Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
facha.music

Příspěvek od facha.music »

Tak to se teda omlouvám - soudil jsem jen z toho, co jsem měl - s lampama to hrálo strašně, ale je to 7 let zpátky... věřim tomu, co píšeš, dneska je tahle firma asi dál, než tenkrát...
afektband

Příspěvek od afektband »

facha.music píše:Tak to se teda omlouvám - soudil jsem jen z toho, co jsem měl... ale věřim tomu, co píšeš!!!!!!!
Nemusíš se omlouvat, ty krabky maj asi dobrej zvuk. Ale ten preamp je něco jinýho.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
noc33

Příspěvek od noc33 »

Tech 21 sem vozí Růžička, v Pardubicích-Groovemusic.cz
Lipfar

Příspěvek od Lipfar »

Na jejich poslednim albu měl třeba při písničce Obvious Flanger efekt :D A myslim že na base taky :lol:
Epiphone Lespaul special II :-D
Marshall Vs 265
afektband

Příspěvek od afektband »

Lipfar píše:Na jejich poslednim albu měl třeba při písničce Obvious Flanger efekt :D A myslim že na base taky :lol:
To možná jo, ale to je přímo efekt, on chtěl krabičku, aby z ní dostal zvuk jejich aparátu. Což možný není.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

afektband píše:
Disasterpiece píše:neni to prasarna hrat pres marshal a mesu zaroven? kdyz uz tak volim jen jedno z toho toto jaksi nechapu, treba me prislo divny taky u Empu ze ma hlavy mesa a boxy ma od Marshalu
Ne není, jestli sis nevšiml, tak tam má přepínač, který přepíná mezi těma aparátama. Další věc, bedny od marshalla a od mesy hrajou jinak. Hlavně tím, že maj jinný rozměry a jinný repra. Je to naprosto normální, že se to takhle kombinuje. Každej box hraje jinak, každá hlava hraje jinak, každej si sestaví svůj zvuk, jak se mu líbí.
hm a jde pouzit to tak aby hrali 2 hlavy? marshal a mesa dohromady?
afektband

Příspěvek od afektband »

Disasterpiece píše:
afektband píše:
Disasterpiece píše:neni to prasarna hrat pres marshal a mesu zaroven? kdyz uz tak volim jen jedno z toho toto jaksi nechapu, treba me prislo divny taky u Empu ze ma hlavy mesa a boxy ma od Marshalu
Ne není, jestli sis nevšiml, tak tam má přepínač, který přepíná mezi těma aparátama. Další věc, bedny od marshalla a od mesy hrajou jinak. Hlavně tím, že maj jinný rozměry a jinný repra. Je to naprosto normální, že se to takhle kombinuje. Každej box hraje jinak, každá hlava hraje jinak, každej si sestaví svůj zvuk, jak se mu líbí.
hm a jde pouzit to tak aby hrali 2 hlavy? marshal a mesa dohromady?
Jo. Stačí nějakej rozbočovač signálu. Ale je to blbost, hrát přes dva aparáty najednou. Maximálně, aby to znělo jako když tam jsou dva kytaristi.

turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

zastaková blbost to níní... zvuk by byl jinej... takovej mohutnější.... Kolik kapel hraje přez víc aparátů (i stejnejch) naráz? hodně... Euroboy z Turbonegro si i na mlý koncíky bere 2x fullstack marshall plexi (skoro se ani nevejdou na stage)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

ze jak sem byl na koncerte nightwish tak Empu tam mel asi 4 nebo 6 hlav mesa a pod kazdou 2 boxy marshal a pochybuju ze by hral jen na jeden stack a zbytek by byl jen na ozdobu
noc33

Příspěvek od noc33 »

většinou právě na ozdobu jsou, stačí jen např iron maiden a jejich prázné "krabice". tam je marshallů a jen pár jich je zaplejch. Stačí se kouknou i na nějaká detailnější fota.
afektband

Příspěvek od afektband »

turbo_MaCk píše:zastaková blbost to níní... zvuk by byl jinej... takovej mohutnější.... Kolik kapel hraje přez víc aparátů (i stejnejch) naráz? hodně... Euroboy z Turbonegro si i na mlý koncíky bere 2x fullstack marshall plexi (skoro se ani nevejdou na stage)
To jo, ale dva ružný aparáty na jednu kytaru jsem měl namysli.

Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

noc33 píše:většinou právě na ozdobu jsou, stačí jen např iron maiden a jejich prázné "krabice". tam je marshallů a jen pár jich je zaplejch. Stačí se kouknou i na nějaká detailnější fota.
jenze oni svitili :twisted:
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Disasterpiece píše:
noc33 píše:většinou právě na ozdobu jsou, stačí jen např iron maiden a jejich prázné "krabice". tam je marshallů a jen pár jich je zaplejch. Stačí se kouknou i na nějaká detailnější fota.
jenze oni svitili :twisted:
mohli jen žhavit.... :lol: no možná že to hrálo
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
noc33

Příspěvek od noc33 »

Nevím, kde to bylo, asi v muzikusu-tak tam psali, že to jsou jen prázné krabice bez střev.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

stejnak myslim ze na ozvuceni T-Mobile areny jeden stack nestaci
noc33

Příspěvek od noc33 »

Neříkám jeden, ale aby to hnali přes 30, tomu sám nevěříš.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

Disasterpiece píše:stejnak myslim ze na ozvuceni T-Mobile areny jeden stack nestaci
IMHO, kdyz te dobre nazvuci, tak ti muzu stacit 15W lampa :-)
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
xHonzik.M
Kontaktovat uživatele:

Kytarový efekt ve stylu Draconian a podobný metal

Příspěvek od xHonzik.M »

Zdravím všechny a chci se zeptat. Chci si koupit nějaký pedálový efekt. Měl by mít nějaký hutněší a metalový zvuk. Cena by mohla být do 3000. Uvažoval jsem nad BOSS Metal ZOne a Metal core. Ale našel jsem i další od Behringer a tak. Ale taky by mě zajímalo, jestli záleží i na kytaře. NEchci si koupit efekt a pak mi bude k ničemu , když na to nebudu mít kytaru. Můžete mi někdo poradit? Díky.
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

No jasně že jde taky o kytaru, potřebuješ alespoň 1 kvalitní humbucker, krabička ti kytaru nenahradí :wink:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“