Digitální piano okolo 30.000

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Zuzana
Nový uživatel

Re: Digitální piano okolo 30.000

Příspěvek od Zuzana »

Dobrý deň ja tiež váham s kawai cn 201 a rozmyslam ci to je dobrý výber... Ak niečo iné je to pre dieťa kde som chcela mať i displej a iné funkcie a chcela som biely klavír. Tiez mi nukali i kurzweil M120. Chcela by som klavír pre dieťa do ZUŠ no už taký aby nám vydržal roky. Tiež ma zaujíma ci je veľký rozdiel ak má cn 201 polyfoniu 192 a kurzweil M120 polyfoniu 256 ci je to citeľný rozdiel. A ako to je teda s tým zvukom kawai je tam rozdiel i pri kawai cn 201 a cn 301. Kawai je porovnávany yamahou 725 a tak mi prišli že to bude nejak na takej úrovni a teda keď ma kawai k tomu viac funkcii tak by som zvolila kawai.
Zuzana
Nový uživatel

Re: Digitalne piano

Příspěvek od Zuzana »

Katuska_za píše: 14.06.2023 16:11 Dcera nastupuje do ZUS na piano... Citam recenzie, hladam ale popravde uz mam taky gulas vo vsetkom ze neviem aj tak co vybrat. Cenovy strop mame 1500e chceli by sme nieco co uz jej vydrzi par rokov, co sa priblizi k akustickemu pianu a bude vhodne aj na soravnu techniku hrania. Za kazdu radu budem vdacna. Ja som laik nehram na nic a ani noty mi moc nehovoria tak poprosim rovno aj konkretny model nie len vlastnosti ktore si treba vsimat pri vybere.

Dakujem za vas cas a nazor.
Dobrý deň vybrali ste niečo mam podobný problem
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Zdar,
Kurzweil ma novou mechaniku, snad prvni vlastni vyvoj, predtim pouzival (z meho pocitu ty horsi) mechaniky od Fataru. Zadny Kurzweil me nikdy nezaujal, ALE na tu novou vlastni mechaniku jsem nehral. V ramci elektriky je Kawai CN201 dobra volba. Polyfonie 192 nebo 256 absolutne nehraje roli. Displej a dalsi funkce temer nehraji roli. Dulezita je mechanika a trochu zvuk (ten uz je dneska ale takrka vzdycky dobry). Dlouhodobe mi prijde, ze nejlepsi mechaniky delaji firmy, co vyrabi i klaviry, tj. Yamaha a Kawai.

Pokud nekdo chodi na klavir, idealni je, aby cvicil na klavir. To by ale musel postavit novou mistnost, takze dalsi v poradi je pro vetsinu beznych smrtelniku pianino. Pokud to neni mozne, ale vetsinou je, jen je to trochu nepohodlne, pak dalsi je s veeeeeeelkyyyym odstupem digitalni nastroj. Treba ten Kawai.

Katuska koupila pianino, pokud spravne vzpominam.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Zuzana
Nový uživatel

Příspěvek od Zuzana »

Ďakujem krásne za názor. Teraz mi ponúkli gewa 355 porovnateľné funkcie s kurzweil m120 co v kawai 201 chyba. Za gewu mi ponúkli cenu 1450 eur. Kawai za 1150.kurzweil za 1000. Kurzweil nechcem nikaj raz kvôli farbe ach. Pozerám ze tam oproti kawai 201 sú repraky 25w doprovody a mp3,čo znamená v kawai 201 audio vie si púšťať pesničky a do toho hrať. Ci to musí mať to mp3... Ci to je už na nahrávanie na mp3... Neviem. Doprovody že sa dajú cez app riešiť... Mam v tom chaos. Kawai 301 už ani nieje momentálne skladom biely a najprv som si myslela ze zbytočne predražený o 450 Ecka rozdiel. A tam repraky 20w no sú 4 repraky. Neviem ako sa mam rozhodnúť. Bola som naklonená pre kawai cn 201.no zamiešali som sa v tom s kawai cn 301 a gewa 355
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

