bící -jaký je rozdíl mezi studio a stage setem u téže značky

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
aama

bící -jaký je rozdíl mezi studio a stage setem u téže značky

Příspěvek od aama »

Stage Set: BD 22" • 12", 13" • FT 16" • SD 14"
Studio Set: BD 20" • 10", 12" • FT 14" • SD 14"

dobře, tak rozdíl je v rozměrech bubnů, ale co to znamená? jsou menší bubny tišší? větší líp hrajou? studio set se hodí do zkušebny? co se o tom dá říct? díky za odpovědi.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Menší mají průraznější zvuk a do zkusebny se hodi jake koliv bici ... ramus to je nehorazny :D
aama

Příspěvek od aama »

průraznější zvuk? nějak si pod tím neumím nic představit, je vyšší? hodí se to pro punk nebo pro jazz? fakt vůbec netuším.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

pruraznejsi zvuk jsou proste vetsi rachy :) je to logicky, vetsi dira, vetsi randal :)
do zkusebny se hodi vschny bici, nejde-li ti o extremne dobrou kvalitu zvuku, rev je to vzdycky jako prase ;)
aama

Příspěvek od aama »

twisted... > Menší mají průraznější zvuk ...
Asanoth > pruraznejsi zvuk jsou proste vetsi rachy...vetsi dira, vetsi randal

menší průměr má větší díru? co je na tom logickýho. dohodněte se;-)

zapomeňte na zkušebnu, myslím, jestli je rozdíl ve hře-žánru. chci cvičit doma, dá se říct, že menší jsou tišší. neudělám menšíma bubnama blbost, když chci hrát tiše - jazz, i když punku se jako začátečník asi nevyhnu, že?
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Rovnou zapomen na bici v paneláku ...
aama

Příspěvek od aama »

nebydlím v paneláku.

prosím, Bro, kdo z vás se spletl? co dá větší řachu? ty vaše odpovědi si protiřečí a dokonale jste mě zmátli. ovlivňuje průměr výšku tónu? jsou menší naladěný vejš? nebo je to jedno a tak si mám vybrat menší - jsou asi skladnější, ne?
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Tech par cisel moc není ... vysoké jsou podle toho jak je naladíš ... jde o průraznost toho zvuku ja mylsim ze tu budou mit vetsi ty mensi bici ....
pehve

Příspěvek od pehve »

no tak průměrem korpusů ovlivníš celkový ladění setu - výšku ladění -celkově to platí bez ohledu na hlasitost ("průraznost" zde uvedenou, to je otázka dynamiky úhozu a hloubky korpusu), chceš-li set ladit hlouběji volil bych větší průměr, na vyšší ladění pořiď studio set. Jinak podladit studio je zvukově přijatelnější než nadladit stage, BD bych volil vždy 22"
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

jo takhle :) tak ty vetsi daj proste vetsi rachu :)
a myslim, ze jako zacatecnikovi, nebo cviciteli "pouze doma"(i kdyz to je to nejdulezitejsi :) ) je ti to jedno, kup si amatky za par tacu, dej do nich emperory, nebo ambassadory, nebo neco takovyho a jsi v poho ;ú)
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

Asanoth píše:jo takhle :) tak ty vetsi daj proste vetsi rachu :)
a myslim, ze jako zacatecnikovi, nebo cviciteli "pouze doma"(i kdyz to je to nejdulezitejsi :) ) je ti to jedno, kup si amatky za par tacu, dej do nich emperory, nebo ambassadory, nebo neco takovyho a jsi v poho ;ú)
nemyslim - spíš si myslim, že začátečník, kterej bude měnit blány, bude uplně v lese jak na amátkách tak na 3007 Sonorech... je pravda, že z amatek se slušnej zvuk dá dostat, ale musí so to hodně umět
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Vzhledem k tomu co chceš hrát bych volil ten set 20",10,",12",14",14"

Hlavně jestli začínáš tak před koupí se poraď s nějakým jazzmanem, který na ty škopky hraje.

Já taky vlastním bicí těchto velikostí a pro žánry jako jazz, blues, funky je to ideální.

Blány doporučuju Evans, nejlépe pískované, já používám G2ky (BxxG2)
na šrotu mám REMO powerstroke 4.

A co se týče punku, jo vyhneš se mu, ale musíš už od začátku trénovat dynamiku atd. je toho dost, tak hodně štěstí
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“