falešný bendy
Pravidla fóra
falešný bendy
tak si tak hraju, cvičím, brnkám, trochu povytahuju tóny, a všechno bylo dobrý než sem si to nahrál a poslechl po sobě z nahrávky, zjistil sem že veškerý vytahování tónů mám strašně falešný, při hraní mi to ani tak v zápalu boje nepříjde, ale když to po sobě poslouchám tak mi to trhá uši...
teď by mě zajímalo, myslíte že je lepší si najít určitý polohy kdy je to vytažený o tón, půltón atd... nebo doufat že to příjde samo, popř jak cvičit vytahování?
teď by mě zajímalo, myslíte že je lepší si najít určitý polohy kdy je to vytažený o tón, půltón atd... nebo doufat že to příjde samo, popř jak cvičit vytahování?
- caroline22
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jj taky to tak dělám. A potom taky zkouším s ladičkou, že si nehraju ten tón co chci ale zkusím si bendnut a pak zkontroluju ladičku.caroline22 píše:já to cvičím tak, že si zahraju první ten tón a hned potom ten stejný tón zkoušim vytáhnout, prostě aby to bylo čisté
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
TAK NA TO JSEM KAŠLAL,HRAJU TO UŠIMA-NĚKDY MÁ TO SOLO TAKOVOU NÁLADU,ŽE PŘÍMO VYŽADUJE MALINKO NEDOBENDOVATSmrťokvítek píše:jj taky to tak dělám. A potom taky zkouším s ladičkou, že si nehraju ten tón co chci ale zkusím si bendnut a pak zkontroluju ladičku.caroline22 píše:já to cvičím tak, že si zahraju první ten tón a hned potom ten stejný tón zkoušim vytáhnout, prostě aby to bylo čisté
PROSTĚ PODLE SITUACE
OT-MALEJ SE TU V TOM HRABAL A TEĎ MI TO PÍŠE JENOM VELKÝ PÍSMENA-HO PŘETRHNU HADA AŽ SE VRÁTÍ
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
To se nedá paušalizovat,každá kejtra je jiná,každá sada strun taky...rasomaso píše:No na mý kytaře se to místo kde to ladí přesně o tón výš pohybuje mezi jednou a 1,5 vzdálenosti mezi strunama (čím blíž k 12. pražci tim víc), chce to prostě praxi.
Navíc při bendu vibrato atd.
Na to si prostě každej musí přijít sám
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
jo to je častá chyba.... nauč se stupnice a uvědom si vždycky abys tahal a jinj tón stupnice..... dobře se benduje celej tón na G struně a to takto:
tyto 2 tóny musí znít stejně vydrnkávej nastřídačku, dokud to nebude přesný.... příjemný to ej v tom že používáš prsteníček a ukazováček
Pak se dost tahá na B struně:
tu se to tahá většinou malíčkem.... zase střídej dokud to nebudeš mít vyhmátlý....
Když to párkrát zkusíš, nemělo by to pak dělat problémy. Spousta lidí tu začíná rvat silný struny, tak se pak můžou divit, že to tahaj málo... s 10ka je to bezproblémů, na 11 bych rači zvolil příklepy a slide než bend, ikdyž je to má oblíbená technika
Kód: Vybrat vše
B--7----
G-9b(11)
Pak se dost tahá na B struně:
Kód: Vybrat vše
e--7----
B-10b(12)
Když to párkrát zkusíš, nemělo by to pak dělat problémy. Spousta lidí tu začíná rvat silný struny, tak se pak můžou divit, že to tahaj málo... s 10ka je to bezproblémů, na 11 bych rači zvolil příklepy a slide než bend, ikdyž je to má oblíbená technika
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
no, struny mám devítky, ale chcu přecházet za čas na desítky tak přemýšlím jestli má smysl se teď učit vytahovat přesně když se to pak na desítkách budu muset přeučovat... 
spíš by se možná hodilo naučit se vibrato na vytáhnuté struně, to by nějaký nepřesnosti v tónu krásně skrylo a ještě by to vytáhnutí mohlo uděalt zajímavějším
spíš by se možná hodilo naučit se vibrato na vytáhnuté struně, to by nějaký nepřesnosti v tónu krásně skrylo a ještě by to vytáhnutí mohlo uděalt zajímavějším
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
skara je to v uchu a ruce ne v strunách... když budeš mít ilný prsty zvládneš to i na ocelovým laně
Jj s tvrdšíma strunama je to těžší, ale dá se na to zvyknout. Před pár měsíci jsem měnil z 10 na 11 a jako v poho brzo jsem už zas bendoval stejně jako u 10, ale neřek bych že se to musíš vyloženě "přeučovat", prostě si zvykneš do toho dávat víc síly a máš to. Když benduješ tak to neděláš podle vzdálenosti nebo podle síly (to co jsem uved dřív byl jen příklad), musíš poslouchat co taháš. Jinak ještě to není úplně ono s těma silnějšíma strunama, dnes jsem se učil jeden hafo rychlej riff kde se musí rychle bendovat o tón a po půl hodině to fakt už bolí. Nj musim přitvrdit konečky.

Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
u jedenáctek začínám mít problém, že to de ztuha a když chci bendovat rychle, tak to silově nezvlkádám... U 9ek a 10ek není co řešit, je to v hlavě (a uchu)