začínam slappovať

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
prscho
Kontaktovat uživatele:

začínam slappovať

Příspěvek od prscho »

ľudia poradte mi.chcem začat zo slappom, predtým som hral trsátkom a teraz sa učím na prstoch,chcem začat zo slappom, čo musím vedieť??? má niekto nejakú slap skolu alebo take niečo??
Fender Jazz Bass MIJ 1976
Fender Precision Bass special
Gallien Krueger Fusion 550
David Eden WT 400 Traveler
Hartke XL 410
AKG WMS Pro Flexx
Cliff

Příspěvek od Cliff »

hele můžu ti doporučit jedno DvD Slap a Funky od Richarda Scheuflera fakt super na učeni slapu.
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Obrázek
Obrázek
Chochy
Bandzone: www.bandzone.cz/pavoucy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chochy »

Já Ti můžu poradit asi tohle.Poslouchej, napodobuj zkoušej a čas ukáže.Já začínal tak, že jsem hrál s kazeťákem nebo u videa a snažil se co nejvíc pochytit a odkoukat.Jinak ta škola slap a funky je fakt dobrá.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nepřetěžuj se. uč se zvolna, vychytat všechny možnosti slapu není záležitost na týden a tím, že budeš spěchat si nepomůžeš... hlavně nepřestávej cvičit, vím, že ze začátku, když ti to vůbec nejde, je to otrava, ale když se dostaneš přes začátky, je ta snaha k nezaplacení
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

Chochy píše:Já Ti můžu poradit asi tohle.Poslouchej, napodobuj zkoušej a čas ukáže.Já začínal tak, že jsem hrál s kazeťákem nebo u videa a snažil se co nejvíc pochytit a odkoukat.Jinak ta škola slap a funky je fakt dobrá.
Zase , ale pozor aby ses to nanaučil špatně, já sem se musel slap přeučovat a to je o nervy, takže na to pozor, protože nák do toho tim palcem flákneš, ale pak když zasčneš zkoušet teší věci tak přídeš že to nejde ....
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Já slap třeba odkoukal a některé prvky mám třeba vlastní..neuvědomuju si něco co by se dalo vyloženě zkazit...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
prscho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od prscho »

mne robia najviac problémy tie tlmené tóny.akosi to este menám v ruke.
Fender Jazz Bass MIJ 1976
Fender Precision Bass special
Gallien Krueger Fusion 550
David Eden WT 400 Traveler
Hartke XL 410
AKG WMS Pro Flexx
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

prscho píše:mne robia najviac problémy tie tlmené tóny.akosi to este menám v ruke.
Co myslíš? Tlumené tony palce, kdy jako se dotýkáš struny ale ndrží ju, prostě "x"?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Hlavně nejlepší je učit se postupně nejdřív palec a pak trhání, pač když se to budeš učit zároveň, tak riskuješ že si zažiješ jeden způsob hraní a to je silně omezujícíc.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nesst píše:Hlavně nejlepší je učit se postupně nejdřív palec a pak trhání, pač když se to budeš učit zároveň, tak riskuješ že si zažiješ jeden způsob hraní a to je silně omezujícíc.
Jak to myslíš tím jedním zpusobem hraní?

Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

KIWI píše:
Nesst píše:Hlavně nejlepší je učit se postupně nejdřív palec a pak trhání, pač když se to budeš učit zároveň, tak riskuješ že si zažiješ jeden způsob hraní a to je silně omezujícíc.
Jak to myslíš tím jedním zpusobem hraní?
No myslel jsem to tak, že třeba znám basáky, kteří slap hrají pouze stylem třeba
A:5
D: 75
G: 75
Ale pak když by měli zahrát figuru, kde bude jinej pohyb pravé ruky u trhání (třeba střídání strun..), tak jsou v háji, protože mají zafixovaný tento pohyb.
Zaam

Příspěvek od Zaam »

ahoj, jen tak mimo téma, ať nemusím zakládat nové, nevíte o nejaké video ukázce ligatury?? nejak tomoc nechápu, dík.
garde

Příspěvek od garde »

......... youtube .......... je tam kopec inšpiratívnych ukážok pre začiatočníkov aj pokročilích........
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“