Ekvalizér

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Ekvalizér

Příspěvek od Alcarmo »

Mám takový menší problém, občas se mi stává že hraju někde přes mixák kterému téměř chybí ekvalizér pro basové spektrum a tak dochází k tomu, že mi tóny zhruba od déčka nahoru zní velmi slabě ať do toho řežu jak chci a o éčko stačí jenom zavadit a duní to přes celou místnost/sál.
Myslíte, že by to vyřešila nějaká eq krabička? Celkem se mi líbí tahle http://kytary.cz/boss-baskytarovy-ekval ... 94:0:0:1:0
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Zkusil bych si prvně zkontrolovat nastavení snímačů a u struny GD bych zkusil snímač přiblížit ke strunám. Mohlo by to pomoct.

Další věc je stáří strun. Pokud je máš hodně staré tak je zkus vyměnit.
A ještě bych zkusil pořádně naštelovat kombo i tam se toho dá dost dohnat....I když jestli hraješ na tom malém 10W kobíčku tak tam to může být dost dobře tím. S tímhle kombem toho moc kvalitního neuhraješ. Zkus si zajít do hudebnin a vyzkošet to na lepším kombu. A uvidíš.

Jinak k té krabičce. Pomoct by ti určitě mohla, ale prvně zkontroluj stav baskytary a komba....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

aivn86 píše:Zkusil bych si prvně zkontrolovat nastavení snímačů a u struny GD bych zkusil snímač přiblížit ke strunám. Mohlo by to pomoct.

Další věc je stáří strun. Pokud je máš hodně staré tak je zkus vyměnit.
A ještě bych zkusil pořádně naštelovat kombo i tam se toho dá dost dohnat....I když jestli hraješ na tom malém 10W kobíčku tak tam to může být dost dobře tím. S tímhle kombem toho moc kvalitního neuhraješ. Zkus si zajít do hudebnin a vyzkošet to na lepším kombu. A uvidíš.

Jinak k té krabičce. Pomoct by ti určitě mohla, ale prvně zkontroluj stav baskytary a komba....
Takhle, tady jde o to že občas hrajeme a zkoušíme v koncertním sále místní zušky a tam je jenom powermix. Zvuk je přes to strašnej, zlaté moje 10w kombo, nikdy bych neřekl že ho budu někdy chválit:) Když jsem se s tím svěřil kamarádovi tak mi u sebe ve skříni vyhrabal marshall shred master a řekl, že ho mám zkusit místo preampu, že prý už ho někomu takhle na basu na zlepšení zvuku půjčoval a ten si ho nemohl vynachválit. Uvidím, struny jsou nové a snímače jsou celkem blízko. Ještě si příště zkusím pohrát s tím ekvalizérem na mixáku a uvidím co s tím udělá ten shred master.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Pokud hraješ basu přímo do mixu, tak se nedivím - s tím jsem míval taky problém...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
du-lo

Příspěvek od du-lo »

Alcermo mas pasiv, nebo aktiv basu?
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

du-lo píše:Alcermo mas pasiv, nebo aktiv basu?
Pasiv.
du-lo

Příspěvek od du-lo »

tak to je jasne, ze z mixu to leze pekne hnusne. Ten predzesik ti urcite pomuze. Nebo si vem z domova kombicko a zen to pres nej.
Audix OM2s
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

du-lo píše:tak to je jasne, ze z mixu to leze pekne hnusne. Ten predzesik ti urcite pomuze. Nebo si vem z domova kombicko a zen to pres nej.
O tom už jsem taky uvažoval. Ale fakt teda bych nikdy nečekal že bude něco horšího než těch mojich 10w což je ještě kytarové a ne baskytarové kombo:)
du-lo

Příspěvek od du-lo »

ono je vcelku fuk cim to zesilis, hlavne ze to zesilis.
Zkus si treba dat el. kytaru jen do mixu. To je zvuk na pobliti :wink:
Audix OM2s
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Když to ženeš do toho powermixu, tak to dle mých zkušeností ztrácí výšky, takže to chce nějakej předzesilovač a až pak to hnát do toho powermixu.. Jestli máš třeba výstup na sluchátka z toho kombíčka, tak bych to zkusil z toho vyvést kabelem do mixu, ale pozor! na tom mixu ten vstup stáhni, ať to neodvaříš- je tam dost silnější signál, než z těch snímačů..
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

A časem teda doporučuju nějakou aparaturu...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

KIWI píše:A časem teda doporučuju nějakou aparaturu...
Jasan, už mám vyhlídnutýho jednoho galliena tak nejpozději o vánocích bude doma:)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Alcarmo píše:
Jasan, už mám vyhlídnutýho jednoho galliena tak nejpozději o vánocích bude doma:)
Tak to gratuluju :) Do té doby to snad nějak zvládneš s tou 10W, pokud má teda line out...

Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

KIWI píše:
Alcarmo píše:
Tak to gratuluju :) Do té doby to snad nějak zvládneš s tou 10W, pokud má teda line out...
Jojo, line out má, takže příště až budu přes tu zrůdu hrát tak vemu jak kombo tak ten shred master a zkusim si to nakombinovat:)
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“