Ekvalizér
Pravidla fóra
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
Ekvalizér
Mám takový menší problém, občas se mi stává že hraju někde přes mixák kterému téměř chybí ekvalizér pro basové spektrum a tak dochází k tomu, že mi tóny zhruba od déčka nahoru zní velmi slabě ať do toho řežu jak chci a o éčko stačí jenom zavadit a duní to přes celou místnost/sál.
Myslíte, že by to vyřešila nějaká eq krabička? Celkem se mi líbí tahle http://kytary.cz/boss-baskytarovy-ekval ... 94:0:0:1:0
Myslíte, že by to vyřešila nějaká eq krabička? Celkem se mi líbí tahle http://kytary.cz/boss-baskytarovy-ekval ... 94:0:0:1:0
Zkusil bych si prvně zkontrolovat nastavení snímačů a u struny GD bych zkusil snímač přiblížit ke strunám. Mohlo by to pomoct.
Další věc je stáří strun. Pokud je máš hodně staré tak je zkus vyměnit.
A ještě bych zkusil pořádně naštelovat kombo i tam se toho dá dost dohnat....I když jestli hraješ na tom malém 10W kobíčku tak tam to může být dost dobře tím. S tímhle kombem toho moc kvalitního neuhraješ. Zkus si zajít do hudebnin a vyzkošet to na lepším kombu. A uvidíš.
Jinak k té krabičce. Pomoct by ti určitě mohla, ale prvně zkontroluj stav baskytary a komba....
A ještě bych zkusil pořádně naštelovat kombo i tam se toho dá dost dohnat....I když jestli hraješ na tom malém 10W kobíčku tak tam to může být dost dobře tím. S tímhle kombem toho moc kvalitního neuhraješ. Zkus si zajít do hudebnin a vyzkošet to na lepším kombu. A uvidíš.
Jinak k té krabičce. Pomoct by ti určitě mohla, ale prvně zkontroluj stav baskytary a komba....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
Takhle, tady jde o to že občas hrajeme a zkoušíme v koncertním sále místní zušky a tam je jenom powermix. Zvuk je přes to strašnej, zlaté moje 10w kombo, nikdy bych neřekl že ho budu někdy chválit:) Když jsem se s tím svěřil kamarádovi tak mi u sebe ve skříni vyhrabal marshall shred master a řekl, že ho mám zkusit místo preampu, že prý už ho někomu takhle na basu na zlepšení zvuku půjčoval a ten si ho nemohl vynachválit. Uvidím, struny jsou nové a snímače jsou celkem blízko. Ještě si příště zkusím pohrát s tím ekvalizérem na mixáku a uvidím co s tím udělá ten shred master.aivn86 píše:Zkusil bych si prvně zkontrolovat nastavení snímačů a u struny GD bych zkusil snímač přiblížit ke strunám. Mohlo by to pomoct.
Pokud hraješ basu přímo do mixu, tak se nedivím - s tím jsem míval taky problém...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Alcermo mas pasiv, nebo aktiv basu?
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Audix OM2s
tak to je jasne, ze z mixu to leze pekne hnusne. Ten predzesik ti urcite pomuze. Nebo si vem z domova kombicko a zen to pres nej.
Audix OM2s
Audix OM2s
ono je vcelku fuk cim to zesilis, hlavne ze to zesilis.
Zkus si treba dat el. kytaru jen do mixu. To je zvuk na pobliti
Zkus si treba dat el. kytaru jen do mixu. To je zvuk na pobliti
Audix OM2s
Audix OM2s
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Když to ženeš do toho powermixu, tak to dle mých zkušeností ztrácí výšky, takže to chce nějakej předzesilovač a až pak to hnát do toho powermixu.. Jestli máš třeba výstup na sluchátka z toho kombíčka, tak bych to zkusil z toho vyvést kabelem do mixu, ale pozor! na tom mixu ten vstup stáhni, ať to neodvaříš- je tam dost silnější signál, než z těch snímačů..
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
A časem teda doporučuju nějakou aparaturu...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Tak to gratulujuAlcarmo píše:Jasan, už mám vyhlídnutýho jednoho galliena tak nejpozději o vánocích bude doma:)KIWI píše:A časem teda doporučuju nějakou aparaturu...
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, line out má, takže příště až budu přes tu zrůdu hrát tak vemu jak kombo tak ten shred master a zkusim si to nakombinovat:)KIWI píše:Tak to gratulujuAlcarmo píše:Jasan, už mám vyhlídnutýho jednoho galliena tak nejpozději o vánocích bude doma:)KIWI píše:A časem teda doporučuju nějakou aparaturu...Do té doby to snad nějak zvládneš s tou 10W, pokud má teda line out...