Digitální piano okolo 30.000

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Osgrey
Nový uživatel

Digitální piano okolo 30.000

Příspěvek od Osgrey »

Dobrý den, rád bych si koupil dig. piano v cenové kategorii 30-35.000, ale protože výběr je tak velký a mé znalosti tak malé, velmi bych ocenil radu.
Jde mi jde hlavně o zvuk, funkce mně moc nezajímají.
Osobně mě zatím zaujalo asi nejvíce Kawai cn201, máte s ním někdo nějaké zkušenosti? Popř. Jsou v té relaci jiná piána s lepším a realističtějším zvukem?

Moc děkuji za pomoc a radu.
Prskyn

Re: Digitální piano okolo 30.000

Příspěvek od Prskyn »

ke Kawai je samostatné vlákno zde: viewtopic.php?t=41103
Pokud ti jde o zvuk, tak se soustřeď na nástroje s vícepásmovou skladbou reproduktorů (středobas a výškáč)
Nicméně - pokud je pro tebe primární zvuk, což je velmi převelmi subjektivní disciplína, je lepší neptat se na fóru, ale svých uší, ideálně při výletech po hudebninách...
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

A digitální piano nebo stage piano?
Za mne je nejlepší Kurzweil a Yamaha - mají nejlepší zvuk klavíru. Osobně doporučuji Clavinova (725 či 735).
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Pokud mas 35k jenom na nastroj, prihodil bych 1000 a koupil Kawai ES 920 nebo pokud bys jeste sehnal MP7 (mnohem vic funkci, stejna klaviatura).
Alternativne Yamaha p515 ma jejich drive top mechaniku NWX, to by mohlo byt zajimave, nebo novejsi modely jako CLP 725 maji GrandTouch S, na to jsem ale nehral.

Kdyz jsem kupoval digital naposledy ja s cilem priblizit se pianu, vahal jsem prave mezi ES8/MP7 a P515, nakonec rozhodlo ebay :) (mel jsem limit tak 25 k) A jsem s Kawai spokojen. ES920 je v podstate totez. Vsechny tyto nastroje jsou nastroji vyssi tridy nez cokoliv do tech cca 35k a rozdil je poznat.
Nic jineho bych ja osobne v teto cene nezvazoval.

Zvuk bych neresil, dneska uz v podstate vsechny znackove nastroje nad nejakych 10 15 k maji velmi dobre samply. Navic pri propojeni s pc si pak muzes zvuk zmenit dle libosti: ja ale nikdy necitil tu potrebu. Kvalitni zvuk vsak nedostanes pravdepodobne z vestavenych reproduktoru, ale ze sluchatek.

Samozrejme, s timhle rozpoctem bys mohl koupit velmi solidni bazarove pianino, ktere je o necem uplne jinem z hlediska zvuku, klaviatury, pocitu ze hry a v podstate vseho, takze pokud to nepotrebujes prenaset, taky (za me nejlepsi) moznost.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Záleží za jakým účelem to chceš, jestli třeba pro nahrávky, nebo živá vystoupení a jestli chceš hrát přes zesilovač do externích repro nebo ti jde o kvalitu repro samotného piána. Ale obecně nejlepší zvuk dostaneš z virtuálních pián na PC. Pokud na tom chceš hrát, být tebou, zaměřím se hlavně na kvalitu mechaniky a aby to mělo midi. Zvuk pak můžeš vždycky nějak poladit a zlepšit.
Katuska_za

Digitalne piano

Příspěvek od Katuska_za »

Dcera nastupuje do ZUS na piano... Citam recenzie, hladam ale popravde uz mam taky gulas vo vsetkom ze neviem aj tak co vybrat. Cenovy strop mame 1500e chceli by sme nieco co uz jej vydrzi par rokov, co sa priblizi k akustickemu pianu a bude vhodne aj na soravnu techniku hrania. Za kazdu radu budem vdacna. Ja som laik nehram na nic a ani noty mi moc nehovoria tak poprosim rovno aj konkretny model nie len vlastnosti ktore si treba vsimat pri vybere.