A když milá Zuzano své myšlenkové pochody dostanu do podobného stádia a výsledkem je nerozhodnost, sednu do dopravního prostředku a prostě si to jdu vyzkoušet do prodejny, protože jedině tak mám jistotu, že vyberu správně. Nemyslím to zle.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

To jsem zapomněl napsat, barva je samozřejmě na tom celém to nejdůležitější! Možná by se dala sehnat i nějaká bílá atrapa, která by vypadala jako piano ;) .
V ramci elektriky je Kawai CN201 dobra volba. Repráky budou vždycky tak nějak špatný, dobrý repro se do podobného nástroje nevejde. Nicméně do dražšího výrobce asi dá něco, co bude hrát lépe.
V Česku je CN301 o 100 - 160 € dražší než CN201. 450 € mi přijde mimo. Na CN201 a CN301 by se teoreticky mělo hrát stejně, byť já kdysi nástroje podobné kategorie zkoušel a přes papírově stejnou mechaniku se mi na každý hrálo jinak.
O Gewa slyším poprvé, tváří se to jako německá značka. Jak se na to hraje, kdo ví...

Pokud jde o repro, tj. zvuk, na prodejně si jej může vyzkoušet i nehráč.

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Zuzana
Nový uživatel

Příspěvek od Zuzana »

Metie ma ci sú dosť potrebné resp. Napomocné pre deti tie doprovody a mp3. To je u mňa rozhodujúce ci stačí cn 201 alebo cn 301.ci sa to dá nejak nahradiť u cn 201.dakujem
Zuzana
Nový uživatel

Příspěvek od Zuzana »

A ešte k tomu teraz cn 301 biely nikde nieje dostupný.... Čas na tlači ci cn 201 pre dieťa je to správne rozhodnutie. Čas mam do konca januara.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Zuzana píše: 15.01.2024 9:48 Metie ma ci sú dosť potrebné resp. Napomocné pre deti tie doprovody a mp3.
Nejsou.
Asanoth píše: 4.12.2023 3:39 V ramci elektriky je Kawai CN201 dobra volba.
Asanoth píše: 11.01.2024 21:43 V ramci elektriky je Kawai CN201 dobra volba.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Michaela_×
Nový uživatel

Výběr digitálního pianina

Příspěvek od Michaela_× »

Zdravím,
vybírám digitální pianino pro sebe a případně v budoucnu I pro dceru (ještě se rozhoduje mezi klavírem a housle.. ).

Hrála jsem na klavír jen 2 roky v hudebce, jako na druhý nástroj, doma jsem měla jen klávesy, které po 22 letech pomalu vypovídají službu. Hraju si pro sebe, nebo zpíváme s klavírem s dětmi.

Rozhoduji se mezi Yamaha ydp 165 x Kawai cn201 x yamaha clp 725.

Už v tom ležím docela dlouho a nevím, čemu se přiklonit, dokážete mi poradit, jaký je mezi nimi rozdíl a co např pro Vás by bylo rozhodují? Žádné klávesové fce jsem dosud nevyužívala, typu doprovody, jiné zvuky atd., takže mi jde spíš o zvuk piana a chci si pořídit nástroj, který mi vydrží dlouho. Díky.
Cart Ericman
Nový uživatel

Re: Výběr digitálního pianina

Příspěvek od Cart Ericman »

Michaela_× píše: 10.01.2025 16:07 Zdravím,
vybírám digitální pianino pro sebe a případně v budoucnu I pro dceru (ještě se rozhoduje mezi klavírem a housle.. ).

Hrála jsem na klavír jen 2 roky v hudebce, jako na druhý nástroj, doma jsem měla jen klávesy, které po 22 letech pomalu vypovídají službu. Hraju si pro sebe, nebo zpíváme s klavírem s dětmi.

Rozhoduji se mezi Yamaha ydp 165 x Kawai cn201 x yamaha clp 725.

