Fender Blues Junior x Laney VC30
Pravidla fóra
Jancus já mám toho laneyho vc 30w ve flaškách a hraje to nahlas jak kráva, když hraju někde na malým prostoru tak si to ani neužiju páč to nemůžu trochu vokouřit. Navíc Zdenál má pravdu, na koncíku tě sejmou mikrofonem a pustí tě předkem, tobě stačí mít kombo na takovou hlasitost aby ses slyšel na podiu, ostatním se to dá pustit odposlechem. Než sem pořídil lampu taky sem neměl ponětí jak je to s hlasitostí, teď už vim a mám v plánu až se vrátim z německa koupit nějakou patnáctku jednak na doma, jednak na malý hraní nebo na zkoušení. 
- Squier strat + R.M. Pickups
- nějaký krabičky
- Laney LC30R
- nějaký krabičky
- Laney LC30R
nakonce jsem tedy pořídil toho Blues Deluxe a je to neuvěřitelně silný aparát, který neumí hrát potichu (není plynule zesilování, prostě najednou to hraje hrozně nahlas) a toho musím dát do zkušebny, poněvadž i když je zvuk úžasnej, na doma to není...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- JancusGuitar
- Kontaktovat uživatele:
zkreslení hot roda je vynikající na sola v kombinaci s klasickým Fender stratem, nádhernej zvuk, ale doprovody tvrdšího rázu na HB nic moc...ale z krabičkama si rozumí skvěle, stejně jako ten Carvin Belair, kterýho prodávám, neměl by někdo zájem? 
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- JancusGuitar
- Kontaktovat uživatele:
koncový optimálně jednou za 2 roky, prempový, pokud jim nic není, vydržej hodně dlouho, mění se jen kvůli novejm zvukům, lepší kvalitě...ale v praxi záleží jen na tom, jak se k tomu aparátu chováš a jak často hraješ, elektronkám vadí nejvíc častý a rychlý zapínání/vypínání...když to necháš pořádně nažhavit a pak odpočinout, než s tim někam jdeš, vydrží dlouho stejný parametry spárovanejch lamp)
zdravim,
nevite jestli ma laney vc30 fixni nebo nastavitelnej bias?
a jaky by jste doporucili lampy na zachovani podabnyho zvuku, jakej je s lampama z vyroby? popripade trosku tvrdsi, ale poradny zkresleni z toho stejne nedostanu, takze nevim, ktery zvolit na prelampovani
btw sorry ze to pisu tak trosku jako off-topic
nevite jestli ma laney vc30 fixni nebo nastavitelnej bias?
a jaky by jste doporucili lampy na zachovani podabnyho zvuku, jakej je s lampama z vyroby? popripade trosku tvrdsi, ale poradny zkresleni z toho stejne nedostanu, takze nevim, ktery zvolit na prelampovani
btw sorry ze to pisu tak trosku jako off-topic
určitě lampa je něco jiného než trandakJancusGuitar píše:Hele chci se jenom zeptat jestli by FENDER - Hot Rod De Luxe ta 40ti watovka stačila do skusebny a na ňáký to mensí koncertování...ja mysle že kdybych si to přídil tak za nejakej ten čas bych si k tomu pořídil nějakej externí box kdyby tech 40w nestačilo ale myslim že by mělo. Co myslíte vy?
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
ma ho kamos... 40W lampovyho vykonu to hovori za vse, ve zkusebne ma volume na 2 (kdyz chce byt hodne slyset tak 2,5) z 12ti pri drive asi 4... jeste jsem to neslysel hrat na na max... neodvazil se ani na pulku - rve to jak kravaJancusGuitar píše:Hele chci se jenom zeptat jestli by FENDER - Hot Rod De Luxe ta 40ti watovka stačila do skusebny a na ňáký to mensí koncertování...ja mysle že kdybych si to přídil tak za nejakej ten čas bych si k tomu pořídil nějakej externí box kdyby tech 40w nestačilo ale myslim že by mělo. Co myslíte vy?
cistej uzasnej, peknej teplej lampovej zvukHele a na jakej styl je ten FENDER Hot Rod De Luxe já hraju punk-rock a newim jestli je to na tenhle styl vhodný, mám efektový krabky takže mi zas tak nejde o ten skreslenej zvuk.
zkresleni je taky pekny, pouzitelny na blues a rock
Nevíte nějakej obchod v ČR kde by se dal sehnat tenhle Blues Junior?
http://www.musiciansfriend.com/product/ ... sku=483711
Všude jsem našel jen ty normální.
http://www.musiciansfriend.com/product/ ... sku=483711
Všude jsem našel jen ty normální.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
ten tweedovej se v čr sehnat dá, i na kytarách ho měli, jestli jde teda jen o tweedovou verzi:)
No tak jsem se na to trochu podíval a vypadá to, že jedinej rozdíl bude kromě vzhledu v repráku. Je tam Jensen C12-N a podle toho co sem viděl na youtube tak to zní s nim mnohem líp. Kde by se dal později objednat nevíte nějakej CZ/SK online obchod? Nebo pokud víte ještě o nějakym rozdílu, tak řekněte. 
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
- misadlouhy
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- misadlouhy
Ahoj, tak jsem si koupil Fender Blues Juniora. Chtěl jsem původně Fender Blues Deluxe, ale není v Praze k sehnání (na kytarách mi řekli že by přišel až někdy v lednu...), nakonec jsem rád že jsem vybral Juniora, poněvadž do paneláku jak už tu Maples napsal by fakt deluxe nebyl. On i ten Junior je pěkný beast
.
Čistý zvuk s les paulkou je dobrý, trochu moc zvonivý, ale to mám dáno snímačema a tím že jsem si ještě nepohrál s nastavením.. předpokládám, že u vyšší hlasitosti se to srovná. Přes krabičku Fuldrive 2 mosfet kombo jen zpívá (a to si zkouším zatím jen na nízkých hlasitostech). Není problém z toho vyloudit docela krutý rockový zvuk i při minimální hlasitosti - zkrátka overdrive. Celkově jsem tedy spokojený, a už se nemůžu dočkat až to o vánocích vyšťavím v naší "velké zkušebně" (rodinném domku
.
Tak píli a cvičení zdar.
Čistý zvuk s les paulkou je dobrý, trochu moc zvonivý, ale to mám dáno snímačema a tím že jsem si ještě nepohrál s nastavením.. předpokládám, že u vyšší hlasitosti se to srovná. Přes krabičku Fuldrive 2 mosfet kombo jen zpívá (a to si zkouším zatím jen na nízkých hlasitostech). Není problém z toho vyloudit docela krutý rockový zvuk i při minimální hlasitosti - zkrátka overdrive. Celkově jsem tedy spokojený, a už se nemůžu dočkat až to o vánocích vyšťavím v naší "velké zkušebně" (rodinném domku
Tak píli a cvičení zdar.
Norman ST 40 folk