Dakujem za vas cas a nazor.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Vybírejte nejlépe ze značek Kawai a Yamaha, možná i Casio. Podívejte se po obchodech, kde si lze nástroj vyzkoušet. Na to si zkuste vzít někoho, kdo na piano obstojně hraje. Já bych vám doporučil Kawai, podle vaší cenové představy nejspíš model CN201. Prakticky stejný by měl být starší model CN29.
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

Já bych vám zas doporučil Yamahu Clavinova - díky vašemu rozpočtu ten typ 725. Dle mého ideální pro učení dítěte - i z důvodu mechaniky (anglická vs. vídeňská). Taky doporučuji vyzkoušet ale i od dcery, aby jí bavilo u toho "kusu nábytku" sedat...
---------------
---------------
Katuska_za

Fořt píše: 15.06.2023 16:06 Vybírejte nejlépe ze značek Kawai a Yamaha, možná i Casio. Podívejte se po obchodech, kde si lze nástroj vyzkoušet. Na to si zkuste vzít někoho, kdo na piano obstojně hraje. Já bych vám doporučil Kawai, podle vaší cenové představy nejspíš model CN201. Prakticky stejný by měl být starší model CN29.
V uvahe je kawai cn301w ale obchodnik nas presviedca na medeli dp650 len o tom neexistuje ziadna recenzia, nic na nete o znacke medeli nenachadzam co ma dost odradza aj ked bola vychvalena do nebies
Katuska_za

guitar.zl píše: 16.06.2023 1:23 Já bych vám zas doporučil Yamahu Clavinova - díky vašemu rozpočtu ten typ 725. Dle mého ideální pro učení dítěte - i z důvodu mechaniky (anglická vs. vídeňská). Taky doporučuji vyzkoušet ale i od dcery, aby jí bavilo u toho "kusu nábytku" sedat...
Myslim ze nebude problem aby sedela pri kuse nabytku, ma sice 6 ale od 2r si sama denne hra na detske pianko a sklada si sama hudbu (ktora fakt na jej vek a moznosti znie velmi pekne) nastupuje do zus a stage urcite nechceme, mame doma 4 deti a 20kg psa cize treba nieco co bude stat pevne na svojom mieste😃
Preco prave yanaha clavinova 725 cim je lepsia ako ten kawai 301 ak sa smiem spytat? Na kawai citim iba same pochvalne recenzie tak som mala pocit ze je to spravna volba, ale necham sa poucit
Naposledy upravil(a) pavlii dne 16.06.2023 22:12, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava překlepu.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Kawai připadá co se týče klaviatury někomu moc "tuhý" a zvukově "zastřený", ale u Yamahy to je právě naopak. Podle recenzí je nová řada Kawai dál než doporučovaná Yamaha. Hlavně neberte to Medeli. Obchodník je lump, pokud vám ho vychvaluje před Kawai. Ví asi, že mu tam na rozdíl od Kawai bude chvíli trčet. Kawai i Yamaha mají bezmála stoletou zkušenost se stavbou klasických pian, Medeli pokud vím s elektrickými bicími...
Asanoth

Re: Digitalne piano

Příspěvek od Asanoth »

Katuska_za píše: 14.06.2023 16:11 Dcera nastupuje do ZUS na piano...
Katuska_za píše: 14.06.2023 16:11 neviem aj tak co vybrat. Cenovy strop mame 1500e
Pokud nastupuje na piano, kupte piano. Zadna elektrika to nikdy nenahradi.
guitar.zl píše: 16.06.2023 1:23 Dle mého ideální pro učení dítěte - i z důvodu mechaniky (anglická vs. vídeňská).
Jak, anglicka nebo videnska? Vybira se snad exemplar do muzea? Co tim myslis?

Jinak souhlas se vsim, co napsal Fořt, v teto cene Yamaha nebo Kawai. Kawai ma zastreny zvuk pri nastaveni nizsi citlivosti (ktera je velmi zadouci) a je potreba do toho hodne prastit, aby prolezla ven ta jakasi brilance, ALE pokud clovek nema vedle sebe Kawai a neco jineho, tak to nevnima, je to o zvyku.

Ale znovu, piano je piano.

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Katuska_za

Dakujem za nazory, zostaneme zatial u toho kawai cn301, pri tom medeli to je proste pocit ze mi tam nieco nesedi hoc popis ma slusny a aj predajca ho chvalil ako ho vela predava a ako su s nim vsetci spokojny, apeloval hlavne na silnejsie 80w repraky a ine drobnosti

Klasicke piano zial u nas by trpelo, jedine miesto nan je blizko krbu a to by neboli spolu kamosi
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Opakuji, že prodejce vás chtěl napálit. A nevěřím, že nevědomě.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

No tak když ho všem cpe, tak jasně, že jich prodá hodně :D .

