Pak mě ještě zajímá, jestli se dá stopbar dát do takové polohy, aby struny na něm byly do tvaru, jako to má basa, či housle. Nemyslím tak výrazně, ale mírně, prostě tak, aby se smyčcem dalo hrát na všechny struny jednotlivě a né jen na Éčka.
Děkuji
Tonda píše:Dohmat musí být vysoký, jak se dívám tak mám na rezonátoru v XII. poloze od oka tak 8 mm,
a docela krk do luku ("docvak" na 7.pražci při zmáčknutým 1.a 15. asi 2 mm) - takhle byla kytara seřízená od šikuly, co mi jí v Amistaru vyrobil, a neměním to, není důvod.
Je to ještě únosný i na hraní prstama (levý ruky) do 5.-7.polohy.
Na slide je holt optimální mít "dedicated" kytaru, i elektrickou..
Ad 2 - musel bys mít solo štelovatelný (na výšku) kameny - a stejně by to asi nestačilo, jako housle to nikdy nebude.
ano, to se tam děje...a pak to vydává divný zvuky ze všech strun....Tonda píše:Spíš jsem to pochopil jako že si při nízký akci nechtěně domačkává válečkem pražce... a že to drnčí a nemá čistej dozvuk.
60´RnR: dyť já to taky myslel obrazně
60'Rock_N'_Roll píše:ano, to se tam děje...a pak to vydává divný zvuky ze všech strun....Tonda píše:Spíš jsem to pochopil jako že si při nízký akci nechtěně domačkává válečkem pražce... a že to drnčí a nemá čistej dozvuk.
60´RnR: dyť já to taky myslel obrazně
TAkže na les paulovskym stopbaru to nepůjde nastavit do oblouku?
ne, jedině že by se dělal nějakej větším prohnutím, ale stejně by to asi nestačilo, a seriovej neohneš60'Rock_N'_Roll píše: TAkže na les paulovskym stopbaru to nepůjde nastavit do oblouku?