wikxzen píše:EF-86
Ta elektronka je necim specificka, ze se ti libi - krom tlusteho drajvu?
Teď odpovím i já jestli můžu
No ona je hodně specifická tím, že jsou všechny strašně mikrofonické
mě se podařilo narazit na kousek, který (prozatím) funguje, napotřetí - Dario Miniwat... hurá hurá... Do koše už letěl jeden nelevný Mullard a jedna Mazda ... je úžasně praktické kupovat tyhle lampy. A to se říká, že ty staré kousky jsou mikrofonické daleko míň, než ty ze současné produkce. Asi jsem měl bohužel smůlu a narazil jsem na blbečky, co prostě věděli, že prodávají nepoužitelnou lampu, nebo se to prostě domlátilo po cestě.
Co jsem četl nějaký post na jednom foru od člověka od Korgu, tak psal, že největší drbačka byla s výběrem fungujících EF86 lamp. A to je ta EF86 v tomhle aparátu ještě olepená nějakou tlustou izolační hmotou (pravděpodobně to má tlumit vibrace). Nejlepší je, že ikdyž člověk na mé AC30 ten okruh s EF86 nepoužívá, tak při poruše EF86 elektronky blbne celé kombo. Já si pořídil i takové tlumící kroužky, které se nacpou na lampu, tak uvidímě - třeba to bude chvíli fungovat

zatím (cca 3 měsíce) je to OK.
jinak má opravdu pěkný zvuk na zkreslení (což je mi na mém kombu 212 30w pseudotřídy A bez mastervolume téměř na dvě věci), ale i ten čistý je takový trochu jinačí. Rozhodně je vtipné mít 2 takovéhle zvuky v jednom aparátu. Kdyby jen ta EF86 nebyla tak choulostivá...
Jinak jsem se chtěl ještě zeptat Cybmuffa - ty trafa na Matchless máš z ebay? Já na ebay taky viděl nějaké původní trafa. Byla vyfocena (jak je u američanů zvykem) na vlajce a borec tam psal cosi o tom, jak ty trafa dělal jeho otec a že tu firmu teď vede jeho bratr nebo co... Nemáš náhodou tyhle? A co trafa od Westlabs? Ty jsou jaké? Používaly se vůbec někdy v Matchless? Westlabs tvrdí, že ty trafa jsou ze zakázky pro Matchless (a já pochopil, že trafa byla vyrobena pro matchless, ale nikdy nebyla použita, takže kdo má pak věřit tomu, že to trafo bude ok, když vlastně nikdy v Matchless aparátu nebylo).