Už v tom ležím docela dlouho a nevím, čemu se přiklonit, dokážete mi poradit, jaký je mezi nimi rozdíl a co např pro Vás by bylo rozhodují? Žádné klávesové fce jsem dosud nevyužívala, typu doprovody, jiné zvuky atd., takže mi jde spíš o zvuk piana a chci si pořídit nástroj, který mi vydrží dlouho. Díky.
Výběr piana je dost subjektivní záležitost. Já nejsem v tomto ohledu nejpovolanější, ale když vidím, že to tu je bez odpovědi, tak zkusím reagovat podle toho, jak bych to bral já (už taky nějakou dobu vybírám DP).
  • Yamaha YDP-165 – zdá se mi moc těžká klaviatura, nemá escapement, zkoušel jsem chvilku a nijak mě nenadchla. Ale možná jsem byl jen zaujatý, obecně je to nižší řada než CLP Yamahy.
  • Kawai CN201 - v dané cenovce dle všeho taková jistota, vesměs oblíbená klaviatura, dost lidí chválí a snad nikdo nezatracuje. Navíc celkem prima zvuk a konektivita.
  • Yamaha 725 - má docela fajn klaviaturu (resp. hrál jsem na 735, měla by být stejná), ale Kawai výše mi přijde o něco lepší. Liší se i zvukem, tomu bych ale nepřikládal moc velkou váhu, jen je třeba brát v potaz, že zvuk na reproduktory v této cenovce bude horší než ve sluchátkách. Navíc se jedná o starý model, už je venku CLP-825 za podobné (v jednu chvíli bylo i za lepší) peníze. A včera na tyto (725/825) modely od Yamahy skončila cashback akce (2,5 tisíce Kč), takže to by mě taky z principu štvalo a odrazovalo 😊
Nejlepší je zajet někam do obchodu a vyzkoušet, porovnat.
Placka

Příspěvek od Placka »

Tak už taky řeším piano pro dceru. Hraje v ZUŠ, zatím druhým rokem. Teď hraje na Kawai ES110. Hledám něco věrnějšího a podobnějšího reálnému akustickému piánu (samozřejmě s vědomím, že nejlepší poměr cena/podobnost akustickému pianu má...akustické piano:-)

Cena tak nějak do 35k, kdyby tam měl být nějaký kvalitativní skok, tak třeba i do 40k. Ale kdo ví, třeba má Thomann u piana stejně zajímavou cenovou politiku jako u kytar a "drahý" Thomann piano poslouží podobně jako mnohem dražší značková konkurence (https://www.thomann.de/cz/thomann_dp_140bp_uw.htm) a ja docela ušetřim...

Jinak jsem si dělal předběžný průzkum a co se nabízí:
Yamaha CLP-835
https://www.thomann.de/cz/yamaha_clp_825_r.htm

Yamaha YDP-165 B Arius
https://www.thomann.de/cz/yamaha_ydp_165_b_arius.htm

Yamaha Clavinova CLP-725-B (předchůdce 835)
https://augustinus.cz/yamaha-clavinova-clp-725-b

Kawai CN-201
https://www.thomann.de/cz/kawai_cn_201_b.htm

Kawai CN-301
https://www.thomann.de/cz/kawai_cn_301_b.htm

Roland RP701
https://www.muziker.cz/roland-rp701-dark-rosewood

Docela mě zaujaly Casia, říkám, si, že by mohly mít zajímavější poměr cena výkon něž třeba Yamaha
https://www.alza.cz/casio-ap-470-bn-d6442571.htm
https://www.thomann.de/cz/casio_ap_550_bn.htm (už má třeba dřevěné klávesy)

Uplnou neznámou jsou pro mě piana GEWA, třeba na tohle je zajímavá sleva (snad není ve stylu Mountfield slev:-)) a taky už má třeba dřevěnou klaviaturu. Piana mají i třeba u Thomann:
https://augustinus.cz/gewa-up-380gwk-rwb-rozbaleny-kus

Samozřejmě bych si nejradši zajel někam, kde to všechno je naráz k vyzkoušní, zahrál si, nechal si poradit...akorát že takový místo asi není:-). TAkže ocením každou vaši zkušenost, případně další tipy na zajímavé nástroje...
Placka

Příspěvek od Placka »

