Efekty přes PC

Pedály, multiefekty, procesory, ...
jvaclavik
Kontaktovat uživatele:

Efekty přes PC

Příspěvek od jvaclavik »

Zdarec,
chci se zeptat.. když mám připojenou kytaru přes pc tak jak můžu použít nějaký efekty a zkreslení při hraní?

Zkoušel jsem na to nějaký programy-v linuxu gtkgep sem nerozběhal, extreme effect mi sice šel ale pořád mi to vydávalo takovej vysokofrekvenční zvuk a to i bez kytary. Ve windows mam jesusonic-absolutně tomu nerozumim,guitar rig-taky tomu nerozumim a reaper-to sem zjistil že to asi nebude moc na efekty při hraní..
Takže celkově shrnuto - ani u jednoho jsem nepřišel na to jak se to dá použít.

Stačí mi nějakej jednoduchej program kterej zvládá ty efekty, případně aby měl metronom :) Víte o nějakym?
Cort M600
Joey
Kontaktovat uživatele:

Re: Efekty přes PC

Příspěvek od Joey »

jvaclavik píše:Zdarec,
chci se zeptat.. když mám připojenou kytaru přes pc tak jak můžu použít nějaký efekty a zkreslení při hraní?

Zkoušel jsem na to nějaký programy-v linuxu gtkgep sem nerozběhal, extreme effect mi sice šel ale pořád mi to vydávalo takovej vysokofrekvenční zvuk a to i bez kytary. Ve windows mam jesusonic-absolutně tomu nerozumim,guitar rig-taky tomu nerozumim a reaper-to sem zjistil že to asi nebude moc na efekty při hraní..
Takže celkově shrnuto - ani u jednoho jsem nepřišel na to jak se to dá použít.

Stačí mi nějakej jednoduchej program kterej zvládá ty efekty, případně aby měl metronom :) Víte o nějakym?
Efekty: http://guitarfx.net/
Metronom umí i GP :wink:.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
afektband

Příspěvek od afektband »

Amplitube. Zesilovače, efekty, boxy...S kvalitní zvukovkou a bednama výbornej zvuk.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Amplitube je super, jeste doplnim Guitar Rig, nemam s nim osobni zkusenosti, ale je to konkurent Amplitubu a podle nekterych lepsi.

jvaclavik: Jak jsi spokojen s Cortem M600? Hodlam ho porizovat, tak me zajima kazdy detail :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Wohma píše: jvaclavik: Jak jsi spokojen s Cortem M600? Hodlam ho porizovat, tak me zajima kazdy detail :)
Wohmo, jako mod by si mohl vědět, že na tohle jsou SZ... :? :wink:

Jinak, Guitar Rig je velmi kvalitní, dá se s ním dost dobře pohrát...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

a jak připojim kytaru k PC ?
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kupodivu kabelem... Jack 6,3 píchneš do kytary a jack 3,5 do kompu...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Přece mentální silou ne ? :))
afektband

Příspěvek od afektband »

*Twisted.Brother* píše:Přece mentální silou ne ? :))
Jop, sílou TSCHI [či] by to mělo jít a pro ty kdož jsou na nižším levelu, jsou tu kabely. Asi si nějakej kabel 6,3->3,5 nech udělat, nebo si ho udělej sám, páč když budeš používat redukci, tak je to dost na pytel.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

afektband píše:
páč když budeš používat redukci, tak je to dost na pytel.
Proc?
afektband

Příspěvek od afektband »

*Twisted.Brother* píše:
afektband píše:
páč když budeš používat redukci, tak je to dost na pytel.
Proc?
Pořádně to nedrží, stačí trochu jebnout do kabelu a hned to prská a takový věci.

Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

afektband píše: Pořádně to nedrží, stačí trochu jebnout do kabelu a hned to prská a takový věci.
ja bych ani nerekl
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
afektband

Příspěvek od afektband »

Caggan píše:
afektband píše: Pořádně to nedrží, stačí trochu jebnout do kabelu a hned to prská a takový věci.
ja bych ani nerekl
Já s tim teda vždycky měl problémy.

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Záleží na kvalitě redukcí... Rozdíl mezi tou za 30 korun a za 150 je...

