Asanoth píše:To by mě zajímalo, když maj ty apecy přepínání třeba 100/50/25 W, to se projeví na charakteru zvuku, ne?
Áno a to dosť podstatne.
nenechá.... plexi má koncoví stupeň EL34 v A/B třídě - minimální watáž je 50W... za předpokladu, že použiješ méně učiný rafo, tak řekněme 40W. 100W má páry dva. Pokud by měla plexi řekněme 15-30W, musí mít konec EL84 a dost často i v A třidě. Pak de jen o kopii plexi preampu s jiným koncákem.Asanoth píše:Tak to by mě ještě zajímalo, když si člověk nechá udělat plexi třeba 20W(příklad), kroěm toho výkonu stejnou jako originál, jak moc se to bude lišit kromě hlasitosti?
no jo, ale ve chvíli, kdy začnu měnit napětí a proudy na plate, tak ovlivním sakra radikálně zvuk. dost možná klesnu i tak blízko B třídy, že se začne projevovat přechodový zkreslení... to rači už tam dat tu EL84 v A třídě... 5W, třeba to není přesné, ale sakra taky není účelem být naprosto přesní jak origo. Čím je dáno, že marshall hrá nejlíp? Ničím. Prostě nějak načmárali schéma, udělali zes... to může dokázat každý a být v tom i lepší!!!!mmjuz píše:Když tomu uzpůsobíš anodové napětí, můžeš udělat i koncový stupeň s EL34 s výkonem 20W, ovšem nemá to vůbec žádný smysl. Nebo alespoň já ho nikde nevidím.
tohle by sis moh nechat někde postavit ne? Vim že na zahraničních fórech se všichni rozplývaj jak si udělali 5E3 z kitu a jak je to super, sice vůbec nevim o co jde ale jestli je to tohle tak např. ten Ceriatone je má celkem levně tušim...Maples píše:Díky za tip, také zkusím omrknout...jako já něják nepotřebuji kupovat další aparát, ani nemám moc za co:)ale prostě jsem se totálně zamiloval do takových kombíček, vážně zvukově nejlepší, na co jsem zatím hrál...
http://kytary.cz/fender-+57-deluxe-amp/ ... 64:0:0:1:0
tohle je kolega od Fenderu a je to něco podobného, sice se mi to líbí ještě víc, ale vzhledem k ceně na něj zapomínám uplně.)
Nejde mi tudíž tolik o UK/US sound, ale celkově o neuvěřitelně dynamickej zvuk a jednokanál s jednoduchym, ale naprosto bezchybnym charakterem, kterej nechá vyniknout jen kytaru a ruce...