Stáčení se krku do "vrtule"

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Orchid
Kontaktovat uživatele:

Stáčení se krku do "vrtule"

Příspěvek od Orchid »

ahoj,
mam kytaru uz neco kolem dvou let a nedavno jsem si všimnul , že krk kytary se stáčí jakoby do vrtule , možná je to tím ,že kytara je pořád nalazena v Drop D (DADGHE) , nebo možná tím , že jsem měnil struny z původních , tak 8 - max.9 , na desítky a že jsem utahoval trochu tremolo ,aby se tolik nezvedalo .

nevíte , co s kytarou aby se krk zase narovnal ?
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Co to je za kytaru?
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
Chip

Příspěvek od Chip »

Ja delam historicky serm a kdyz mas mec ohly tak je to v klidku -> vyrovnas ho, ale kdyz mas mec do vrtule tak je to v hajzlu a muzes ho zahodit. Zajimalo by me jestli je to takhle i s krkama u kytar
CORT MR 710 F
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

To je jednoduchý, sundej z něho struny, srovnej ho šroubem do roviny a na pásový brusce ho sbruš do roviny. Nebo to nech udělat kytaráře. Zarovná to, nahodí ti na to nový pražce a krk bude zas jak novej.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Orchid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orchid »

Sami píše:Co to je za kytaru?
Ibanez GRG170DX
Orchid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orchid »

DwPetr píše:To je jednoduchý, sundej z něho struny, srovnej ho šroubem do roviny a na pásový brusce ho sbruš do roviny. Nebo to nech udělat kytaráře. Zarovná to, nahodí ti na to nový pražce a krk bude zas jak novej.
a nějaký míň drastický řešení ? :(
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Orchid píše:
DwPetr píše:To je jednoduchý, sundej z něho struny, srovnej ho šroubem do roviny a na pásový brusce ho sbruš do roviny. Nebo to nech udělat kytaráře. Zarovná to, nahodí ti na to nový pražce a krk bude zas jak novej.
Tohle je normální postup, já ti jen řek jak ti to spravěj. Co bys dělal? namáčel ho a šponoval svěrkana? tahle to funguje normálně. Zatím jsem nezachytil, že by se ty krky kroutily dál. Prostě nějak vyschly, nebo se dotvarovaly. To jsou holt nástroje šitý horkou jehlou. Všechno si sedne později. Dělal jsem si to na base a krk je po roce rovnej.

Počítej že to bude stát přibližně 500,- prakticky platíš přepražcování, zbroušení je prkotina. Pak jen trochu utopit nulťák a uvidí se jak to bude s dohmatem, ale tam určitě půjde tremolo níž. Na base jsem ho musel podložit.

Prej drasticky. Drasticky bych možná nazval to napasování fendráckýho krku na SG, a to za podmínky, že bych ho řezal motorovkou :lol:

Tohle je běžná čistá práce.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Orchid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orchid »

DwPetr píše:
Orchid píše:
Tohle je normální postup, já ti jen řek jak ti to spravěj. Co bys dělal? namáčel ho a šponoval svěrkana? tahle to funguje normálně. Zatím jsem nezachytil, že by se ty krky kroutily dál. Prostě nějak vyschly, nebo se dotvarovaly. To jsou holt nástroje šitý horkou jehlou. Všechno si sedne později. Dělal jsem si to na base a krk je po roce rovnej.

Počítej že to bude stát přibližně 500,- prakticky platíš přepražcování, zbroušení je prkotina. Pak jen trochu utopit nulťák a uvidí se jak to bude s dohmatem, ale tam určitě půjde tremolo níž. Na base jsem ho musel podložit.

Prej drasticky. Drasticky bych možná nazval to napasování fendráckýho krku na SG, a to za podmínky, že bych ho řezal motorovkou :lol:

Tohle je běžná čistá práce.
no zatim je to unosný , jestli se bude krk dál točit ,tak budu uset s kytarou asi nekam zajit no . Dik za radu :wink:
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

bude to dosycháním dřeva
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“