Sóla

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

A teď Darku ty můj volíku sleduj jak nás tu páni teoretici s těma jejich blešíma blivajzema veřejně ukřižujou :shock: :shock: :shock:
To bude smršť pentatoniky,harmoniký a kykyrykýýýýý...
Už si stloukám téčko :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jéžiš... furt jet podle nějakých pravidel, že? fakt jako nemůžeme skládat po svém :-?

já osobně skládám občas docela disharmonické věci a jak to zní ve výsledku... při sólech taky občas schválně vyjedu ze stupnice a jak to občas zní... nikdy jsem si nesháněl žádné pravidla pro stavby songů, skládám podle sebe, vtom je ta hudba,že se člověk PROJEVÍ takový, jaky je

ne? :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Moje řeč!Kejtry se dotýkáš rukama ale hraješ SRDCEM :!:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Dark Axel píše:
pavel68 píše:Veškerá :roll:
naprostý souhlas

jaks to sakra, Asanothe, myslel?
to jsem sakra, Axele, myslel tak, ze existujou i jiny nastroje nez elektrofonicka kytara... a ze pokud hrajes vaznou, neboli artificialni hudbu, tak se proste nedela to, ze to hrajes harmonicky a rytmicky podle sebe... jinak fakt netusim, kde pavel sebral, ze pokud na neco hrajes podle not, takze nehrajes srdcem... proto jsem zduraznil tu subjektivni tvorbu, a ne ten pocit, kterej je dulezitej u vseho(snad kroma baroka, ale to bleeeee :-! )(jo, kecam, i v baroku je dulezitej :) ) pokud jsi chtel vyjadri to, co myslim, tak jsi mozna mel pridat slovo "vlastni", nebo neco takovyho...
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

To jsi mě asi jenom špatně pochopil,vždycky se musí hrát srdíčkem-ať z těch blech,nebo analfabeticky 8)
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

aha, takhle... no, je pravda, že u vážné hudby si s tím podle mě člověk nemůže hrát jak chce, to máš pravdu

já omezeně uvažoval cca v rozmezí hudby, kterou tu většinou hráváme my, na klasiku jsem moc nemyslel :D
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

tak ja hraju klasiku na klavir, a tu vasi/nasi na bici a kytaru ;)
tak mam oboje :)
akustik

Příspěvek od akustik »

Radši nechte rozprávění o teorii,protože kdyby si to tu četl teorie znalý kytarista (nedejbože konzervatorista) ,tak by z vás některých uplně vykvetl.Radím těm co říkají že hrají (nebo solují) podle sluchu ,tak ať si najdou učitele , jelikož hraní podle sluchu(když neznáte teorii) vám nežeru !
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
OKAMŽITĚ PROVEDU :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Já totiž nemám skoro žádnou zkušenost :? :cry: :? :cry: :? :cry:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

akustik:
zalezi na tom co hrajes...
ale kazdopadne, pokud nemas teoreticky zaklad, tak dojdes na urcitou hranici, tam se zaseknes a dal to proste nejde...
ps: tim nemas myslim obecne, ty se tvarsi jakoze mas :D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

možná se někteří budou pošklebovat, ale je pravda, že alespoň pár stupnic důležitých je :wink:
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Tak hudebky na základce jsme absolvovali všichni-že?
Dle mne-vzdělání dostačující.Intervaly už si člověk na tom hmatníku najde,pak už jsem na to šel "PUDOVĚ"...
Buď to tam "pude-nebo nepude".
Ony hranice zřejmě máme každej někde jinde :wink:
P.S.-Ať si každej kvete dle libosti :lol:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

pavel68 píše:Tak hudebky na základce jsme absolvovali všichni-že?
Dle mne-vzdělání dostačující.Intervaly už si člověk na tom hmatníku najde,pak už jsem na to šel "PUDOVĚ"...
Buď to tam "pude-nebo nepude".
Ony hranice zřejmě máme každej někde jinde :wink:
P.S.-Ať si každej kvete dle libosti :lol:
jo jo absolvovali :D ja mel 3 :D:D a ani ted nevim ty noty stupnice vsechno mozny, ja proste nejak hraju nejak vymejslim nejak soluju a myslim si ze ani nepotrebuju vedet vsechnu tu techniku silenou teorii atd nepotrebuju hrat jako paul gilbert me to co umim.
akustik

Příspěvek od akustik »

To Disasterpiece, pavel68 : Tak vás bych nechtěl mít v kapele, i když sám žadnou nemám.Jako pro takové domácí hraní doma v pokojíku teorie fakt moc nepotřebuješ, ale potom třeba dojde na to, že si půjdeš zahrat s nějakou vyspělejší kapelou-------uvidíš jak se budeš před nima propadat a budeš proklínat že ses neučil teorii.Vůbec mě nemusíte brát vážně,jak chcete...
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Já stojím za názorem, že je nejlepší kombinovat obojí... jak stupnice, tak svou vlastní fantazii a sluch..
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Akustiku, zase bych to tak nepřeháněl, tvůj názor je dle mýho až moc extrémní... Pokud má člověk talent a sluch + šikovný ruce, obejde se bez teorie... Jo, možná nějaký základy se hoděj, ale nehleděl bych na ně jako podmínku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

akustik: souhlas... neni nutne znat nazpamet vsechny italsky pojmy a tak ;), ale neco fakt potreba je...
wreptile: tak jiste, ale teorie nejsou jen stupnice...
Nero: obejde, ale jen do urcite faze vyspelosti :) jasne, ze na kytaru hrajes asi 10x lip nez ja, to je prakticky jisty, ale tohle je myslim fakt...
pavel: hranice ma jiste kazdy jinde, to je pravda... ale to je OT... az nekam dojdes, bez teoretickejch zakladu skoncis... dal to proste nepude... a i predtim to jde daleko rychlejc s nima... a je fuk, ze hrajes 40 let, nepochyben jsou lidi, ktery hrajou 15 a umej na to lip, a to kvuli teori(nic ve zlem, to je muj nazor :) )
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jasně, je to určitá fáze vyspělosti, to jo... Punker se bez stupnic asi obejde, progressive-rocker asi méně, ale pokud je dobrej, tak ano... A teda nevím, co s tím má společného, jak dobře hraju já nebo ty na kytaru... Já noty umím, ale neumím z nich hrát, to spíš z tabů, znám trochu teorie, co to je stupnice a jaký jsou, to taky v hlavě najdu, a to mi bohatě stačí...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

akustik píše:To Disasterpiece, pavel68 : Tak vás bych nechtěl mít v kapele, i když sám žadnou nemám.Jako pro takové domácí hraní doma v pokojíku teorie fakt moc nepotřebuješ, ale potom třeba dojde na to, že si půjdeš zahrat s nějakou vyspělejší kapelou-------uvidíš jak se budeš před nima propadat a budeš proklínat že ses neučil teorii.Vůbec mě nemusíte brát vážně,jak chcete...
sak ale stejne chodim do hudebni skoly abych se nejak doplnil zatim do nas cpou jen akordy a pentatoniku kterou uz davno umim
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

To Asanoth,Akustik.
Miláčkové moji!Očekávám v sekci "abychom se lépe poznali" stručný výčet kapel,které máte za sebou.Rád bych totiž lépe poznal borce,kteří si tak vehementně stojej za svým a jeví evidentní snahu mne tu poučovat o nějaký vyspělosti či co!
Pánové-já čekám...

Absolutní souhlas s Nerem,ač jinoch,má to mezi ušima poskládaný správně a pod to co napsal se podepisuji :!: :!: :!:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“