malej problém - nefunguje snímač

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
jaraban
Kontaktovat uživatele:

malej problém - nefunguje snímač

Příspěvek od jaraban »

kámoš má kejtru AXL Badwater a "přestal" mu hrát HB.....prostě vejšky jsou slabě slyšet,ale hloubky ne......nevíte někdo co s tim???

Díky
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Re: malej problém

Příspěvek od LAMA »

Chce to zkontrolovat elektroniku v kajtře (kablíky etc.). Pokud je to v pořádku tak se posralo něco uvnitř snímače, což znamená nový snímač, pokud se ti s tím nechce jebat, což u snímače z výroby ani nemá cenu. Problém ale bude nejspíš v elektronice (upadlý drátek, nebo tak). Každopádně pokud je kytara nová (ještě v záruce), tak čup reklamovat :!: :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Ostatni snimace to nedelaji?Zkousel jsi jinej kabl?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

a nema neco s tonovou clonou?
Asanoth

Re: malej problém - nefunguje snímač

Příspěvek od Asanoth »

Tonová to delá obráceně, byly by slyšet jen basy.
bude to buď v elektronice, nebo je taky možný, že si z něj někdo udělal srandu a povolil mu šroubky, takže má snímač dál od strun.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

no...kabílky jsem zkontroloval a přepájel........kejtru má novou,ale nechce se mu to posílat na reklamačku.......ale jinak díky......
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Mel jsem stejnej pripad u kytary, kterou jsem koupil velmi lacino na inzerat (bez zkouseni, postou). Jeden snimac hral velice slabe a bez basu. Promeril jsem to ohmmetrem a hned bylo jasno - prerusene vinuti, takze snimac na vyhozeni. Stejne jsem je chtel vymenit, takze mi to nevadilo, ale pokud je to na nove kytare - tak reklamace (snad ji uznaji presto ze s v tom nekdo vrtal a pajel...).
Hraju výhradně na šrot.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Asanoth píše:Tonová to delá obráceně, byly by slyšet jen basy.
bude to buď v elektronice, nebo je taky možný, že si z něj někdo udělal srandu a povolil mu šroubky, takže má snímač dál od strun.
aha ja precetl ze vejsky sou slabe ale basy ne(jakoze basy sou normalni)
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

no...tu kejtru má asi půl roku.........uvidíme......díky za rady......
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Ty čínské snímače jsou často tak šíleně šlompácky vinuté, že se vůbec nedivím. Už jsem viděl několik snímačů, kde živé vinutí vylézalo zpod těch lepicích pásek, bylo na konci různě zacuchané atd. To pak stačí do toho drbnout trsátkem a je dead.
Ale doporučil bych snímač vyndat, rozebrat, odpáskovat, prohlídnout, opravit. Kdyžtak aspoň jako lekci anatomie.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Já to řikám furt - AXL je fuj. A nikdo mi to nevěří ;)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

kmensik píše:Ty čínské snímače jsou často tak šíleně šlompácky vinuté, že se vůbec nedivím. Už jsem viděl několik snímačů, kde živé vinutí vylézalo zpod těch lepicích pásek, bylo na konci různě zacuchané atd. To pak stačí do toho drbnout trsátkem a je dead.
Ale doporučil bych snímač vyndat, rozebrat, odpáskovat, prohlídnout, opravit. Kdyžtak aspoň jako lekci anatomie.
Radši pak by byl problém s reklamací :idea:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

No jasně to se ti řekne, vyndat, odpáskovat...ale když u toho odpáskování urveš drát :D tak si v kýblu :(
Final Frontier
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Nesmíš bejt lama, pak je to jen ta lekce anatomie (pitva) snímače. I to má hodnotu, příště si dáš víc bacha. Snímač jsem zatím žádný takhle nezrušil, ale třeba drátky od hlaviček z harddisku, těch se stačí dotknout a je konec.
Stiefell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stiefell »

Ahojte,

mám taky takový problém, jednoho dne jsem přišel do zkušebny, zapnu elektriku a "Treble" hrál strašně potichu, "Rhythm" hrál normálně nahlas, ale já hrál vždycky na Treble (sorry za ty výrazy nevím jak se tomu jinak říká :D) oba dva snímače jsou kryté HB, tak sem zkoušel HB doma utáhnout a stále nic. Další den sem vzal kejtru do zkušebny že si aspoň trochu zahraju, nic se nezměnilo, šel jsem koupit pití do Billy, vrátil sem se a snímač hrál úplně normálně! Boužel asi jen 3 minuty, pak zase z ničeho nic hrál potichu, chci se teda zeptat jestli mám nějakou šanci že nebudu muset kupovat novej snímač nebo je to v zadku a místo vlastního komba si koupim snímač? Díky...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Stiefell píše:Ahojte,

mám taky takový problém, jednoho dne jsem přišel do zkušebny, zapnu elektriku a "Treble" hrál strašně potichu, "Rhythm" hrál normálně nahlas, ale já hrál vždycky na Treble (sorry za ty výrazy nevím jak se tomu jinak říká :D) oba dva snímače jsou kryté HB, tak sem zkoušel HB doma utáhnout a stále nic. Další den sem vzal kejtru do zkušebny že si aspoň trochu zahraju, nic se nezměnilo, šel jsem koupit pití do Billy, vrátil sem se a snímač hrál úplně normálně! Boužel asi jen 3 minuty, pak zase z ničeho nic hrál potichu, chci se teda zeptat jestli mám nějakou šanci že nebudu muset kupovat novej snímač nebo je to v zadku a místo vlastního komba si koupim snímač? Díky...
Tohle bude někde v kontaktu v elektonice snímače, pokud se v tom extra nevyznáš, tak doporučuji zanést ke kytaráři, za pár korun ti to dá dokupy.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A česky se tomu říká krkový a kobylkový snímač. :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kai

Příspěvek od Kai »

Problem v prepinaci. Tohle sem mel na stary epiphonce pravidelne dokud sem ho nevymenil.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Mastr

Příspěvek od Mastr »

taky se mi občas na diamantce stane, že když přepnu z krkového na kobylkový hraje hrozně potichu, ale přepnu zpět na krkáč a znova na kobylkáýč a už je to v klidu.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
NihilisticWonder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NihilisticWonder »

Hmm...tento problém (občasné výpadky snímača) má aj náš druhý gitarista. Uzavreli sme to po kompletnej kontrole gitary, že je to zlé vinutie snímača. Je to koniec koncov KVX od Jacksona, takže Duncan Designed...nič moc...treba vymeniť ten snímač, to sa ani neoplatí opravovať. Problém je že nemá ani na jedno, ani na druhé :D
ENGL Powerball 100W, Laney LX 412 A,B Cabinets, Jackson Pro Series KE3 Kelly, Seymour Duncan Pickups (JB TB-4, Jazz SH2N HB), Dean Markley Strings, George Dennis, Jim Dunlop, Stagg Picks

http://www.bandzone.cz/increasingpassion
http://bandzone.cz/doomed
http://www.bandzone.cz/necroanatomy

A nová kapela INTERFACE
http://www.myspace.com/ifsvk
http://bandzone.cz/interface
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“