Hra na baskytaru

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

KIWI píše:
Cliff píše:kiwi: basa je doprovodný nástroj :)
Mno já nevim no, jako teoreticky asi jo..

Já sjem jen tlumočil co jsem se o takové teorii dozvěděl ve svých začátcích, kdy mě to ještě pálilo...ted už ne. :) Takže to je jedno, asi máš pravdu ty..
Ech, basa (baskytara/kontrabas) se obecně definuje jako doprovodný nástroj, který propojuje harmonickou a rytmickou složku. Ale zajisté se basa využívá i jako sólový nástroj
Add vybrnkávání: Doporučuju takřka jakoukoliv skladbu od Stuarta Hamma. Namátkou třeba Love Thing, Charlotte´s Song... A nebo americkou hymnu a změníš názor ;-)
Wonder
Kontaktovat uživatele:

Re: Hra na baskytaru

Příspěvek od Wonder »

Alcarmo píše: Ok, uznávám že moje reakce byla trošku neuvážená a přehnaná. Ale za svým názorem si stojím. Co se vybrnkávání na basu týče tak úplné sólo jako pro kytaru je podle mě blbost. Spíš takové basové vsuvky kdy basa hraje nějakou poutavou melodii a vše ostatní ztichne, ale sólo v pravém slova smyslu ne. Výjimkou jsou žánry které se ubírají spíše funkovým směrem ale ani tam mi to vybrnkávání nesedí, spíš tapink nebo slap. Co se samostatného basového sóla týče tak to uznávám. Mimochodem, vy se píše s Y

Kiwi - upraven počet citací
Souhlasim s tim,ze bassa je doprovodnej nastroj,ale existujou sola i jinde nez ve funky,jazzu atd...Napriklad jediny bassovy solo co hraju s kapelou (krome zacatku For Whom The Bell Tolls,ale jestli se tomu da rikat solo to vi jen Buh) je od klasika od Death - the philosopher http://www.youtube.com/watch?v=QGvDSuycarg - to solo je uplne konci a docela se mi libi.Dobrou chut...
Isnt everything emo?How can you classify emo? every emotion is emotional even joy so emo is a bullshit retarded type of music for homos!!!

Ibanez Sr 505 BM,Warwick 25.1 250w

www.bandzone.cz/fan/wonder
KouClick

Re: Hra na baskytaru

Příspěvek od KouClick »

Kiwi - upraven počet citací[/quote]

Souhlasim s tim,ze bassa je doprovodnej nastroj,ale existujou sola i jinde nez ve funky,jazzu atd...Napriklad jediny bassovy solo co hraju s kapelou (krome zacatku For Whom The Bell Tolls,ale jestli se tomu da rikat solo to vi jen Buh) je od klasika od Death - the philosopher http://www.youtube.com/watch?v=QGvDSuycarg - to solo je uplne konci a docela se mi libi.Dobrou chut...[/quote]

ak myslis to mini solo tak sa paci aj mne :D
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

Basa je doprovodný a tvoří linku :D Rozdíl je velký v úloze basy a také ve velikosti basy a v hraní na basu. Na basu se hrají tóny jednotlivé nebo power v stylu

Kód: Vybrat vše

G|-(9)--------------
D|-(9)--------------
A|-(7)--7-7-7-7-7-7-
E|------------------
Mno jasné tak třeba solo hrajeme i my v písni Blood on the worlds hands na albu X Factor, to solo je hrané ale asi na elektroakustickou basu? Či vím...
Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“