Hrajeme U2

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Hrajeme U2

Příspěvek od pupack »

aneb vaše zkušenosti, názory, hardware, nastavení atd :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

hehe to sem nějak nepobral
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Marko007 píše:hehe to sem nějak nepobral
aha no mozna jsem to spatne vyjadril :)) myslel jsem to tak ze: mam strata, struny ty a ty. song When the streets have no name hraju: delay 352ms, modulacni delay - chorus 30%. kombo vox valvetronix....ac30tb ... proste jestli tu je nejakej u2 fan kterej hraje jejich songy a co a jak pouziva k napodobeni zvuku, zkusenosti atd :)))
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 28.11.2011 9:45, celkem upraveno 1 x.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

The Edge - "Pride"
Album The Unforgettable Fire (U2)

Boss OD-3 -> Boss DD-6 -> Boss CE-5 -> Boos RV-5

(http://www.rolandmusic.ro/sound-uri.php) :wink:
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

r0nn!e píše:Ja jsem smysl topicu pochopil neboj..... ale vypada to ze tady zas tolik fanousku U2 neni.... a ja jsem nechtel psat nejaky ptakoviny kdyz se me to netyka jako soudruh marko...
mno jo :)) dneska asi vsichni hrajou "hard" ono rezat powery s gainem na max je holt v mode :)) ale i tak diky za reakci ahooj
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

r0nn!e píše:Ja jsem smysl topicu pochopil neboj..... ale vypada to ze tady zas tolik fanousku U2 neni.... a ja jsem nechtel psat nejaky ptakoviny kdyz se me to netyka jako soudruh marko...
Omg a cos napsal teď ? ještě větší ptákovinu tím sem naznačil že to taky každý nemusí pochopit víš ! aby to trochu upřesnil :roll: ,abych nebyl úplny OT takže vzal bych na to buď strata nebo lubovku,efekty taky buď delay,chorus,atd ale zvuk Edge jen tak nevymyslíš.prý si se zvukem hodně pohrává
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

...strata, nebo lubovku, nebo LP, nebo Explorer, protože všechny tyhle používal :-)

hoši, hlavně žádné hádky

vyhrál bych si hlavně s tím echem, já mám dokonce v manuálu na Danelectro preset s názvem "Edge delay" :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Marko007 píše:
Omg a cos napsal teď ? ještě větší ptákovinu tím sem naznačil že to taky každý nemusí pochopit víš ! aby to trochu upřesnil :roll: ,abych nebyl úplny OT takže vzal bych na to buď strata nebo lubovku,efekty taky buď delay,chorus,atd ale zvuk Edge jen tak nevymyslíš.prý si se zvukem hodně pohrává

jojo pohrává a to je právě to co se mi líbí. Chtěl jsem právě najít někoho s kym bych mohl probrat jeho konkrétní nastavení a zkušenosti. Jaký delay se komu osvědčil, jaký použivá časy. Já se snažim najít co nejvěrnější Edguv sound. Ukázka mojeho pokusu docílit zvuku treba tady http://www.youtube.com/watch?v=qiXRp1H2o3c
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

toho stejně nedocílíš. "to neumí ani jeho technik a toho má 20 let," abych citovala jednoho kovaného u2-ologa... :twisted:
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

jana píše:toho stejně nedocílíš. "to neumí ani jeho technik a toho má 20 let," abych citovala jednoho kovaného u2-ologa... :twisted:
samozrejme :) ale priblizit se da :) pravdou je ze je to hodne i o financich. Ja bohuzel nejsem vlastnikem Vox AC30TB natoz pak korg A3 na delay atd ale i s levnejsim a dostupnejsim vybavenim se da ke zvuku alespon priblizit :)) ahooj
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 28.11.2011 12:22, celkem upraveno 1 x.
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Tak to City Of Blinding Lights hravam tiez, pouzivam Digitech Digidelay, nastavene cca na 300 ms, Repeats okolo polovice (aby bolo aspon 4 pocut) a Level mierne nad polovicou. Intro a verse hravam s cistym zvukom, vsetko ostatne s overdrivom (TS7). Neznie to uplne ako Edge, ale mne sa to tak paci :)
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Braniik píše:Tak to City Of Blinding Lights hravam tiez, pouzivam Digitech Digidelay, nastavene cca na 300 ms, Repeats okolo polovice (aby bolo aspon 4 pocut) a Level mierne nad polovicou. Intro a verse hravam s cistym zvukom, vsetko ostatne s overdrivom (TS7). Neznie to uplne ako Edge, ale mne sa to tak paci :)
takhle nejak sem si predstavoval tenhle topic :) city of blinding hraju taky kolem 300ms presneji kolem 320ms, ale repeats davam tak 2 - 3 zalezi i na stylu hry. bohuzel jsem se jeste nedokopal ke koupi minislidu. hrajes to se slidem nebo jenom prstama, popr. na kterym prstu mas slide. ahooj
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“