mozna zitra zkusim prodlouzit drat u kobylky a prohodit ty dva, uvidime...
jasne, ze singl bude singl, ale nemel by bejt 1/2 silnej jako ten samej singl jinde, ne?
Tím myslím žes prostě prohodil ty dva dráty které vedou ze snímače - pokud tam tedy není stíněný kablík. A o půlku slabší klidně můžou být, je to přeci "vintage"Asanoth píše:tou fazi myslis jako jestli nemam snimace "obracene"? to snad ne, kdyz je tam ten vystupek, ze kteryho jdou kabely:)
mozna zitra zkusim prodlouzit drat u kobylky a prohodit ty dva, uvidime...
jasne, ze singl bude singl, ale nemel by bejt 1/2 silnej jako ten samej singl jinde, ne?
Asanoth píše:Tak, odstinil jsem kytaru, rozdil je znat
jinak, asi si zas zajdu do kytar a vyzkousim ty novy snimace na poradnym apecu, dost mozna se mi zda, ze to nehraje moc jinak kvuli tomu, ze to zkousim na trandaku Laney 15W![]()
dam vedet(i kdyz to asi nikoho nezajima, ale treba to za nejakej cas nekomu pomuze)
edit: jeste mam jeden problem: Ty snimace v mezipoloze brumi, ale Guitarbob tvrdil, ze jemu nebrumely, takze nevite nekdo co s tim? opacny vinuti asi maj, kdyz bobovi nebrumely.
wow prave jsi objevil, jak hraje obycejny normalni stratocaster...Asanoth píše:Tak jsem se opet pohrabal v kytare.
jednak jsem zjistil, ze se mi vazne z nejakych neznamych a jiste velmi poetickych duvodu prohodily polohy na prepinaci, coz nevim jak je mozne, nicmene stalo se, takze jsem to prehodil tak, aby to melo normalni prepinani.
prohodil jsem fazi stredovyho snimace a konecne po pul roce vymenil plechovy addaria za elixiry super lightdokonce jsem je hned napoprve namotal vcelku dobre, coz povazuji za znacny uspech.
tak a ted: polohy 1 3 5 jsou zcela v porqadku, vse, jak ma byt. ale jakmile jsem prohodil tu fazi, s mezipolohami se staly vcelku zasadni veci. jednak to uz nebrumi ani nechrci, coz je uspech. ale take se zcela zmenil zvuk. oproti 135 je vcelku "prazdny", tedy chybi mu nejake frekvence(asi to bude tim, ze se pri prefazovani neco rusi) a celkove jsou slabsi nez polohy s jednim snimacem. na clean je to takovy kvakavy zvuk, zejmena s pridanim tonove clony, je to fakt hezkyna zkresleni je to takovej hladkej, trochu obranej, fuzzik(i kdyz asi ne nijak zvlast, protoze ja fuzz moc nezeru, ale tohle se mi libi). zcela dokonaleho zvuku ovsem mezipolohy dosahuji s reverbem(tim myslim s hodne intenzivnim reverbem). na clean je to podle me zvuk presne, jako by nekdo hral treba 10 20 metru od vas v hodne vlhky kamenny jeskyni. fakt super. drive zni, jako byste poslouchali normalni po tom, co vas nekdo hodne prastil do hlavy
![]()
celkove bych rekl, ze prohozeni faze byl velmi zdarili upgrade, a vsem doporucuji
Prvni mi odepsal Stanislav Papež, ale přednesl mi informaci, že nelze zapojit krk a kobylu do serie. Proto jsem se rozhodl ho ze sveho seznamu vypustit....už delší dobu uvažuji o vylepšení svého téměř-stratocastera od firmy Cort,
konkrétně se jedná o model Cort G200(3xS, 1x Master Volume, 1x Master Tone).
Prozatím jsem přistoupil k tomu, že jsem kytaru elektrostaticky odstínil a
vyměnil původní snímače Power Sound za AlNiCo Fendery z mexického strata
Classic 60s. Ale ježto jsem milovník různých přirozených modulací zvuku a
oněch pět, které nabízí Strat, mi přijde pro mé experimenty dosti málo,
ještě bych rád poněkud přehrabal zapojení pro větší možnosti. Jde mi
především o možnost zapojit současně kobylkový i krkový snímač(což bych snad
zvládl sám, to by nebyl takový problém), a také(což už bych sám zřejmě
nezvládl) o možnost sériového spojení ve všech třech mezipolohách. Rád bych
tedy, aby moje kytara měla tyto zvukové možnosti:
B, M, N, BN, BM, MN, BxM, BxN, MxN. Příjemné by bylo i to, kdyby bylo možno
zapojit v různých konfiguracích všechny tři snímače najednou(alespoň všechny
tři paralelně), ale bez toho se vcelku klidně obejdu. Kdyby se zadařilo