Sóla

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

hmm hmm ok asi se nato mrknu
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

mi by se trochu hodila větší znalost intervalů ani ne kvůli akordům, jako spíše kvůli vytváření harmonií mezi klávesami a kytarou, nebo přímo dvojzvuků na kytaře
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Dark Axel píše:mi by se trochu hodila větší znalost intervalů ani ne kvůli akordům, jako spíše kvůli vytváření harmonií mezi klávesami a kytarou, nebo přímo dvojzvuků na kytaře
Tercie,popř.sexta :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tak tohle vím taky :D akorát si nikdy nejsem jistý, co je co
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Martin656 píše:K cemu sou mi intervaly..?
Aby kdyz ti nekdo rekne "ak tedzahrajes zmensenou tercii a pak kvintu z toniky c dur" tak abys nemel otazky typu "a to mi nadavas??", nebo tak ;)
Naposledy upravil(a) Asanoth dne 5.03.2008 21:55, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Dark Axel píše:tak tohle vím taky :D akorát si nikdy nejsem jistý, co je co
:lol: Tohle mě dostalo...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Asanoth píše:
Martin656 píše:K cemu sou mi intervaly..?

Aby kdyz ti nekdo rekne "ak tedzahrajes zmensenou tercii a pak kvintu z toniky c dur" tak abys nemel otazky typu "a to mi nadavas??", nebo tak ;)
no já bych mu řekl: řekni mi názvy tónů :D

Nero, ty se nesměj :D nikdy jsem nepátral jestli zrovna harmonizuju tercií, nebo sextou, jen cca vím, co k čemu sedí :D
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 15.11.2011 11:42, celkem upraveno 1 x.
armi
last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od armi »

mrkni se na tydle stránky snad ti pomůžou :wink:
http://www.webhouse.cz/kurz-harmonie/
1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 15.11.2011 11:42, celkem upraveno 1 x.
roorybacky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roorybacky »

No nevim, podle mě stupnice nejsou úplně zbytečný. Hlavně zezačátku se podle nich hraje dobře. A nejvíc mě dostává, jak někdo tvrdí, že stupnice nepoužívá, že to hraje podle citu a pak zjistím, že všechno co zahraje/složí je klasická mollová :D Ne, že by na ní bylo něco špatnýho... Jinak mám docela rád byzantskou stupnici :) smysl maj ty s třema půltónama za sebou, ostatní buď zní blbě, anebo je to jen posunutá klasická...
There is no fucking way you can play the guitar worse than me.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Sóla

Příspěvek od pupack »

ipezlar píše:potřebuju poradit,vím že se to tu řešilo,ale nemůžu to najít,dejme tomu že skladba začíná v Edur a pokračuje následně v Adur a pak ještě v Hdur atd.- prostě styl blues,chci si do tohohle zahrát sólo,takže jestli tomu rozumím dobře když je hrán akord Edur tak vyjíždím dejme tomu pentatoniku pro edur.a když skladba pokračuje do Adur tak se přesunu na tóny v pentatonice pro Adur???
Vím že to je hodně blbej dotaz,ale chci v tom mít opravdu jasno,mám k tomu svý důvody,díky moc :lol: :roll:
Pokuď skladba začíná v Edur, je tedy celá stupnice této skladby Edur. Takže po celou dobu skladby do ní můžeš hrát pentatoniku, všech pět boxů, a to právě od Edur. Ostatní akordy řešit nemusíš. Důležité je že je ta skladba v Edur. Proto tam ty boxy Eduru budou zvukově "sedět". Stačí už jen improvizovat :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

armi píše:mrkni se na tydle stránky snad ti pomůžou :wink:
http://www.webhouse.cz/kurz-harmonie/
Thx :)

r0nn!e : Nic si z toho nedělej ja si tu pripadam jak k**** :-D Taky nevim vo čem zvanej jen se snazim tvarit tak ze tomu rozumim :D
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

pupack píše:
ipezlar píše:potřebuju poradit,vím že se to tu řešilo,ale nemůžu to najít,dejme tomu že skladba začíná v Edur a pokračuje následně v Adur a pak ještě v Hdur atd.- prostě styl blues,chci si do tohohle zahrát sólo,takže jestli tomu rozumím dobře když je hrán akord Edur tak vyjíždím dejme tomu pentatoniku pro edur.a když skladba pokračuje do Adur tak se přesunu na tóny v pentatonice pro Adur???
Vím že to je hodně blbej dotaz,ale chci v tom mít opravdu jasno,mám k tomu svý důvody,díky moc :lol: :roll:
Pokuď skladba začíná v Edur, je tedy celá stupnice této skladby Edur. Takže po celou dobu skladby do ní můžeš hrát pentatoniku, všech pět boxů, a to právě od Edur. Ostatní akordy řešit nemusíš. Důležité je že je ta skladba v Edur. Proto tam ty boxy Eduru budou zvukově "sedět". Stačí už jen improvizovat :)
Nooooo... Máš pravdu. Ale dávej si bacha na to, když přecházíš do jinýho kila, abys měl na první době nějakej inteligentní tón (nejlépe základní od toho akordu), protože jinak by to mohlo dostat dosti jazzovej nádech :wink:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

však to není na škodu, ne, Nesste? :D
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Dark Axel píše:však to není na škodu, ne, Nesste? :D
No jak kdy. Jak se říká příliš mnoho umění posluchačova smrt :D
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Nesst píše:
pupack píše:
Nooooo... Máš pravdu. Ale dávej si bacha na to, když přecházíš do jinýho kila, abys měl na první době nějakej inteligentní tón (nejlépe základní od toho akordu), protože jinak by to mohlo dostat dosti jazzovej nádech :wink:
samozrejme mas pravdu...dalsi veci je prave jakysi "cit" a intuice, kde zacit, jak prechazet atd. clovek si to ohmata a hlavne, to musi mit i v sobe. ale to uz jsou veci ktery se nedaji naucit, proste to chce hrat a hrat :) zkouset a zkouset...je to celozivotni cesta ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Tak částečně se dá naučit taky, ale je lepší si to vydřít v rukách a přijít si na to sám..
piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

HRAJE SE TAM JENOM PENTATONIKA V Edur.
no tak začni na E1 na 12 pražci a jeď pentatoniku.
takže:

---12--10------------------------------------------------------------
-----------12--10-----------------------------------------------------
-------------------12---9---7-----------------------------------------
--------------------------------9---7---5-----------------------------
---------------------------------------------7---5---------------------
-----------------------------------------------------7---5-------------

jednoduší postup: tak tyhle tóny můžeš hrát... skus je nějak kombinovat.... :)
Např jak bude akord a tak přejdi na tón A v pentatonice, ale nezačínej pentatoniku v A, jed furt v E
Naposledy upravil(a) piranha90 dne 25.08.2008 11:30, celkem upraveno 1 x.

Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
Jester
Rádce

Bluesové stupnice

Příspěvek od Jester »

No já bych pro hraní blues doporučil používat spíš bluesové stupnice http://cs.wikipedia.org/wiki/Bluesov%C3%A1_stupnice než obyčejné pentatoniky. Teprve ty "blue tóny" totiž vytváří tu správnou melodiku a náladu.
I když samozřejmě se dá vytáhnutím tím správných tönů toho docílit i z pentatoniky - to asi používají Ti, co hrají sluchem.
EDIT:
Ještě odkaz pro ty, co neznají noty: http://gosk.com/scales/blues-scale-for-guitar.php
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“