Silnější repro může být výhoda, ale důležitější je jeho kvalita, a ta je tak jako tak skoro vždycky nevalná, pro dobrý zvuk to chce externí ozvučení, nebo, a to je jednodušší a levnější, slušnější sluchátka.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Katuska_za píše: 17.06.2023 10:59 Dakujem za nazory, zostaneme zatial u toho kawai cn301, pri tom medeli to je proste pocit ze mi tam nieco nesedi hoc popis ma slusny a aj predajca ho chvalil ako ho vela predava a ako su s nim vsetci spokojny, apeloval hlavne na silnejsie 80w repraky a ine drobnosti

Klasicke piano zial u nas by trpelo, jedine miesto nan je blizko krbu a to by neboli spolu kamosi
Klasické piáno má i další nevýhody. Je hlasité a nefunguje na sluchátka (což při jedno až dvouhodinovém cvičení detí denně několik let v tahu fakt začne lézt na nervy), akustické piání se i obtížně nahrává a hlavně, rozlaďuje, takže bude muset na něj pravidelně chodit ladič pián. Být vámi, koupím https://kytary.cz/yamaha-clp-745b/HN217392/ v případě vážných ambic https://kytary.cz/yamaha-clp-775r/HN217399/ a je to. Je lepší koupit jeden pořádný a kvalitní nástroj, který vydrží na 'furt', než to pořád upgradovat. Říkám jako ten, kdo proupgradoval stovky tisíc. :-)
guitar.zl

Re: Digitalne piano

Příspěvek od guitar.zl »

asanoth píše:
guitar.zl píše: 16.06.2023 1:23 Dle mého ideální pro učení dítěte - i z důvodu mechaniky (anglická vs. vídeňská).
Jak, anglicka nebo videnska? Vybira se snad exemplar do muzea? Co tim myslis?

Jinak souhlas se vsim, co napsal Fořt, v teto cene Yamaha nebo Kawai. Kawai ma zastreny zvuk pri nastaveni nizsi citlivosti (ktera je velmi zadouci) a je potreba do toho hodne prastit, aby prolezla ven ta jakasi brilance, ALE pokud clovek nema vedle sebe Kawai a neco jineho, tak to nevnima, je to o zvyku.

Ale znovu, piano je piano.
Jsi-li znalec pian, jistě znáš rozdíly mezi druhy mechanik, používaných v klavírech. Již několikrát jsem se setkal s názorem zkušeného a uvedomělého učitele, aby se pro dítě již od začátků učení vybralo "to těžší", kvůli technice prstů ap., aby pak nemělo problém s přechodem na velký klavír...

Jinak souhlas - dřevo je dřevo. Ale právě z důvodu prostorů, častého cvičení, zapojení sluchátek, atd atd. je rozhodně lepší koupit kvalitní digitální piano - tím vůbec vznikla tahle diskuze s dotazem.
(Proto ode mne tip na typ 725, typ 745 a dál je cenovkou jinde...)
Naposledy upravil(a) pavlii dne 7.07.2023 6:42, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava citace.
---------------
---------------
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Znalec rozhodne nejsem: Ale pokud vim, videnske mechaniky se skoro 100 let uz nedelaji a takhle stary nastroj asi nechces (ani se na nej nutne nechces pripravovat). Zaroven anglicka i videnska jsou mechaniky klavirove, nikoliv pianinove (byt v ZUS maji klaviry, dobre)

"rozhodně lepší koupit kvalitní digitální piano". Rozhodne lepsi to muze byt v nekterych pripadech (typicky v tech, kdy je to jedina proveditelna moznost), v jinych pripadech muze byt "rozhodne lepsi" pianino.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
himself

Příspěvek od himself »

Videnska mechanika je nehratelna prehistorie.
Barbarela

Příspěvek od Barbarela »

Já teď koupila Kawai CN201w a jsem nadšená. Nejprve jsem uvažovala o CN301, ale bylo mi líto těch cca 10tis navíc, protože pro mé potřeby opravdu stačí ta 201. Nepotřebuji miliony funkcí, 301 má oproti 201 více možností nahrávání, myslím 10 skladeb oproti 3 a má výkonnější reproduktory, ale já stejně hraji převážně na sluchátka, hraji hlavně pro sebe. Takže jsem volila takhle a jsem spokojená. Ale i když jsem zkoušela hrát na reproduktory, zvuk velice dobrý. Přecházela jsem z Yamahy piaggero NP-V60, kterou jsem měla cca 10 let a je to nebe a dudy :D
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“