PetrPeter 1975 - 2008
jvaclavik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvaclavik »

Wohma píše:Amplitube je super, jeste doplnim Guitar Rig, nemam s nim osobni zkusenosti, ale je to konkurent Amplitubu a podle nekterych lepsi.

jvaclavik: Jak jsi spokojen s Cortem M600? Hodlam ho porizovat, tak me zajima kazdy detail :)
Jsem naprosto spokojenej:) jediný co se tomu dalo vytknout je mírný drnčení který sem tam měl, ale zvýšil sem si tu kobylku a je to lepčí, nicméně ještě to asi trošku poupravim. Ale jinak výborný hraní i zpracování. Pořídil jsem si ho vlastně na tvoje doporučení, nebo respektive šel sem do obchodu s tim že o něm uvažuju.. ještě jsem váhal mezi cort fx1q, ale ten měl tvrdší struny, a ani ten vzhled mi nepřišel příliš dobrej, na druhou stranu má takovej víc plochej hmatník a je to trošku znát, řek bych že to je o kouda přesnější (a je to asi i těma tvrdšíma strunama).
Jo a ještě tam měli (v guitarparku na Václaváku) nějakou kytaru Parker, nevim co to bylo za typ, stála 12k, a prodavači z toho byli uplně paf :D chválili to pořád že to má hezkej zvuk, a brutální vzhled. To s tim zvukem musim potvrdit.. :D ale jinak mě to tak nezaujalo.

Jinak jestli máš nějaký konkrétní dotazy tak se ptej, klidně můžeš i na icq

no a ke kompu sem to připojil normálně přes redukci z velkýho jacku na malej za 25kč a s mejma obyč reprákama to hraje překvapivě dobře. Ale už mam lepší asi 20W repro, to bude lepší, už se na to těšim :-)
Cort M600
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Diky. Nemam dalsich otazek, Ctihodnosti, beztak by me ukrutny Nero ukrizoval hlavou dolu za sireni OT :)
Navic v patek dost mozna budu mit vlastni M600ku ;)

Jakej ten efektovac jsi rozjel? BTW v linuxu by se IMHO tyhle programky daly rozjet pres WINE, ale asi to bude mit slabou latenci...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
jvaclavik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvaclavik »

Wohma píše:Diky. Nemam dalsich otazek, Ctihodnosti, beztak by me ukrutny Nero ukrizoval hlavou dolu za sireni OT :)
Navic v patek dost mozna budu mit vlastni M600ku ;)

Jakej ten efektovac jsi rozjel? BTW v linuxu by se IMHO tyhle programky daly rozjet pres WINE, ale asi to bude mit slabou latenci...

rozjel sem GuitarFX

a Wine, no nevim.. je to sice hezká věc ale pořád je to emulátor a je to na tom vidět, navíc právě u něčeho kde je potřeba dobrá odezva to nebude nic moc..

Btw proč mi nešly efekty když sem to měl zapojení do line-in? Teď to mam do mic a de to v poho..

OT: nemáte někdo tab na znělku z guitar pro co se přehraje při spuštění? :D
Cort M600
pehve

Příspěvek od pehve »

jvaclavik píše:OT: nemáte někdo tab na znělku z guitar pro co se přehraje při spuštění? :D
nějak v tom slyším klávesovej prstoklad, ale i kdyby kytara tak je to tak čitelný že si to najde i absolutní hluchař... tedy pokud překoná svou vlastní lenost
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

pehve píše:
jvaclavik píše:OT: nemáte někdo tab na znělku z guitar pro co se přehraje při spuštění? :D
nějak v tom slyším klávesovej prstoklad, ale i kdyby kytara tak je to tak čitelný že si to najde i absolutní hluchař... tedy pokud překoná svou vlastní lenost
http://ultimate-guitar.com/tabs/m/misc/ ... me_tab.htm nebo pouzije google :lol:
jvaclavik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvaclavik »

*Twisted.Brother* píše:
pehve píše:
http://ultimate-guitar.com/tabs/m/misc/ ... me_tab.htm nebo pouzije google :lol:
dík,já sem se sice snažil googlovat, ale vidim, že špatně :)
Cort M600
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“