Výběr elektrického piana (do 30.000 kč)

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Asanoth

Re: Výběr elektrického piana (do 30.000 kč)

Příspěvek od Asanoth »

30 000 je takovej nešťastnej limit: Od 35 - 37 k začínají nástroje vyšší třídy a za 30 k člověk dostane něco podobného jako za 20 (viz Roland FP30 vs FP60 - ne, že by zrovna FP90 byla lepší :D ).
Koupil bych Roland nebo Casio (na Casio HAK jsem už ale hodně dlouho, roky, nehrál), ty levné Kawai klaviatury mi nesednou. Yamaha v téhle ceně je přenosná jen GHS, to mi Roland PHA4 přijde lepší.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
MartasK

Příspěvek od MartasK »

HA HA, dobrej postřeh s těma cenama.
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Placka píše: 17.12.2021 10:17 Do školy chceme koupit nové digitální/stage piano.
Záslužné, zrovna dnes můj syn hrál ve škole. Já mu ale musel donést jeho vlastní nástroj co má doma a dost jsem se pod tím 30 kg mackem po deseti minutách prohýbal. Aktivní repro dodala škola. A moje zkušenost tím učiněná je, že škola má opravdu dost mizerné ozvučení. Takže krom přenosného piána je potřeba také pořešit kvalitní ozvučení - s čímž je potřeba počítat v rozpočtu, bez toho je docela jedno, co to bude za piáno.
Lilien2022
Nový uživatel

Příspěvek od Lilien2022 »

Dobry den, ozivuji toto tema.
Syn chodi do 1.tridy zusky na klavir. Doma zatim nemame zadny nastroj. Pani ucitelka je proti digitalnim pianum, ale asi nebudeme mit jinou moznost, nez si poridit digitalni piano.
Poradite mi prosim nastroj do 50tis? Aby hra na nem byla podobna jako na akustickem pianu v zusce.
Dekuji za pomoc
Michal_18

Příspěvek od Michal_18 »

Lilien2022 píše: 25.02.2022 22:24 Dobry den, ozivuji toto tema.
Syn chodi do 1.tridy zusky na klavir. Doma zatim nemame zadny nastroj. Pani ucitelka je proti digitalnim pianum, ale asi nebudeme mit jinou moznost, nez si poridit digitalni piano.
Poradite mi prosim nastroj do 50tis? Aby hra na nem byla podobna jako na akustickem pianu v zusce.
Dekuji za pomoc
Ahoj, kdyby to bylo na mně, tak bych koupil Kawai CA49 kvůli delším klávesám vyrobeným ze dřeva. Ale objektivně by bylo nejlepší osobně navštívit nějaký větší obchod s hudebninami a vyzkoušet si více modelů (např. Kawai, Yamaha a Roland) ve stejné cenové kategorii. Každému totiž může sednout něco jiného.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Lilien2022 píše: 25.02.2022 22:24 Pani ucitelka je proti digitalnim pianum, ale asi nebudeme mit jinou moznost, nez si poridit digitalni piano.
Poradite mi prosim nastroj do 50tis?
Paní učitelka má pravdu a ví, proč to říká. Za 50 000 lze pořídit velmi, velmi slušné pianino. I za 30.

Digitál bych taky koupil Kawai, případně Yamahu, mají teď nějaké nové mechaniky: Ale nezkoušel jsem.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“