Otočení krkového humbuckeru (out of phase, rozfázování)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

kmensik píše:Nejlépe přehodit dráty takového snímače, který má stínění zvlášť + aspoň 2 dráty. Green to měl fyzicky o 180 je tak, aby mátl tělem. Kdekdo to zkusil taky otočit, a efekt nikde.
Trošku to tady vykopu. :)

Rozfázování mám na push-pull a ten zvuk je vážně dobrý. Přehazuju dráty u kobylkového, protože má jako jediný 4 vývody a funguje to bezproblému. Ještě mě čeká rozpojení a pak na to už kašlu. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

a co jeste seriovy/paralelni? ;)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Asanoth píše:a co jeste seriovy/paralelni? ;)
na to kašlu, mě stačí to rozpojení ale je to taky možnost. Navíc ten brum singlu je sexy. :)
Ono stejně je nejlepší se v ničem nerýpat a raději hrát. :lol: Jak člověk začne spolíhat na všechny možné udělátka tak se z toho hraní něco vytrácí. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Jeee aktualna téma Laughing . V brkezj dobe si idem kúpiť LP Standard Faded od Larryho Corsu www.cvguitars.com , ten zvuk mi prišiel velmi sympatický

srry za ot ale podívejte se na stránky fokusu jak krásně zkopírovali tu fotku vhlápka s kytarou v ruce akorát mu tam místo lp hodili strat :D:D:D
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
pap

obrácený snímač

Příspěvek od pap »

Zdravím, nikdy jsem nad tim nepřemýšlel, ale začalo mi vrtat hlavou, jestli je nějakej rozdíl, pokud mam snímač vzhůru nohama, zda se to nějak projevuje na zvuku. Díky.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
MilanT

Re: obrácený snímač

Příspěvek od MilanT »

pap píše:pokud mam snímač vzhůru nohama, zda se to nějak projevuje na zvuku. Díky.
Pokud ho otočíš o 180°, tak se nic nestane - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/o ... t8151.html
Pokud ho otočíš vzhůru nohama (tak jak píšeš), tak nechápu, jak ho tam chceš přidělat. Navíc to bude vošklivý :D a mezi strunama ti budou vadit ty plechové nožičky a možná kabely... :D

Řešilo se to ještě tady - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/v ... ml#p590479
Bejk
Moderátor

Re: obrácený snímač

Příspěvek od Bejk »

Já jen doplním, že otočený HB snímač o 180° měl např. Peter Green (později Gary Moore) na svém LP. Pokud nemáš na kytaře různé kombinace (sér./para., rozepínání), tak to normálně nemělo mít vliv na zvuk. V kombinaci s dalším snímačem to ale vliv mít bude.
Nemyslíš doufám ho otočit krytem dovnitř kytary, jak už psal Milan :? ?

Milane díky za odkazy, slučuji.
pap

Re: Otočení krkového humbuckeru (out of phase, rozfázování)

Příspěvek od pap »

Sice by otočení snímače dovnitř bylo hodně osobitý, ale myslel jsem 180 stupňů :)). Zmátly mě RM pickups, který mají na webu uvedený u snímačů, že nabízejí i levoruký verze, tak proto mi to začalo vrtat hlavou.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Tu zmínku u levorukých variant jsi našel kde?
Vsadím se, že u setů singl snímačů pro telecastery. Kobylkový snímač není kolmo ke strunám, má opačně orientované magnetické pole a reverzní vinutí a je tam možnost sériového zapojení obou snímačů pro jiný (hutnější) zvuk. Tam to asi význam má.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

http://www.rmpickups.cz/vv-rails.html

Třeba tady a viděl jsem ji u víc snímačů. Ale nevím, čím se liší levoruká varianta :? . Nesnadnější asi bude se zeptat přímo p. Macha, pokud tě to tak zajímá a nebo to sám vyzkoušej a uvidíš.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nesouvisí to nějak s magnety nebo pólovými nástavci? U single coil snímačů typu stratocaster bývají většinou nestejně vysoké, takže pokud standardní snímač použiju na levoruké kytaře, mám je v obráceném pořadí strun. RM Pickups mají většinou pólové nástavce v jedné rovině (tedy na vršku snímače, možná jsou jinak dlouhé uvnitř). U VV Rails jsou tam místo toho kolejničky, ale možná se liší jejich profil pod jednotlivými strunami uvnitř snímače.
pap

Příspěvek od pap »

Já tady do těch fyzikálních věcí vůbec nevidim :)). Jde mi jen o to, jestli když narvu do telete, který mam otočený tělem ala Hendrix, texas speciály z pravorukýho telete custom shopu, jestli to bude hrát jak má. Konkrétně mi stačí jen kobylkovej snímač.
José

Příspěvek od José »

Takže ty hraješ jako pravák na levruký tele, který máš otočený? A struny máš jak? A zrovna v teleti ten snímač otočitelný o 180°není, ale řekl bych že se používá ten samý (třeba můj NoCaster má drátky z prostředka a pólové nastavce má (alespoň z vrchu stejné)). Tu jde jen o to šikmé položení, jestli jsem tě pochopil tak ho máš zešikmený tak aby basové struny míň basovaly (blíž u kobylky) a vyšší struny míň cinkaly?
pap

Příspěvek od pap »

Levák s otočenym pravorukým teletem, vyměněnej nulťák a přeřízený oktávy, struny mam normálně klasicky. Dneska jsem to zkoušel, hraje to jak víno. Žadnou změnu zvuku jsem nezaznamenal. I když kdo ví, v normálním stavu jsem na to nehrál.
prowmen

Příspěvek od prowmen »

Pro mě celkem zajímavý téma který mě vyvedlo z omylu. Odjakživa jsem si myslel že poloha humbuckeru je důležitá (nemyslím krk-kobylka). Myslel jsem si že jedna ze dvou cívek je tak nějak pro snímání strun důležitější, když jsem u kytar s odkrytým HB sáhl na kovovový výstup magnetu, tak vždycky jedna z cívek "zabruměla" a druhá ne, tak jsem tu brumějící hned točil u krkového směr hmatník a u kobylkového směr kobylka, aby snímání strun bylo co nejkonkrétnější (krk rozkmit, kobylka výšky) snad mi rozumíte. Teď už chápu že je to bezpředmětný a snímají obě cívky stejně. u zakrytovaného HB jsou na stranách redukční šrouby takže tam jsem se nad tím nepozastavoval.
Na závěr jen taková poznámka...Mrzí mě, že spoustu diskuzí na témata které hledám mě políčko hledej nepřesměruje ať použiju veškeré možné slovní kombinace v diskuzi obsažené, vždy pomúže až google který mě sem na danou diskuzi nasměruje....
Tím nechci nijak kritizovat admina, naopak vždycky jsem se nějak dopracoval k informacím které jsem žádal a klobouk dolů nad tím, jak už je tohle forum obsáhlé. chodím sem už cca 7 let (ve své době ještě bez registrace) a co jsem potřeboval jsem se vždy dozvěděl aniž bych musel vznášet dotaz.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“