Les Paul nebo SG do 8,500 tis?
Pravidla fóra
Les Paul nebo SG do 8,500 tis?
Zdarec lidi
Chci kytaru LP nebo Sg asi tak do 8,500 tis a potřebuju poradit
Dost uvažuju o ESP-LTD EC-100QM
Chci kytaru LP nebo Sg asi tak do 8,500 tis a potřebuju poradit
Dost uvažuju o ESP-LTD EC-100QM
Re: Les Paul nebo SG do 8,500 tis?
Ale to LTD neni ani LP, ani SG, nebo se pletu?
Takže Ti jde jen o přibližný tvar? Nebo snad o zvuk?
Takže Ti jde jen o přibližný tvar? Nebo snad o zvuk?
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Já bych to viděl na nějakýho Bacha , vintage, fokuse. Ale ltd to fakt není moc LP ani sg. spíš takový pseudo
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
Jestli SG tak bych bral Epiphone G-400 spousta lidí na foru ho má možná ti taky poraděj
kytara:Epiphone Les Paul LP100 a Squier by Fender affinity strat
španělka neznámého původu
kombo:Kustom Dart
Efekt:Marshall Bluesbreakers II
trsátka:dunlop tortex
španělka neznámého původu
kombo:Kustom Dart
Efekt:Marshall Bluesbreakers II
trsátka:dunlop tortex
Nezbývá mi než znovu doporučit fokusky. řekl bych že jsou zpracováním na podobné úrovni jako Bach které se mimochodem montují v hodoníně ale mají malinko lepší snímače. Za 8500 seženeš krásný les paul custom od fokusu. Jestli SG tak asi ta epina G 400 ale s SGčkama nemám zkušenost.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Byl jsem nekolikrat zkouset (s novacky co kupovali kytaru) v obou shopech, jak Focus tak Bach.dlabajíč píše:Nezbývá mi než znovu doporučit fokusky. řekl bych že jsou zpracováním na podobné úrovni jako Bach které se mimochodem montují v hodoníně ale mají malinko lepší snímače. Za 8500 seženeš krásný les paul custom od fokusu. Jestli SG tak asi ta epina G 400 ale s SGčkama nemám zkušenost.
Osobne doporucuju BaCH, zatimco u Fokusu sem musel vybirat z x kusu, u bachu hrali vsechny kusy dobre na svou cenu. Kazdopadne nekolik me velice prekvapilo - zrovna u rozdilu snimacu, ptal sem se (nektere stejne modely hrali absolutne jinak) a bylo mi receno, ze si snimace misto dovezeni z Asie zacali motat sami a predvedli me nekolik tech novych modelu s "jejich" snimacema ... neuveritelny rozdil v podstate za stejnou cenu.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
zrovna nedavno sem se bavil s jednim prodavacem z hudebnin a on rikal ze u Bachu ty lespauly a sgcka jsou na dobry urovni za tu cenu o fokusu moc nevim
BaCH sg ----> Digitech Rp250 ------> Stagg 20GA R
Možné to je. Měl jsem Bacha před rokem. Je pravda že dělají mílové kroky kupředu. Třeba před rokem a půl měli na kytarách hrozný lak. teď jsem měl v ruce jednu kytaru a vypadala fantasticky. Jinak Já jsem kupoval svou fokusku v přerově u pana Trucálka je to bývalý muzikant a tomu vozí samý skvělý kusy on jim i ty kytary zkouší. a je pravda že ve skladu v Třebíči se občas nějakej ten špatnej kus hold najde. Ale možná by spíš stálo za to napovědět jaké snímače si má člověk u toho Bacha vybírat. Mají tam několik druhů... Nějaké 201,202, 104 keramické i alnico. Pak se v tom vyznejte...
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
mě přijde taky bach takovej poctivější. TY fokusky maj takový divný krk. Epiphone je relativně klasický řešení. Vintage sem zkoušel a byli ještě lepší, jak bach. Na tyto kousky bych se zaměřil.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já bych se zaměřil hlavně na to, rozmyslet si, jakej zvuk vlastně chceš (čti: utíkej do hudebnin a zkoušej) protože SG a LP mají úplně jiný charakter zvuku a úplně jinak sedí v ruce.
Nicméně důležité bylo řečeno - Epiphone je klasické řešení, Vintage by mohla být dobrá volba, Fokus a BaCH to chce hodně pečlivě zkoušet.
Nicméně důležité bylo řečeno - Epiphone je klasické řešení, Vintage by mohla být dobrá volba, Fokus a BaCH to chce hodně pečlivě zkoušet.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ahoj
Dík za přízpěvky a jakej zvuk??Budu hrát spíš ty sola ale doprovody se hoděj všude.O Epi sem taky dost uvažoval ale nejsem si moc jistý
Dík za přízpěvky a jakej zvuk??Budu hrát spíš ty sola ale doprovody se hoděj všude.O Epi sem taky dost uvažoval ale nejsem si moc jistý
A taky sem uvažoval o tom že bych dal mezi dva Humbuckery jeden Singl.Pokud někdo tuhle kombinaci máte tak pište
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
LP je kulatější, víc do středobasů, SG je uřvanější, víc do výšek. SG je tenčí, má užší krk, LP je fakt kus dřeva a pěknej špalek do ruky.
Rozhodně nejde o žádném typz kytary říct, že se hodí na sola nebo doprovody, na ten nebo ten hudební styl - tak to není. Ale každému do ruky i do uší sedí něco jiného.
S epi si jistý můžeš být, pokud nebudeš koukat po nejnižších cenových kategoriích (LP100 apod.), třeba Standardy jsou OK.
Kombinace HSH je docela běžná a patří k těm nejuniverzálnějším kombinacím, co se zvuku týče, ale běžně se tak osazují de facto jen superstraty. LP a SG jsou charakterictické prostě 2 HB, případně P90. Počítej s tím, že přidání snímače není u takové kytary jen tak, musel bys měnil celou elektroniku (což je ještě detail), ale hlavně frézovat do dřeva.
Rozhodně nejde o žádném typz kytary říct, že se hodí na sola nebo doprovody, na ten nebo ten hudební styl - tak to není. Ale každému do ruky i do uší sedí něco jiného.
S epi si jistý můžeš být, pokud nebudeš koukat po nejnižších cenových kategoriích (LP100 apod.), třeba Standardy jsou OK.
Kombinace HSH je docela běžná a patří k těm nejuniverzálnějším kombinacím, co se zvuku týče, ale běžně se tak osazují de facto jen superstraty. LP a SG jsou charakterictické prostě 2 HB, případně P90. Počítej s tím, že přidání snímače není u takové kytary jen tak, musel bys měnil celou elektroniku (což je ještě detail), ale hlavně frézovat do dřeva.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008