Katuska_za píše: 16.06.2023 17:54 V uvahe je kawai cn301w ale obchodnik nas presviedca na medeli dp650 len o tom neexistuje ziadna recenzia, nic na nete o znacke medeli nenachadzam co ma dost odradza aj ked bola vychvalena do nebies
Tak to jsme mluvili asi se stejným prodejcem. Volal jsem si dnes se zástupcem jednoho nejmenovaného slovenského prodejce, který v Česku bohužel nemá showroom, i když mají české webovky. Bylo to docela zajímavé a shrnul bych to do následujících bodů:
  • tradiční značky se moc nesnaží a pravidelně vydávají nové modely se stále vyšší cenovkou, ale "střeva" jsou stále stejná bez inovací. Že prý Yamahu už jenom doprodávají a přestanou ji nabízet, protože v poměru cena/výkon přestává být zajímavá
    méně známé značky se naopak velice snaží a nabízí skvělé poměry cena výkon
  • Taktéž mi doporučil Medeli DP650 s tím, že poměr cena/výkon je skvělá a kousek zajímavější než Kawai CN301. Že skvělý poměr cena výkon má i právě zmíněná Gewa 355. Ta že ma nasamplovaný Steinway a zvukovš je poněkud ostřejší než Kawai nebo Medeli.
  • Také hodně zmiňoval kvalitu ozvučení, výkon, počet repro, že to má zásadní vliv na dojem ze zvuku a hry. Nepřipadalo, že se mi Medeli snaží vnutit, klidně od něj koupím Kawai.
  • Kawai říkal že je určitě taky dobrá volba, ale že Medeli má za něj ještě lepší poměr cena výkon. Mechanika je prý i u Medlei velmi dobrá.
Každopádně Thomann má i u digipian zajímavou cenovou politiku, protože Thomann DP140 vypadá, že je přebrandované Medeli DP650 a ceny jsou následující:
Kawai CN301 cca 38000 Kč
Medeli DP650 35000 Kč
Thomann DP140 22000 Kč

To je docela slovo do pranice, pač Medeli levnější o 3000 mi moc zajímavé nepřijde, Stejný Thomann levnější o 16000 už mi zajímavý přijde:-).

Koho by Medeli zajímalo, tak recenze je třeba zde:
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

Placka píše: 23.03.2025 21:45 Tak už taky řeším piano pro dceru. Hraje v ZUŠ, zatím druhým rokem. Teď hraje na Kawai ES110. Hledám něco věrnějšího a podobnějšího reálnému akustickému piánu (samozřejmě s vědomím, že nejlepší poměr cena/podobnost akustickému pianu má...akustické piano:-)

Cena tak nějak do 35k, kdyby tam měl být nějaký kvalitativní skok, tak třeba i do 40k. Ale kdo ví, třeba má Thomann u piana stejně zajímavou cenovou politiku jako u kytar a "drahý" Thomann piano poslouží podobně jako mnohem dražší značková konkurence (https://www.thomann.de/cz/thomann_dp_140bp_uw.htm) a ja docela ušetřim...

Jinak jsem si dělal předběžný průzkum a co se nabízí:
Yamaha CLP-835
https://www.thomann.de/cz/yamaha_clp_825_r.htm

Yamaha YDP-165 B Arius
https://www.thomann.de/cz/yamaha_ydp_165_b_arius.htm

Yamaha Clavinova CLP-725-B (předchůdce 835)
https://augustinus.cz/yamaha-clavinova-clp-725-b

Kawai CN-201
https://www.thomann.de/cz/kawai_cn_201_b.htm

Kawai CN-301
https://www.thomann.de/cz/kawai_cn_301_b.htm

Roland RP701
https://www.muziker.cz/roland-rp701-dark-rosewood

Docela mě zaujaly Casia, říkám, si, že by mohly mít zajímavější poměr cena výkon něž třeba Yamaha
https://www.alza.cz/casio-ap-470-bn-d6442571.htm
https://www.thomann.de/cz/casio_ap_550_bn.htm (už má třeba dřevěné klávesy)

Uplnou neznámou jsou pro mě piana GEWA, třeba na tohle je zajímavá sleva (snad není ve stylu Mountfield slev:-)) a taky už má třeba dřevěnou klaviaturu. Piana mají i třeba u Thomann:
https://augustinus.cz/gewa-up-380gwk-rwb-rozbaleny-kus

Samozřejmě bych si nejradši zajel někam, kde to všechno je naráz k vyzkoušní, zahrál si, nechal si poradit...akorát že takový místo asi není:-). TAkže ocením každou vaši zkušenost, případně další tipy na zajímavé nástroje...

