Výběr snímače

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Výběr snímače

Příspěvek od Tom49 »

Rozhodl jsem se, že si ozvučím svou akustiku a koupím si snímač do rezonančního otvoru. Nechci zatím nic předraženého, takže se rozhoduji mezi těmato dvěma:
http://kytary.cz/dean-markley-snimac-pr ... 73:0:0:1:0

http://kytary.cz/seymour-duncan-serie-w ... 73:0:0:1:0

který z nich je podle vás lepší?popř....je lepší řešení v této cenové relaci
předem dík za odpovědi :wink:
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

nikdo nic?...že se divím...do téhle sekce asi moc lidí nechodí :D :(
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

no, kdyz uz se to tu resi:
neznehodnocuje tenhle typ snimace nejak zvuk, kdyz je v tom otvoru?
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Myslím, že když je v tom otvoru tak mírně jo... ale když se vyndá, je opět vše při starém... jestli je to ten sundvací.

Ještě můžeš zkusit piezosnímač ke kobylce... ten si buď můžeš vyrobit sám (jako já - asi za dvacku) nebo si ho u kytaráře koupit a ten ti ho namontuje dovnitř kytary (jen to bude o pár set dražší :( )
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Povidej jak si ho udelal, to me zajima.. Jak to hraje?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

S Dean Markley nemám žádné zkušenosti, takže by to byla vyloženě střela poslepu. Ty Duncany znějí dobře a byly mi často doporučovány, osobně jsem zkoušel a patří to asi k tomu nejlepšímu, co se dá za tyhle prachy sehnat.

Ale optimální by bylo asi něco od Shadow... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

Piezo homemade? Sem s tím! :wink: Elmag do díry z magnetů na lednici, drátu z plotu a dílků merkura bych chápal, ale na tohle bych si netroufnul, to už je pro mě vyšší dívčí...
...jinak sorry za OT... :oops:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Pikus

Příspěvek od Pikus »

No, není na tom nic složitýho... na netu je na to pár návodů...
V podstatě jde o to, koupit si piezoměnič nebo piezopípák, připojit k němu Jack a najít vhodný místo na kytaře (u kobylky). Snímač pak přeměňuje vibrace na elektrický impulzy...
Návod je třeba tady: http://www.elektroakustika.cz/snimac.html

btw: jak to hraje? No, dá se to... ale na to, že to stojí asi dvacku to ujde... Až budete pájet kablíky, tak si dejte majzla. Je na tom napařená vrstva stříbra, která se moc ráda odpařuje. Hraje to podle toho, jak si to uděláte. Doporučuju koupit alespoň dva piezoměniče (kdyby se jeden pokazil )...
První mi moc nefungoval... choval se spíš jako buben. Druhý už snímal i zvuk kytary...
V podstatě si vyrobíte něco podobného jako je toto (jen v menší kvalitě): http://kytary.cz/dean-markley-snimac-ar ... 73:0:0:1:0

Tak hodně zdaru... :)
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Promiň že otravuju, dost mě to zaujalo... Vazbí to hodně? Takhle jak se na to dívám, by se to mohlo chovat spíš jako mikrofon... A jak to přichytáváš ke kytaře?
No, nevím co máslíš tím vazbí... jestli, jak dlouho to drží tón, když něco hraješ, tak to je ovlivněno tím, jak to na kytaru přiděláš. Jak to na kytaru přidělat je jen na tobě... já jsem chemoprénem přilepil piezoměnič na plastovou destičku. S tou jsem vyhledával vhodné místo na přichycení (kde to zní nejlíp atp.). No, v podstatě to mikrofon je, ale zachytí pouze vibrace kytary... Myslím, že koupit jacka 6.3 samici nebo samce (pokud koupíte samce, kupte mono a dlouhej stíněnej vodič), piezoměnič a pár izolovaných vodičů přijde na 30 Kč... myslím, že alespoň vyzkoušet se to vyplatí.

Jak jsem to dělal já:
Koupil jsem piezoměnič. Odletoval OPATRNĚ dráty, připájel jsem dvoulinku kabel (asi 2m) tak, že červenej kabel byl na kraji a černej vprostřed piezoměniče. Vzal jsem si konektor Jack - samce (6.3 cm). Na ten delší plíšek co kouká, když odmontujete ten gumovej bazmek, jsem napájel drát červenej (stínění) a na ten krátkej černej.
Lze použít i konektor cich (samce) pokud nemáte kombo nebo něco, co je na Jack. Princip však zůstává stejný.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Pikus píše:No, nevím co máslíš tím vazbí...
Myslel jsem jak moc je to náchylné ke zpětné vazbě, jak moc to chytá zvuky zvenku.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

můžu se vecpat? Mám asi dva roky akustiku takamine g220 a chtel bych ji koupit ekvalizer s piezo snimacem. Opravdu mi staci jen piezo, protoze se mi jeho zvuk libi nejvic. Chtel bycj neco obycejnyho, nevite o necem? :) Vim, ze alexim driv prodaval set ekvalizeru s mikrofonem a piezem a bylo to asi za 1700 a lidi to docela dost chvalili, jenze nevim o tom nic :/
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

eugeene píše:můžu se vecpat? Mám asi dva roky akustiku takamine g220 a chtel bych ji koupit ekvalizer s piezo snimacem. Opravdu mi staci jen piezo, protoze se mi jeho zvuk libi nejvic. Chtel bycj neco obycejnyho, nevite o necem? :) Vim, ze alexim driv prodaval set ekvalizeru s mikrofonem a piezem a bylo to asi za 1700 a lidi to docela dost chvalili, jenze nevim o tom nic :/
No, nejlepší bude asi když se poradíš s kytarářem... Nevím, jak si to myslel s tím ekvalizérem. Ty bys chtěl ten, co je umístěnej na lubu kytary z boku nebo nějakej jinej. Myslím, že se na ten ekvalizér musí vyříznout díra... já sám bych si do kytary asi nevrtal...
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

jojo, samozrejme ze ten z boku tela, u nas je akustickej kytarar, co to vklada do kytary asi za 200,- ale ten ekv a snimac si clovek musi prave nekde koupit, tak se ptam, jestli tady nekdo o necem nevi :D
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“