Ahoj,dostal jsem k vánocům takovou okrasnou kouli co vysílá takové nafialovělé elektrické výboje, možná to znáte. Já **** jsem ji zkusil dát ke snímačům své kytary. Nestalo se nic, když jsem si ale potom chtěl zahrát ,z kytary nešlo nic než hlasitý šum. Nemáte někdo s tímto zkušenosti? dají se snímače "opravit" ? nebo to chce zakoupit nové?
díky moc
ps.:pro úplnost : kytara Epiphone Les Paul Studio, snímače původní humbuckery
takova kravina ti snad nedemagnetizovala snimace. Tam je magneticky pole nula nula nic - osobne jsem to jednou zkousel na starej reprak a zmena se nekonala.... Ale mozny je vsecko... kazdopadne u nas nevim, kdo ti magnety zpet zpolarizuje
Randalfien píše: Já **** jsem ji zkusil dát ke snímačům své kytary. Nestalo se nic, když jsem si ale potom chtěl zahrát ,z kytary nešlo nic než hlasitý šum.
zkusit se ma vsechno LOL
www.metallica-band.ic.cz Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
prisaham zadnej april. nevim cim jinym by to mohlo bejt, kombo i kabely jsem kontroloval ty fungujou, jen proste z kytary de jen sum, takovej jako kdyz sahnes prstem na konec toho kabelu co mas zapojenej v kombu. Asi to vidim na novy snimace
Randalfien píše:prisaham zadnej april. nevim cim jinym by to mohlo bejt, kombo i kabely jsem kontroloval ty fungujou, jen proste z kytary de jen sum, takovej jako kdyz sahnes prstem na konec toho kabelu co mas zapojenej v kombu. Asi to vidim na novy snimace
Tak mi ty staré pošli, já vím přesně do kterého kontejneru je nejepší je vyhodit Zkus "prozvonit" propojení snímačů a konektoru (s volume naplno), pak jednotlivé části této cesty, pak snímače. Pokud obojí proud propustí, je problém někde jinde. Pětikoruna se na pólových nástavcích udrží? Kdyžtak, jak už jsem napsal, vím co s těmi starými, i kdyby byly rozlámané, spálené a rezavé
Naposledy upravil(a) woro90 dne 25.12.2008 12:23, celkem upraveno 1 x.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
hele, to ze ti ta kytara nehraje vubec, je blbost.... Tam je problem jinde. Mnohem vetsi pravdepodobnost je, ze magneticky pole snimace bude ovlivnovat ty paprsky, nez naopak... Prekontroluj si elektroniku nebo neco, jestli neco neodeslo v kytare. U toho jsem se u epiphonu uz setkal
eugeene píše:hele, to ze ti ta kytara nehraje vubec, je blbost.... Tam je problem jinde. Mnohem vetsi pravdepodobnost je, ze magneticky pole snimace bude ovlivnovat ty paprsky, nez naopak... Prekontroluj si elektroniku nebo neco, jestli neco neodeslo v kytare. U toho jsem se u epiphonu uz setkal
Souhlasim, HB se nic stat nemohlo, jsou tam polovy nastavce a pod nima velkej magnet pro obe civky, kteryho ta lampa nemohla odmagnetizovat.. Zkus poklepat na snimace pri plnym volume.
www.metallica-band.ic.cz Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
No tak ta koule, to jsou statické plasmatické průboje v nějakém plynu, má to obrovské napětí, ale ven se dostane jen nepatrný proud, proto tě to nezabije ale jen to pěkně jde k prstům. Nenapadá mě, jak by to ty snímače mohlo podělat... Vezmi měřák a proměř, jestli ti to někde nepřepálilo kontakty nebo tak něco. Pak můžeš ještě zkusit vzít doma nějaký magnet jakýkoli a udělat s ním to samé a potom zkusit, jestli je stále magnetický
To mě zajímá, co z toho vyleze.....
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem
Demilich píše:Pak můžeš ještě zkusit vzít doma nějaký magnet jakýkoli a udělat s ním to samé a potom zkusit, jestli je stále magnetický
Nic se s ním nestane. Kde je nějaké magnetické pole, když se elektrické nemění? Kde jsou velké proudy, když 100mA zabije krávu? Kde jsou vysoké teploty když to nemá co zahřát? Prostě magnetu touhle blbinou neublížíš. Dá to hroznou práci, a většinou je na to potřeba pořádná cívka a pořádný zdroj, případně megamagnet, nebo pánev na plotně.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Prekontroluj si elektroniku nebo neco, jestli neco neodeslo v kytare.
Vezmi měřák a proměř, jestli ti to někde nepřepálilo kontakty nebo tak něco.
.je to utrezenej vstupni jack. Obcas se to stane
Čtyřikrát mu to musel někdo napsat