Sustain na e ve vyšších polohách
Pravidla fóra
Re: Sustain na e ve vyšších polohách
Měl bych jeden dotaz: má na sustain vliv i kvalita kabelu?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Spíš bych řekl "ne slyšitelný" - protože nějaký hifi audiofil s ušima netopýra by nám jistě vysvětlil, že ano. (Slabý signál na konci doznívání prostě neproleze.)bubucci píše:Ne
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Přes šum. Kdyby nebyl šum, prolezl by, pokud by bylo čím jej zachytitNero píše:(Slabý signál na konci doznívání prostě neproleze.)
- Nero
- Rádce
To se tu tak hezky doplňujeme 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ahoj
Doufám že zakladatel vlákna se nebude zlobit že mu sem lezu ) mát taky otázečku týkající se doznívání strun.
Vezmu to zkrátka, dvě kytary - na jedné mi zvuk pěkně doznívá téměř bez zakolísání až dokonce ,ale na druhé mi zvuk doznívá jakoby přerušovaně - kolísavě,zkoušel jsem hnout snímače nahoru ,dolu,kontroloval nalazení, oktávy,jiné struny a nic,je to nějaký klasický problém něčeho na kytaře?nevíte prosím co s tím?
Doufám že zakladatel vlákna se nebude zlobit že mu sem lezu ) mát taky otázečku týkající se doznívání strun.
Vezmu to zkrátka, dvě kytary - na jedné mi zvuk pěkně doznívá téměř bez zakolísání až dokonce ,ale na druhé mi zvuk doznívá jakoby přerušovaně - kolísavě,zkoušel jsem hnout snímače nahoru ,dolu,kontroloval nalazení, oktávy,jiné struny a nic,je to nějaký klasický problém něčeho na kytaře?nevíte prosím co s tím?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- Nero
- Rádce
Můj tip v podstatě naslepo - nízký dohmat a drnčení přes pražce, možná neslyšitelné, ale i tak může ovlivńovat doznívání struny.
Jinak ta otázka je položena dost zoufale, fakt se dá jen tipovat.
Jinak ta otázka je položena dost zoufale, fakt se dá jen tipovat.
PetrPeter 1975 - 2008
Jde o co to je to za snímače v jaké kytaře, třeba PSND snímače na ibanezkách, bachovské snímače a prostě ty snímače z levnějších kytar dost často jak já ríkám "vrtulníkují" ten zvuk má podobnej charakter jak když nad hlavou proletí vrtulník, možná myslí tohle...na tohle pomůže výměna za lepší snímač.
-
woro90-1
Flajtře, dokázal bys ten jev nahrát? Docela by mě zajímalo o čem mluvíš, já nic takového neznám.
Teď už ne, protože ty snímače leží v šuplíku, ale optám se kamoše s Bachem, třeba to nějak nahraje...ikdyž nevím čím. 
EDIT: tak na mě prej ve slušnosti kašle, že to bestak nemá čím nahrát
ale něco jak dělá tady morello to není ten zvuk prostě tak kolísá, že nám to s kamošem připomělo vrtulník a od tý doby tomu tak říkáme, takže je to označení asi nevhodný a raději bych ho tady na fóru vypustil

EDIT: tak na mě prej ve slušnosti kašle, že to bestak nemá čím nahrát
Dobře ,tak já víkendu zvednu struny ať vyloučím možnost nějakého drnčení a pořádně to okouknu a popíšu to srozumitelněji. popřípadě vyměním snímače ,zda to pomůže.... ....asi bych to přirovnal jako když mám spuštěné tremolo na frekvenci cca 4Hz,tak kolísavě to doznívá...
zatím děkuji )
zatím děkuji )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- Nero
- Rádce
Nejlepší bude to nahrát, abychom věděli, o čem se vlastně mluví.
PetrPeter 1975 - 2008
Ahoj
Tak ,ač je mi stydno ...,je problém vyřešen,opravdu stačilo ještě trošku přizvednout kobylku
Tak ,ač je mi stydno ...,je problém vyřešen,opravdu stačilo ještě trošku přizvednout kobylku
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