Levné klávesy na hraní

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
beret

Levné klávesy na hraní

Příspěvek od beret »

Zdravím všechny :) Usnesl jsem se, že bych si pro vlastní potěšení koupil nějaké levnější elektronické klávesy, můj limit je docela nízko – 5000 Kč. Proto bych se rád dozvěděl, na které parametry se mám při výběru zaměřit, abych ty peníze mohl dát pokud možno do věcí, které budu skutečně potřebovat.

Klavírní školu jsem absolvoval a piáno doma stále mám, takže nehledám nic na výuku ani náhradu klavíru, spíše něco na "hraní si" ve volném čase. Na živé vystupování nepomýšlím. ^^ Rád bych měl možnost propojit klávesy s počítačem, abych s nimi mohl vyťukávat melodie v programu FL Studio, jestli je něco takového možné (věřím, že ano :) ). Bohužel se v tomto nevyznám, slyšel jsem o MIDI, ale příslušné porty na počítači nemám, jen USB. Jinak fandím elektronické taneční hudbě, takže bych rád měl podobné zvuky ve zvukové výbavě kláves :-)

Nu, to by bylo asi tak vše, v čem mám zatím jasno. Klávesy jsem nikdy nevybíral, takže jakou značku, jaké parametry, jaké příslušenství – to vše je mi záhadou. Proto uvítám každou radu, ať už to bude konkrétní model nebo jen článek k přečtení. Za všechny odpovědi předem děkuji :)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

no, zaklad je dynamicka mechanika.
pak je fajn tam mit co nejvic klapek, ale na "luxusnich" 88 se podle me v tyhle cene nedostanes. 76 by bylo fajn(to je, jak asi vis, o oktavu min jak piano).
A pak ty zvuky, no. Na tech levnejch klavesach jich byva tusim nejak okolo stovky vcetne ruznejch perkusi, coz by ti snad mohlo stacit :)

Muzes sledovat bazar, protoze u klaves specielne se obcas vyskytne tak genialni kauf, ze clovek jen zira(neco co stoji treba 38 000 se prodava za 8000... ).

jo, a jeste k tem vstupum: pokud na tom kompu mas zvukovku, tak bys tam mel mit 3 vstupy, na mikrofon, normalni vstupni a vystup na bednicky. Tak mam pocit, ze kdyz do vstupu zapojis klavesy, bude to ono midi-in. ale jistej si nejsem.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Asanoth píše:jo, a jeste k tem vstupum: pokud na tom kompu mas zvukovku, tak bys tam mel mit 3 vstupy, na mikrofon, normalni vstupni a vystup na bednicky. Tak mam pocit, ze kdyz do vstupu zapojis klavesy, bude to ono midi-in. ale jistej si nejsem.
To je blbost. Na MIDI potřebuješ MIDI vstup, aby ti to v MIDI stále nahrávalo a pak to šlo editovat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Olihen

Příspěvek od Olihen »

MIDI se dá nahrávat přez USB.....
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“