Vzal bych Clavinovu - buď tu 835 nebo i 725, 735 bude-li do 30t.
Max ten Kawai....
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Placka píše: 24.03.2025 18:57 Ta že ma nasamplovaný Steinway a zvukovš je poněkud ostřejší než Kawai nebo Medeli.
Heleď můžu potvrdit, že Kawai (ES8, ale to bude to asi to samý) má na tvrdší nastavení odezvy (a chceš hrát na tvrdší, aby to aspoň nějak připomínalo piano a abys měl větší dynamický rozsah) poměrně měkký zvuk a musíš fakt zabrat, abys z toho dostal ty ostrý výšky. Ale pokud vedle sebe nebudeš mít dva stroje, tak to při hře nepoznáš. Pokud je budeš mít vedle sebe, tak to může být i hodně velký rozdíl v ostrosti zvuku.
Nevím, na Medelli jsem nikdy nehrál, ale přijde mi, že nejlepší klaviatury vždycky měli ti, co vyráběli i piana. Neplatilo to u těch úplně levných (třeba do 20k). Nicméně už aspoň 5 let jsem nikde žádný nástroje nezkoušel.
Že maj levný neznačkový/nástroje lepší poměr cena/výkon je jasný: Dacia má taky lepší poměr cena výkon než BMW. Ale tady ten lepší podvozek jakože fakt potřebuješ, není to podle mě "něco navíc". Plus podle mě bude rozdíl v kvalitě zpracování a výdrži.

Jinak k Tvému předvýběru, přijde mi, že třeba mezi CN201 a CN301 je jediný rozdíl software: Repro i klaviatura jsou asi stejné, základní zvuky taktéž. Tak je otázka, jestli ten software navíc chceš nebo ne. To by ten výběr mohlo dát protřídit.

S tím přeznačkováním DP140/DP650 to nemusí být jistý: Jestli je Medelli fakt velký čínský výrobce, tak je možný, že dělá i Thomann, má to stejnou kastli a panel, ale vevnitř je něco jinýho. Thomann má tak jiný repro (2*(20+30) W místo 2*40W a (zřejmě) tím i o hodně víc váží. Takže

Stejně bych zajel někam do vyzkoušet. Alespoň kde vedle sebe budou mít Medelli a Kawai nebo Yamahu. Pak budeš mít porovnání. Dost často stačí zahrát jeden akord a víš, že to fakt není ono.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Souhlas s poslední větou. Některý papírově dobrý nástroje můžou být někdy až překvapivě špatný.
Placka

Příspěvek od Placka »

Asanoth píše: 27.03.2025 10:56
Placka píše: 24.03.2025 18:57 Ta že ma nasamplovaný Steinway a zvukovš je poněkud ostřejší než Kawai nebo Medeli.
Stejně bych zajel někam do vyzkoušet. Alespoň kde vedle sebe budou mít Medelli a Kawai nebo Yamahu. Pak budeš mít porovnání. Dost často stačí zahrát jeden akord a víš, že to fakt není ono.
To je právě trochu problém. V sobotu (dnes:-)) ráno vyrážím směr Praha, mám v plánu muziker, kytary a music city (myslím, plánek mám doma vytištěnej) a vyzkouším tam mimo jiné Kawai CN201, Yamahu CLP 725, Rolandy, Korg, nějaké Casio atd...to Medeli/Thomann ale v Praze bohužel nevyzkouším. Medeli bych asi vyzkoušel v Showroomu Augustinus, ale to je přesně na opačnou stranu (Trenčín). Pač jsem uprostřed (Žďár n. S.), musím si vybrat jenom jedno místo na obě strany se mi moc jezdit nechce:-)

