falešný bendy

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

falešný bendy

Příspěvek od Graywolf »

tak si tak hraju, cvičím, brnkám, trochu povytahuju tóny, a všechno bylo dobrý než sem si to nahrál a poslechl po sobě z nahrávky, zjistil sem že veškerý vytahování tónů mám strašně falešný, při hraní mi to ani tak v zápalu boje nepříjde, ale když to po sobě poslouchám tak mi to trhá uši...
teď by mě zajímalo, myslíte že je lepší si najít určitý polohy kdy je to vytažený o tón, půltón atd... nebo doufat že to příjde samo, popř jak cvičit vytahování?
pehve

Příspěvek od pehve »

to snad slyšíš kam to taháš, ne? Když ne tak zkoušej dotahovat s ladičkou
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

NO TY POLOHY SI MUSÍŠ BEZPODMÍNEČNĚ NAJÍT,JINUDY CESTA NEVEDE :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

slyším , ale to už je pozdě, když se tam zastavím tak už to slyší i ostatní a to by se stávat nemělo :)
a ty polohy, je asi potřeba jiná síla v kkaždé části krku co? :)
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

JAK V ČÁSTECH KRKU,TAK NA KAŽDÝ JEDNÝ STRUNĚ,PAK STAČÍ PŘEJÍT NA JINÝ STRUNY A JE TO ZASE JINAK :wink:
CHCE TO CVIČIT A CVIČIT :wink:
MAKEJ :!: :twisted: :!:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
caroline22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od caroline22 »

já to cvičím tak, že si zahraju první ten tón a hned potom ten stejný tón zkoušim vytáhnout, prostě aby to bylo čisté

every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

caroline22 píše:já to cvičím tak, že si zahraju první ten tón a hned potom ten stejný tón zkoušim vytáhnout, prostě aby to bylo čisté
jj taky to tak dělám. A potom taky zkouším s ladičkou, že si nehraju ten tón co chci ale zkusím si bendnut a pak zkontroluju ladičku.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Smrťokvítek píše:
caroline22 píše:já to cvičím tak, že si zahraju první ten tón a hned potom ten stejný tón zkoušim vytáhnout, prostě aby to bylo čisté
jj taky to tak dělám. A potom taky zkouším s ladičkou, že si nehraju ten tón co chci ale zkusím si bendnut a pak zkontroluju ladičku.
TAK NA TO JSEM KAŠLAL,HRAJU TO UŠIMA-NĚKDY MÁ TO SOLO TAKOVOU NÁLADU,ŽE PŘÍMO VYŽADUJE MALINKO NEDOBENDOVAT :wink:
PROSTĚ PODLE SITUACE :wink:

OT-MALEJ SE TU V TOM HRABAL A TEĎ MI TO PÍŠE JENOM VELKÝ PÍSMENA-HO PŘETRHNU HADA AŽ SE VRÁTÍ :evil: :evil: :evil:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

pavel68 píše:OT-MALEJ SE TU V TOM HRABAL A TEĎ MI TO PÍŠE JENOM VELKÝ PÍSMENA-HO PŘETRHNU HADA AŽ SE VRÁTÍ :evil: :evil: :evil:
vlevo na klávesnici je CapsLock. vypni ho.

Obrázek

nejspíš sis to zapnul sám :roll: :wink:
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

No jestli ty nejsi zlatá Jani :wink:
Děkuji střemhlav :!:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

No na mý kytaře se to místo kde to ladí přesně o tón výš pohybuje mezi jednou a 1,5 vzdálenosti mezi strunama (čím blíž k 12. pražci tim víc), chce to prostě praxi.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

rasomaso píše:No na mý kytaře se to místo kde to ladí přesně o tón výš pohybuje mezi jednou a 1,5 vzdálenosti mezi strunama (čím blíž k 12. pražci tim víc), chce to prostě praxi.
To se nedá paušalizovat,každá kejtra je jiná,každá sada strun taky...
Navíc při bendu vibrato atd. :wink:
Na to si prostě každej musí přijít sám :twisted:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

jo to je častá chyba.... nauč se stupnice a uvědom si vždycky abys tahal a jinj tón stupnice..... dobře se benduje celej tón na G struně a to takto:

Kód: Vybrat vše

B--7----
G-9b(11)
tyto 2 tóny musí znít stejně vydrnkávej nastřídačku, dokud to nebude přesný.... příjemný to ej v tom že používáš prsteníček a ukazováček

Pak se dost tahá na B struně:

Kód: Vybrat vše

e--7----
B-10b(12)
tu se to tahá většinou malíčkem.... zase střídej dokud to nebudeš mít vyhmátlý....

Když to párkrát zkusíš, nemělo by to pak dělat problémy. Spousta lidí tu začíná rvat silný struny, tak se pak můžou divit, že to tahaj málo... s 10ka je to bezproblémů, na 11 bych rači zvolil příklepy a slide než bend, ikdyž je to má oblíbená technika
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

no, struny mám devítky, ale chcu přecházet za čas na desítky tak přemýšlím jestli má smysl se teď učit vytahovat přesně když se to pak na desítkách budu muset přeučovat... :)
spíš by se možná hodilo naučit se vibrato na vytáhnuté struně, to by nějaký nepřesnosti v tónu krásně skrylo a ještě by to vytáhnutí mohlo uděalt zajímavějším
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

jen se uc, at nejsi "vazan" jen na jedinou tloustku. urcite tim nic nepokazis.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

skara je to v uchu a ruce ne v strunách... když budeš mít ilný prsty zvládneš to i na ocelovým laně
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

s tloustkou strun to nema co spolecnyho..musis lsyset kdy je ten ton tam kde ty chces
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
pehve

Příspěvek od pehve »

Martin656 píše:s tloustkou strun to nema co spolecnyho..musis lsyset kdy je ten ton tam kde ty chces
jj jako na housle, taky to slyšíš nebo odchod!!!
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Jj s tvrdšíma strunama je to těžší, ale dá se na to zvyknout. Před pár měsíci jsem měnil z 10 na 11 a jako v poho brzo jsem už zas bendoval stejně jako u 10, ale neřek bych že se to musíš vyloženě "přeučovat", prostě si zvykneš do toho dávat víc síly a máš to. Když benduješ tak to neděláš podle vzdálenosti nebo podle síly (to co jsem uved dřív byl jen příklad), musíš poslouchat co taháš. Jinak ještě to není úplně ono s těma silnějšíma strunama, dnes jsem se učil jeden hafo rychlej riff kde se musí rychle bendovat o tón a po půl hodině to fakt už bolí. Nj musim přitvrdit konečky. :lol: 8)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

u jedenáctek začínám mít problém, že to de ztuha a když chci bendovat rychle, tak to silově nezvlkádám... U 9ek a 10ek není co řešit, je to v hlavě (a uchu)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“