Jsou prostredky k cisteni strun z lihu?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
jaroslav.celujko
last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
Kontaktovat uživatele:

Jsou prostredky k cisteni strun z lihu?

Příspěvek od jaroslav.celujko »

Prave jsem si tedka koupil nejaky prostredek na cisteni strun PlanetWaves a ma vuni jako lih...Je to cisty lih, nebo nejaka jeho smes? Neni jednodussi misto tech prostredku pouzivat normlani lih a netracet za to prachy? :D
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

jo, je to lepší...
jaroslav.celujko
Kontaktovat uživatele:

Takze ta 60ml nadobicka PlanetWaves stoji nekolik krat draz nez li nadobicka s lihem jen kvuli znacce na obalu? :o
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

a na co si čitsíš struny?
jaroslav.celujko
Kontaktovat uživatele:

Tak me celkem s**e, ze po hrani mam te ruce spinave od te spiny na strunach a hlavne, kdyz tam ta spina neni, tak ty struny zneji trochu lip, i kdyz ne zase moc...trochu tu otazku nechapu... :)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

60'Rock_N'_Roll píše:a na co si čitsíš struny?
promin, ale tahle otazka je za pohlavek ;)

cisti si je
mnoh lidi doporucuje "olej na kola a sici stroje", je to na podobny bazi jako guitar fret, a ten funguje velmi obstojne.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
jaroslav.celujko
Kontaktovat uživatele:

a dokaze ten lih normlane zabranit korozi strun?
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

60'Rock_N'_Roll píše:a na co si čitsíš struny?
:lol: Tak jestli měníš struny každý týden, a nebo nemáš rád své ruce a uši tak tu otázku celkem chápu.
jaroslav.celujko píše:a dokaze ten lih normlane zabranit korozi strun?
No rozhodně to pomůže hodně. Jde hlavně o to jak moc hraješ a jak často měníš struny. Rozhodně to pomáhá jak zvukově tak z hlediska výdrže strun a tím pádem i pohodlnosti hraní. Rezavá struna je prostě pila na prsty.

Na bázi alkoholu to bude. Nějaké rozpouštědlo/odmašťovadlo tam být musí. :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
jaroslav.celujko
Kontaktovat uživatele:

No jeste mam otazku, jak se presne maji ty struny cistit? Mam normalne nalit ten lih nebo prostredek na hadr a utirat ty struny, nebo jsou nejake specialni metodiky :lol: ?
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

jaroslav.celujko píše:No jeste mam otazku, jak se presne maji ty struny cistit? Mam normalne nalit ten lih nebo prostredek na hadr a utirat ty struny, nebo jsou nejake specialni metodiky :lol: ?
tak myslím, že selský rozum ti radí dobře. Já mám Dunlop 65 a ten mý nahoře takovou houbičku (aplikátor) ale ta se časem otrhá takže já používám již zmíněný postup s hadrou. Pěkně strunu přes hadr mezi prsty a sjet odzhora dolů. Ono je totiž důležité aby byla struna čistá celá ne jenom z vrchu. :)
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Mnogo let už čistím struny lihem a mažu olejem 8) - nejdříve očistím hadříkem namočeným v lihu - stačí levná vodka :-) a přejedu druhým hadříkem nasáklým olejem - silikonovým nebo na šicí stroje, hmatník napouštím párkrát do roka olejem na šicí stroje. Jedna věc je že se člověk o ty rezaté dráty může zranit a fakt je to humus na to hrát, zvuk je v pr*eli atd., a navíc to pěkně rašpluje pražce. A to nemluvím o životnosti strun.
Mám ale fakt agresivní pot a všecho na co sáhnu hned rezaví, mé druhé jméno je VETŘELEC :D
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

