Pass nebo podobné. Případně jak píšou výše mixpult a aktivní odposlechy k tomu. S těmi efekty bude to omezení u všech podobně.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
VšivákPít
Nový uživatel

Příspěvek od VšivákPít »

Děkuji všem za odpovědi. Hrajeme pouze el. akustickákytara, ukulele, banjo a když to chceme trochu víc nahlas tak na kombu mám efekty gain, chorus a delay, nic vic nepotřebuji, ale rád bych každý kanál ovládal se vším samostatně, což mi mé kombíčko nedovolí a vlastně ani u jiného jsem to nenašel.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Ještě pořád není úplně jasný, co přesně potřebuješ (ovládání efektů nebo hlasitosti?) - nicméně jasný je, že potřebuješ digitální mixpult. Ten umožní přiřazovat každýmu nástroji zvlášť efekt a jeho sílu. Bohužel, už je to trochu složitější záležitost. Komba se takový nedělají, protože by to muselo mít strašně moc čudlíků.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

vasekh píše: 3.08.2026 8:38 Ještě pořád není úplně jasný, co přesně potřebuješ (ovládání efektů nebo hlasitosti?) - nicméně jasný je, že potřebuješ digitální mixpult. Ten umožní přiřazovat každýmu nástroji zvlášť efekt a jeho sílu. Bohužel, už je to trochu složitější záležitost. Komba se takový nedělají, protože by to muselo mít strašně moc čudlíků.
Digitální mix je IMHO trochu overkill pro někoho, kdo ani neví, co chce. Nejlevnější digimix Behringer Flow 8 za 4 litry možná ani neumí separátní efekt na každou šavli. Nehledě na složitost a nepohodlnost ovládání přes nějakou apku v mobilu.
(https://www.thomann.cz/behringer_flow_8.htm)
Navíc, proč efekty pro (asi) nějaké hospodské akustické hraní, které jen potřebuje trochu přizvučit. Z Ali nebo Temu člověk dnes koupí za hubičku použitelné analogové mixy i s efektovou jednotkou, nebo za dobré cenu je i nějaký Behringer nebo t.mix od Thomanna. Pokud to chtějí hnát přes stávající kombo, mohou jít všichni do mixu a z něj do toho komba. Pokud už potřebují nějaké efekty separátně, pak se dá (taky z Ali nebo bazaru, ale nejen) koupit každému zvlášť požadovaný efekt, nebo malý multiiefektík, za hubičku.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“