Na Thomanna dám možná ještě dotaz, nebo zavolám, protože se mi upřímně moc nezdá rozdíl 20 kg způsobený jiným reproduktorem...soudě podle fotek jsou totiž i reproduktory vlastně stejné..To by tam snad museli přidat 18" subwoofer:-)

José

Příspěvek od José »

Já asi tenhle koncept (digitálních pianin) vůbec nechápu - kdybych si měl v téhle cenovce vybírat, šel bych si hlavně po nejlepší klaviatuře, aneb vyzkoušet midiklaviaturu Kawai VPC-1 (tedy stejná co je v nord grand), zbytek je vomáčička, kdy se jako velmi slušný soundgenerátor dá využít nějaký doma válející se ntb/iphone a bedny domácích výkonů. (Mám to takto momentálně pospojované a +- SE 1.generace startuje stejně rychle jak hx stomp), přitom je to všechno upgradovatelné až začne něco být limitující a samozřejmě to lze udělat tak aby to v obýváku bylo stále elegantní..
Ale teďka koukám, že s tou klaviaturou (Rh3 grand) maj na muzikeru kawai ca401 v akci - tu bych zkusil jako první - klaviatury s kladívkama pod klapkama, mi nikdy ten feel pianina neposkytly)
Placka

Příspěvek od Placka »

Však já jdu hlavně po klaviatuře...a myslím že důležitým prvkem je také kvalita a výkon ozvučení. Ve videu, ktere jsem postnul výše to dokonce ukazují jak říkáš - vezmou piano od Thomanna a na iPadu jim běží Pianoteql, takže midi z kláves jde do iPadu a zvuk se vrací zpět do piana a hraje přes jeho ozvučení.
Jinak na doma je samozřejmě taky důležité, aby to byl kus nábytku a pokud možno se dratovalo co nejmin. Určitě domů do obýváku nebudu kupovat midi klaviaturu se sólo stojanem. Mimochodem - klaviaturu Nord Grand jsem teď zkoušel v kytarách a že by byla nějak razantně lepší než třeba Roland RP701, to říct nemůžu. Tenhle Roland je zatím můj favorit. Kawai 401 jsem zkoušel v kytarách a klaviatura příjemná, zvuk proti Rolandů zastřenější...blbý je, že jako kytarista toho moc nepoznám. Ale v kytarach.cz se mi věnoval nějakej prodavač a když jsem ho poprosil, jestli by mi něco nezahrál on, tak rozjel dost slušný peklo, takže minimálně fakt uměl hrát a tím pádem jsem mu trochu víc věřil co mi říká.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Heleď je zajímavý, že Tě zaujal ten Roland, kterej má tu nejnižší rolandí řadu kladívkový mechaniky. Protože mě taky zaujal: Dávala se do FP10, ten stával asi 15 tisíc, nebo kolik, a mně to vlastně až do tý úrovně nástrojů za 35 000 (GH3 nebo RHIII) byl podle mě nejlepší, možná kromě Casia PX-5S. Mně přijde, že ta PHA4 se Rolandu fakt hodně povedla, má teda takovou hodně pianinovou (takže neklavírní) odezvu, ale tak na pianino hrajou stejně všichni. Určitě bych si ho koupil radši než cokoliv s Yamahou GHS, nebo Kawai RHS nebo jak se to jmenuje. Nicméně dávat za něj 33 000 mi přijde docela hodně.
Na druhou stranu, jejich vyšší mechanika v FP90 mi přišla naprosto strašná.

Kawai má zastřenejší zvuk, pokud se do toho hodně neopřeš. Ale jak říkám, když to máš doma, tak Ti to nevadí. Rolandí zvuky jsou myslím nějak generovaný jako synťák a není to sampl, takže zní hodně jinak, mně vadil zvuk v basech.
Našel jsem ještě téma, kde jsem se těm klaviaturám věnoval: viewtopic.php?t=45862

Nevybavuju si, že bych hrál na Nord Grand, ale opět, není to klavírnická firma, dělají varhany a synťáky, není to klavírnická firma (zas používají ty Kawaie, ale prý si je nechávají upravit). Na VCP jsem myslím, myslím, někde hrál, asi v music city, a taky jsem si ho pak nekoupil.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“