bící -jaký je rozdíl mezi studio a stage setem u téže značky
Pravidla fóra
bící -jaký je rozdíl mezi studio a stage setem u téže značky
Stage Set: BD 22" • 12", 13" • FT 16" • SD 14"
Studio Set: BD 20" • 10", 12" • FT 14" • SD 14"
dobře, tak rozdíl je v rozměrech bubnů, ale co to znamená? jsou menší bubny tišší? větší líp hrajou? studio set se hodí do zkušebny? co se o tom dá říct? díky za odpovědi.
Studio Set: BD 20" • 10", 12" • FT 14" • SD 14"
dobře, tak rozdíl je v rozměrech bubnů, ale co to znamená? jsou menší bubny tišší? větší líp hrajou? studio set se hodí do zkušebny? co se o tom dá říct? díky za odpovědi.
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
twisted... > Menší mají průraznější zvuk ...
Asanoth > pruraznejsi zvuk jsou proste vetsi rachy...vetsi dira, vetsi randal
menší průměr má větší díru? co je na tom logickýho. dohodněte se;-)
zapomeňte na zkušebnu, myslím, jestli je rozdíl ve hře-žánru. chci cvičit doma, dá se říct, že menší jsou tišší. neudělám menšíma bubnama blbost, když chci hrát tiše - jazz, i když punku se jako začátečník asi nevyhnu, že?
Asanoth > pruraznejsi zvuk jsou proste vetsi rachy...vetsi dira, vetsi randal
menší průměr má větší díru? co je na tom logickýho. dohodněte se;-)
zapomeňte na zkušebnu, myslím, jestli je rozdíl ve hře-žánru. chci cvičit doma, dá se říct, že menší jsou tišší. neudělám menšíma bubnama blbost, když chci hrát tiše - jazz, i když punku se jako začátečník asi nevyhnu, že?
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
no tak průměrem korpusů ovlivníš celkový ladění setu - výšku ladění -celkově to platí bez ohledu na hlasitost ("průraznost" zde uvedenou, to je otázka dynamiky úhozu a hloubky korpusu), chceš-li set ladit hlouběji volil bych větší průměr, na vyšší ladění pořiď studio set. Jinak podladit studio je zvukově přijatelnější než nadladit stage, BD bych volil vždy 22"
- Jens Ludwig
- Odborník
nemyslim - spíš si myslim, že začátečník, kterej bude měnit blány, bude uplně v lese jak na amátkách tak na 3007 Sonorech... je pravda, že z amatek se slušnej zvuk dá dostat, ale musí so to hodně umětAsanoth píše:jo takhletak ty vetsi daj proste vetsi rachu
![]()
a myslim, ze jako zacatecnikovi, nebo cviciteli "pouze doma"(i kdyz to je to nejdulezitejsi) je ti to jedno, kup si amatky za par tacu, dej do nich emperory, nebo ambassadory, nebo neco takovyho a jsi v poho ;ú)
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu co chceš hrát bych volil ten set 20",10,",12",14",14"
Hlavně jestli začínáš tak před koupí se poraď s nějakým jazzmanem, který na ty škopky hraje.
Já taky vlastním bicí těchto velikostí a pro žánry jako jazz, blues, funky je to ideální.
Blány doporučuju Evans, nejlépe pískované, já používám G2ky (BxxG2)
na šrotu mám REMO powerstroke 4.
A co se týče punku, jo vyhneš se mu, ale musíš už od začátku trénovat dynamiku atd. je toho dost, tak hodně štěstí
Hlavně jestli začínáš tak před koupí se poraď s nějakým jazzmanem, který na ty škopky hraje.
Já taky vlastním bicí těchto velikostí a pro žánry jako jazz, blues, funky je to ideální.
Blány doporučuju Evans, nejlépe pískované, já používám G2ky (BxxG2)
na šrotu mám REMO powerstroke 4.
A co se týče punku, jo vyhneš se mu, ale musíš už od začátku trénovat dynamiku atd. je toho dost, tak hodně štěstí
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40