Nikde jsem nenašel, že by někdo řešil jak to zapojit s kombem a do pedalboardu, prostě GP-5 nemá FX, který já pro svoje potřeby nepostrádám, v opačném případě si musíte koupit něco jiného. Jde mně o to abych nastínil, proč někomu z toho leze "včelín" a proč jinému ne!?
KYTAROVÉ MULTI-EFEKTY (ROZCESTNÍK)
Pravidla fóra
Re: KYTAROVÉ MULTI-EFEKTY (ROZCESTNÍK)
Dělič neřeší problém hrubého impedančního nepřizpůsobení. Špičkoví výrobci snad dokonce používají speciální relé, ale do toho se nebudu vůbec pouštět. Znovu doporučím podívat se na video na YT Andertons TV GP-5, čas 6 minut+. Máte dojem, že to je nějaký včelín? Jak "Danish Petr" hrábne do strun, natáhne ruku, že zakroutí potem a najednou se zarazí, nevěřícně se rozhlédne po TV štábu, zda to není nějaký "Joke" a potom si ťuká do strun, zkouší latenci a nevěřícně kroutí hlavouh, "včelín" se nekoná
. Hrál snad kytaru u Toma Jonese v Las Vegas a hraje na Telecastery, má moje sympatie 
Nikde jsem nenašel, že by někdo řešil jak to zapojit s kombem a do pedalboardu, prostě GP-5 nemá FX, který já pro svoje potřeby nepostrádám, v opačném případě si musíte koupit něco jiného. Jde mně o to abych nastínil, proč někomu z toho leze "včelín" a proč jinému ne!?
Re: KYTAROVÉ MULTI-EFEKTY (ROZCESTNÍK)
No myslím, že nemusíme být nutně ve při, GP-5 sice nevlastním (uvažoval jsem o něm, ale zatím jsem spokojen se svým "krabičkovým" řešením a jelikož to nikam nestěhuju, větší rozměry mě netrápí) ale trochu mi tam nesedí jedna věc: efektové smyčky bývají přizpůsobené tomu, aby se do nich vkládaly běžné kytarové efekty. Které zase mají kytarové vstupy. Takže pokud "včelín" (alias smažení řízků) nevzniká, pokud do efektové smyčky vložím běžnou kytarovou krabičku, proč vzniká u GP-5? Možná je pravda to,co píšeš, ten A/D převodník na vstupu prostě nemá takovou dynamickou rezervu, jako klasický analogový vstup u běžných krabiček. Pak by pomohl ten odporový dělič. A co se týče impedančního přizpůsobení, tam bych se toho moc nebál. Výstup s nižší impedancí se dá bez problému zapojit (imho) do Hi-Z vstupu, koneckonců právě tohle se běžně děje u řetězení analogových kytarových efektů. Opačně už to problém je, pokud třeba zapojíš kytaru do klasického hifi zesilovače napřímo, nastane právě ono "smažení řízků", protože kytarový snímač v podstatě "jede do zkratu", potřebuje vstup o impedanci řádově MOhm, kdežto tyhle věci mají vstupy v desítkách kOhm.
Ale jak jsem uvedl na začátku, hádat se kvůli tomu nemusíme, řekl bych, že ohledně GP-5 zastáváme velmi podobný názor.
Ale jak jsem uvedl na začátku, hádat se kvůli tomu nemusíme, řekl bych, že ohledně GP-5 zastáváme velmi podobný názor.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.