Jsou prostredky k cisteni strun z lihu?
Pravidla fóra
- jaroslav.celujko
- last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
- Kontaktovat uživatele:
Jsou prostredky k cisteni strun z lihu?
Prave jsem si tedka koupil nejaky prostredek na cisteni strun PlanetWaves a ma vuni jako lih...Je to cisty lih, nebo nejaka jeho smes? Neni jednodussi misto tech prostredku pouzivat normlani lih a netracet za to prachy? 
- jaroslav.celujko
- Kontaktovat uživatele:
- 60'Rock_N'_Roll
- jaroslav.celujko
- Kontaktovat uživatele:
promin, ale tahle otazka je za pohlavek60'Rock_N'_Roll píše:a na co si čitsíš struny?
cisti si je
mnoh lidi doporucuje "olej na kola a sici stroje", je to na podobny bazi jako guitar fret, a ten funguje velmi obstojne.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
- jaroslav.celujko
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
60'Rock_N'_Roll píše:a na co si čitsíš struny?
No rozhodně to pomůže hodně. Jde hlavně o to jak moc hraješ a jak často měníš struny. Rozhodně to pomáhá jak zvukově tak z hlediska výdrže strun a tím pádem i pohodlnosti hraní. Rezavá struna je prostě pila na prsty.jaroslav.celujko píše:a dokaze ten lih normlane zabranit korozi strun?
Na bázi alkoholu to bude. Nějaké rozpouštědlo/odmašťovadlo tam být musí.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- jaroslav.celujko
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tak myslím, že selský rozum ti radí dobře. Já mám Dunlop 65 a ten mý nahoře takovou houbičku (aplikátor) ale ta se časem otrhá takže já používám již zmíněný postup s hadrou. Pěkně strunu přes hadr mezi prsty a sjet odzhora dolů. Ono je totiž důležité aby byla struna čistá celá ne jenom z vrchu.jaroslav.celujko píše:No jeste mam otazku, jak se presne maji ty struny cistit? Mam normalne nalit ten lih nebo prostredek na hadr a utirat ty struny, nebo jsou nejake specialni metodiky?
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Mnogo let už čistím struny lihem a mažu olejem
- nejdříve očistím hadříkem namočeným v lihu - stačí levná vodka
a přejedu druhým hadříkem nasáklým olejem - silikonovým nebo na šicí stroje, hmatník napouštím párkrát do roka olejem na šicí stroje. Jedna věc je že se člověk o ty rezaté dráty může zranit a fakt je to humus na to hrát, zvuk je v pr*eli atd., a navíc to pěkně rašpluje pražce. A to nemluvím o životnosti strun.
Mám ale fakt agresivní pot a všecho na co sáhnu hned rezaví, mé druhé jméno je VETŘELEC
Mám ale fakt agresivní pot a všecho na co sáhnu hned rezaví, mé druhé jméno je VETŘELEC
Já měl železnou propisku a železná zůstala asi půl roka. Pak už začala chytat bronz a následně rez, takže ti asi rozumím.rain píše:Mnogo let už čistím struny lihem a mažu olejem- nejdříve očistím hadříkem namočeným v lihu - stačí levná vodka
a přejedu druhým hadříkem nasáklým olejem - silikonovým nebo na šicí stroje, hmatník napouštím párkrát do roka olejem na šicí stroje. Jedna věc je že se člověk o ty rezaté dráty může zranit a fakt je to humus na to hrát, zvuk je v pr*eli atd., a navíc to pěkně rašpluje pražce. A to nemluvím o životnosti strun.
ALe furt lepší jak suché a popraskané prsty
Chci se zeptat, co znamená :
hmatník napouštím párkrát do roka olejem na šicí stroje
A jaký to je naolejované struny? TO jsem ještě neviděl, neslyšel, nehrál na to
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
hraje se mnohem lip(proste to lip klouze, lubrikant jako kazdej jinej
) a taky se tim velmi snizi zaspinovani struny(a hmatniku.
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jestli o tom někdo ještě neví tak hmatníky z tmavého dřeva (rosewood, ebony) je dobré napustit nějakým olejíčkem. Při výrobě to dělají nějakým minerálním tuším. Já mám citronový olej od dunlopa a je to výborná věc(dá se použít i nějaký na houslové hmatníky třeba). Vyčistí se tím krásně všechen sajrajt okolo pražců a hmatník je příjemnější na dotek + zdá se mi že to líp hraje(to nemusí být objektivní).
Já co jsem si koupil GHS FastFret tak celkem spokojenost. Čekal jsem od toho víc, ale teď, pod delší době, jsem pochopil na co to je dobré. Je to směs taky nějakých minerálních olejů a čehosik dalšího asi. Po hraní vždycky tou tyčkou zarašpluju kolmo ke strunám a jedu od hlavice ke kobyle, ono se to o to obrušuje a trochu to cáká i na hmatník, což je vlastně dobře taky
Až jsou z toho struny úplně mokré, tak je hadříkem sjedu se vším tím bordelem a ještě čistým přejedu jednou a je to. Výsledek je ten, že ačkoli mi struny zčernají, tak se na ně dá parádně hrát a nedřou, naopak, ta lehká vrstvička co zbyde fajně klouže a dá se i slajdnout a tak, to kdybych udělal předtím, když jsem to čistil jen odlakovačem, lihem a kdečím jiným, bych si rozřezal prsty.
Výsledek: Fajn pocit při hraní i se "starýma" strunama + o něco déle jim trvá, než fakt dojdou do stadia nutné výměny
Výsledek: Fajn pocit při hraní i se "starýma" strunama + o něco déle jim trvá, než fakt dojdou do stadia nutné výměny
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak to dělám i já, akurát už mám tak staré struny, že to stejně už nepomáhá, ale do Vánoc to snad ještě vydržím.
A pokud ne tak si v pondělí zajedu do Muzikanta ...
A pokud ne tak si v pondělí zajedu do Muzikanta ...
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
ja to delam podobne, akorat tak jednou za ctvrt roku 
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
to sem nevedel...muzu to teda pouzit na svyho customa?? neznicim si tim tu barvu??Smrťokvítek píše:Jestli o tom někdo ještě neví tak hmatníky z tmavého dřeva (rosewood, ebony) je dobré napustit nějakým olejíčkem. Při výrobě to dělají nějakým minerálním tuším. Já mám citronový olej od dunlopa a je to výborná věc(dá se použít i nějaký na houslové hmatníky třeba). Vyčistí se tím krásně všechen sajrajt okolo pražců a hmatník je příjemnější na dotek + zdá se mi že to líp hraje(to nemusí být objektivní).
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
jestli mas tmavej hmatnik, tak PODLE ME by to jit MELO.
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C