rain píše:Mnogo let už čistím struny lihem a mažu olejem 8) - nejdříve očistím hadříkem namočeným v lihu - stačí levná vodka :-) a přejedu druhým hadříkem nasáklým olejem - silikonovým nebo na šicí stroje, hmatník napouštím párkrát do roka olejem na šicí stroje. Jedna věc je že se člověk o ty rezaté dráty může zranit a fakt je to humus na to hrát, zvuk je v pr*eli atd., a navíc to pěkně rašpluje pražce. A to nemluvím o životnosti strun.
Mám ale fakt agresivní pot a všecho na co sáhnu hned rezaví, mé druhé jméno je VETŘELEC :D
Já měl železnou propisku a železná zůstala asi půl roka. Pak už začala chytat bronz a následně rez, takže ti asi rozumím. :D
ALe furt lepší jak suché a popraskané prsty :wink:

Chci se zeptat, co znamená :
hmatník napouštím párkrát do roka olejem na šicí stroje
:?:
A jaký to je naolejované struny? TO jsem ještě neviděl, neslyšel, nehrál na to
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

hraje se mnohem lip(proste to lip klouze, lubrikant jako kazdej jinej ;) ) a taky se tim velmi snizi zaspinovani struny(a hmatniku.

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Jestli o tom někdo ještě neví tak hmatníky z tmavého dřeva (rosewood, ebony) je dobré napustit nějakým olejíčkem. Při výrobě to dělají nějakým minerálním tuším. Já mám citronový olej od dunlopa a je to výborná věc(dá se použít i nějaký na houslové hmatníky třeba). Vyčistí se tím krásně všechen sajrajt okolo pražců a hmatník je příjemnější na dotek + zdá se mi že to líp hraje(to nemusí být objektivní).
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Já co jsem si koupil GHS FastFret tak celkem spokojenost. Čekal jsem od toho víc, ale teď, pod delší době, jsem pochopil na co to je dobré. Je to směs taky nějakých minerálních olejů a čehosik dalšího asi. Po hraní vždycky tou tyčkou zarašpluju kolmo ke strunám a jedu od hlavice ke kobyle, ono se to o to obrušuje a trochu to cáká i na hmatník, což je vlastně dobře taky :) Až jsou z toho struny úplně mokré, tak je hadříkem sjedu se vším tím bordelem a ještě čistým přejedu jednou a je to. Výsledek je ten, že ačkoli mi struny zčernají, tak se na ně dá parádně hrát a nedřou, naopak, ta lehká vrstvička co zbyde fajně klouže a dá se i slajdnout a tak, to kdybych udělal předtím, když jsem to čistil jen odlakovačem, lihem a kdečím jiným, bych si rozřezal prsty.
Výsledek: Fajn pocit při hraní i se "starýma" strunama + o něco déle jim trvá, než fakt dojdou do stadia nutné výměny :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Přesně tak to dělám i já, akurát už mám tak staré struny, že to stejně už nepomáhá, ale do Vánoc to snad ještě vydržím.

A pokud ne tak si v pondělí zajedu do Muzikanta ... :lol:

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

ja to delam podobne, akorat tak jednou za ctvrt roku ;)

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Já na struny prdim a co 2-3 měsíce je měnim. Pohoda :)
Ale nesměj to bejt shity typu GHS, co mi zčernaly po 2 tejdnech.
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
nity

Příspěvek od nity »

Smrťokvítek píše:Jestli o tom někdo ještě neví tak hmatníky z tmavého dřeva (rosewood, ebony) je dobré napustit nějakým olejíčkem. Při výrobě to dělají nějakým minerálním tuším. Já mám citronový olej od dunlopa a je to výborná věc(dá se použít i nějaký na houslové hmatníky třeba). Vyčistí se tím krásně všechen sajrajt okolo pražců a hmatník je příjemnější na dotek + zdá se mi že to líp hraje(to nemusí být objektivní).
to sem nevedel...muzu to teda pouzit na svyho customa?? neznicim si tim tu barvu??
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

jestli mas tmavej hmatnik, tak PODLE ME by to jit MELO.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“