začínam slappovať
Pravidla fóra
začínam slappovať
ľudia poradte mi.chcem začat zo slappom, predtým som hral trsátkom a teraz sa učím na prstoch,chcem začat zo slappom, čo musím vedieť??? má niekto nejakú slap skolu alebo take niečo??
Fender Jazz Bass MIJ 1976
Fender Precision Bass special
Gallien Krueger Fusion 550
David Eden WT 400 Traveler
Hartke XL 410
AKG WMS Pro Flexx
Fender Precision Bass special
Gallien Krueger Fusion 550
David Eden WT 400 Traveler
Hartke XL 410
AKG WMS Pro Flexx
-
Chochy
- Bandzone: www.bandzone.cz/pavoucy
- Kontaktovat uživatele:
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
nepřetěžuj se. uč se zvolna, vychytat všechny možnosti slapu není záležitost na týden a tím, že budeš spěchat si nepomůžeš... hlavně nepřestávej cvičit, vím, že ze začátku, když ti to vůbec nejde, je to otrava, ale když se dostaneš přes začátky, je ta snaha k nezaplacení
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Zase , ale pozor aby ses to nanaučil špatně, já sem se musel slap přeučovat a to je o nervy, takže na to pozor, protože nák do toho tim palcem flákneš, ale pak když zasčneš zkoušet teší věci tak přídeš že to nejde ....Chochy píše:Já Ti můžu poradit asi tohle.Poslouchej, napodobuj zkoušej a čas ukáže.Já začínal tak, že jsem hrál s kazeťákem nebo u videa a snažil se co nejvíc pochytit a odkoukat.Jinak ta škola slap a funky je fakt dobrá.
Já slap třeba odkoukal a některé prvky mám třeba vlastní..neuvědomuju si něco co by se dalo vyloženě zkazit...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Co myslíš? Tlumené tony palce, kdy jako se dotýkáš struny ale ndrží ju, prostě "x"?prscho píše:mne robia najviac problémy tie tlmené tóny.akosi to este menám v ruke.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Jak to myslíš tím jedním zpusobem hraní?Nesst píše:Hlavně nejlepší je učit se postupně nejdřív palec a pak trhání, pač když se to budeš učit zároveň, tak riskuješ že si zažiješ jeden způsob hraní a to je silně omezujícíc.
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
No myslel jsem to tak, že třeba znám basáky, kteří slap hrají pouze stylem třebaKIWI píše:Jak to myslíš tím jedním zpusobem hraní?Nesst píše:Hlavně nejlepší je učit se postupně nejdřív palec a pak trhání, pač když se to budeš učit zároveň, tak riskuješ že si zažiješ jeden způsob hraní a to je silně omezujícíc.
A:5
D: 75
G: 75
Ale pak když by měli zahrát figuru, kde bude jinej pohyb pravé ruky u trhání (třeba střídání strun..), tak jsou v háji, protože mají zafixovaný tento pohyb.