kde seženu nový krk na kytaru ??

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Demilich píše:Fakt na to nemaj vietnamci mašiny? :) Jako já viděl na strojáku, jak z ocelového kvádru mašina vyfrézovala čtyřválcový blok motoru s žebrovým chlazením, tak nevím, proč by byl problém udělat strojně tak "jednoduchý" tvar jako je kytarový krk, či tělo...
protoze seriovy kus - odlitek, blok motoru, kterych se vyrobi desetitisice totoznych (a na ktere se vyplati udelat takova masina) je prece naprosto neco jinyho nez krk z ruzneho dreva, s ruznym profilem, radiusem, menzurou, hlavou, sedlem, atd...
To vis ze to cinani vali ve velkym, jeden vyrizne hlavu, druhy to protahne na upraveny freze a udela profil, treti lepi uz narezany hmatnik, ctvrty dokoncuje, zacistuje, atd.... Ale co to je za vyrobu - nejaka kontrola kvality behem vyroby? :lol: :lol: :lol: Vzdyt tem to je jedno, tem tech polotovaru projde denne rukou stovky a je jim fuk na co to je, hlavne ze maji praci a uzivi rodinu a nejaky hudebni nastroje, el. kytary nebo co to vlastne delaji (kolikrat o tom ani nemaj paru, co je to stratocaster) je absolutne nezajimaji.... odpracuji si svych tisic kusu denne a smitec, splni normy na 105% a je to OK...
Pak takova kytara muze stat 3000,-, jenze co je to za drevo, jak kvalitne je to zpracovany, atd.... - uz to tu bylo rozebirany hodnekrat (myslim topic "Made in China" a jeste nekde jinde...)

Nevim cemu se furt divite... dobry drevo je drahy, pecliva lidska prace rukama je draha... Proc by pak Gibsony staly 60tis.? To jakoze naklady na vyrobu jsou 10t. a 40t. jde Gibsonu do kapsy? heh :roll: :lol: :lol:
Je videt ze jste si ani neprecetli to uvodni tema "NOVACCI, POZOR!...", rozhovory s vyrobci, odkazujici topicy... :roll:
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Je mi jasné, že to tak je. Jen jsem chtěl poukázat na možnosti dnešní techniky (kterou obdivuji) a hlavně programovatelných strojů, do který stačí naprogramovat na kompu prográmky a bude to dělat krky z různých dřev všemožných tvarů = bez problému. Akorát by se pak hodilo říct, jak říkal Bohumil Stejskal "A co ti lidi tam" ? :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Disasterpiece píše:ty jo jak na ne koukam jak jim to jde snadno a rychle tak zas takovej problem vyrobit kytaru neni a zvlast ne u fendera :D:D
jo, kdyz jedes furt jen stejny tvary, mas uz na to pripraveny a prizpusobeny naradi, sablony, masiny, vychytavky, atd. (a delas to 50 let) tak to vypada jednoduse...
Ale opravda jenom "vypada"...
A o to vic se nadre vystupni kontrola...

Kdyz kytaru dela kytarar - jeden clovek od zacatku az do konce, ma perfektni prehled o vsem, o kazdickym detailu, se vsim se "pipla" a kdyz je dobry a peclivy, na vysledny kytare nenajdes jedinou vadu...
Aneb - "Nekoupil bych si Fendra za 30tisic .... Nechal bych si udelat mistrem kytararem kopii Fendra za 30tisic! "
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

kolik stojí tak cca zbroušení krku/pražcu když je krk do vrtule a drnčí struny?
nebo je teda vyhodnější si koupit novej krk ?
Už nehraju, pouze poslouchám ...
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

jj ale ten krk asik bude vypadat kapanek jinak než u me ibanez rg 321mh že? ale na tom nesejde duležité aby byl pohodlný:-)
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

MACAFCB - neříkej mi že chceš měnit Ibanez krk za něco jínýho?Já bych označil Ibanez krky za nejpovedenější,jedny z nejrychlejších :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Ibanez RG Wizard krky docely vychytal, ale dneska ten profil uz kopiruje kdekdo...
Podstatny je, ze je ze tri kusu peknyho tvrdyho javoru, ale maji taky slaby mista... Neprilepeny prazce (po case muzou ne krajich vylezt o nejakou tu desetinu mm, jako se to stalo ted me, po cisteni a naolejovani hmatniku), a misto prechodu krku do hlavy - tam kde je drazka pro vyztuhu, resp. jeji konec, je ta cast krku velmi tenka, je to dost nachylne k prasknuti, staci blbe prudceji oprit o to misto, prilis pritahovat vyztuhu najednou, atd..
Z 321MH jsem mel teda zatim jen tri, jeden byl naprosto OK, u te posledni (korejske!) si holt ty dva prazce musim trosku zabrousit (mam rad nizky dohmat) :wink:
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

tak ja nevím jak to u kytaráře chodí jestli mi vyrobí přesný originál krk?
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Vyrobi ti jaky budes chtit.... da ti do ruky osahat par ruznych profilu a tloustek, ktery ti sednou a vyberes si... Proste na zakazku...
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

petrpeter píše:Vyrobi ti jaky budes chtit.... da ti do ruky osahat par ruznych profilu a tloustek, ktery ti sednou a vyberes si... Proste na zakazku...
a slo by u tebe vyrobit kejtru?
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Disasterpiece píše:
petrpeter píše:Vyrobi ti jaky budes chtit.... da ti do ruky osahat par ruznych profilu a tloustek, ktery ti sednou a vyberes si... Proste na zakazku...
a slo by u tebe vyrobit kejtru?
Uz zase chces Jacksonku ?! :lol: (jinak, mezi nama, uz ji mam zkouklou, takova prace by to zas nebyla...) Origos olsova (jen telo) by bylo docela v pohode...

Vis, ze problem je s tim mym podelanym zdravim... ted predelavam mahagonovy RG na "pouzitelnou" a hratelnou kytaru, dokonce mam i orig. Japan RG snimace Ibanez z osmdestach let, bude pekna, prirodni cerna, zlaty HW a cernozlaty pickguard, ale otazka je "kdy bude...". Vcera jsem brousil telo a profil krku a uz jsem zas z toho byl hotovej... dneska jsem total KO, krece v rukach, radsi na nic nesaham... Ale uz chybi jen finalni prebrouseni, prirodni povrchovka, usazeni novyho tremola, a novy srouby krku (bez plechu), zapojeni snimacu, prelesteni prazcu a je to... chci to stihnout do 7-10dnu, tak jsem zvedavy, heh... :lol: :lol: :lol:
Jinak, na tu tvou GRG170 bych mohl mit celkem za levny peniz (do 200,-) novy Graphtech nultak, takze tremolo by drzelo, lepsi sustain i zvuk, a i nejaky novy snimace asi pribudou.... A napis mi presne do ICQ, co na ni potrebujes udelat... jestli jen serizeni krku (pocitej novy struny na to tvoje brutalni podladovani) a doladeni oktav, nebo neco vic...
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

jo jo pracuju na tom :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“