Cort AD 850CE vs Ibanez V 72ECE
Pravidla fóra
- saandokaan
Cort AD 850CE vs Ibanez V 72ECE
Mam v planu koupit elektroakustiku tak do tech 4 tisic. jsem zaacatecnik, proto se chci zeptat jestli mate nekdo zkusenosti s temito dvema kytarama. Jestli je v nich velky rozdil, jake jsou vyhody ci nevyhody obou, ktera se zda podle vas lepsi.
dodavam odkazy na obe:
http://kytary.cz/cort-eletroakusticka-k ... 74:0:0:1:0
http://kytary.cz/ibanez-elektroakustick ... 48:0:0:1:0
diky moc za jakekoli reakce
dodavam odkazy na obe:
http://kytary.cz/cort-eletroakusticka-k ... 74:0:0:1:0
http://kytary.cz/ibanez-elektroakustick ... 48:0:0:1:0
diky moc za jakekoli reakce
Re: Cort AD 850CE vs Ibanez V 72ECE
Klikni na "Nashville" v mojem podpisu.
Sice jde o akustiky, ale mohlo by Ti to pomoct. Elektronika v týhle ceně asi nebude nic moc...
Sice jde o akustiky, ale mohlo by Ti to pomoct. Elektronika v týhle ceně asi nebude nic moc...
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
- saandokaan
O te nashvillce jsem si uz neco precetl a vubec nevypada spatne, ta cena je nejaka podezrele nizka. verim ze muze hrat vyborne, ale nevim jak dlouho vydrzi. Spis bych proto dal prednost osvedcenejsim znackam jako ibanez a cort. Navic jak jsem psal, shanim elektroakustiku. Ale diky za radu, kdyz na ni v obchode narazim, urcite ji vyzkousim.
Spis by se mi hodily reakce na tyto dve zminene kytary, diky moc
Spis by se mi hodily reakce na tyto dve zminene kytary, diky moc
Nashville je líp udělaná než Cort. Je pravda, že mi prasknul ten sedlovej pražec, ale to se může stát dycky, je to koneckonců plast. Řek bych, že i líp hraje, je srovnatelná s E70tkou.
Ibanez jsem bohužel neměl příležitost vyskoušet.
Každopádně bych šel do Nashville
Ibanez jsem bohužel neměl příležitost vyskoušet.
Každopádně bych šel do Nashville
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- saandokaan
Ok a ted, mate nekdo zkusenost se zminenyma ELEKTRO-akustikama??:)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Znám V72. Elektronika je vcelku v pohodě, za ty prachy podle mě OK. Zvuk nástroje mi přišel taky dobrý, vcelku vyvážený, ani to neječelo ve výškách, ani nebublalo v basech, takže v pořádku. Pohodlí hraní nebudu hodnotit, protože jsem měl v ruce jen kus s pekelně starýma strunama a dost vyschlým hmatníkem, nicméně si myslím, že když struny vyměníš a hmatník napustíš Fast Fretem nebo tak podobně, tak to bude dost OK. Zpracování odpovídá cenové kategorii, tzn. kus od kusu 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- saandokaan
jj diky moc, zrovna mam doma tu Ibanezku pujcenou a je dobra, dobre se drzi, dobre zni, ale zda se mi ze prave v tech vyskach to neni uplne ono, navic takovy rincivy zvuk, ale to je asi jenom moje amaterske slyseni.
dneska jsem v obchode drzel tu Cortku a zda se mi jeste lepsi, hraje se mi na ni moc dobre (hodne subjektivni) a ten zvuk byl vyvazenejsi mi prisel.
jinak jestli mate nekdo s nekterou i negativni zkusenosti, rad se je dozvim,
diky za reakci
dneska jsem v obchode drzel tu Cortku a zda se mi jeste lepsi, hraje se mi na ni moc dobre (hodne subjektivni) a ten zvuk byl vyvazenejsi mi prisel.
diky za reakci
Cort je dobrej, ale neni uplně precizní. Qwer se teď možná bude bouřit, ale oktávy na tom neladí uplně. Mě na mojí kytaře ladí perfektně, stejně jako na ostatních Nashvillkách, který jsme zkoušel.
A Cutway je u elektroakustiky obrovský plus.
A Cutway je u elektroakustiky obrovský plus.
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Víš co - jsou to levný kytary, kde to je opravdu co kus, to originál. Jedna může hrát skvěle, druhá mizerně. Takže naše rady na fóru ber orientačně a vyber si podle toho, co tobě bude znít na místěsaandokaan píše:jj diky moc, zrovna mam doma tu Ibanezku pujcenou a je dobra, dobre se drzi, dobre zni, ale zda se mi ze prave v tech vyskach to neni uplne ono, navic takovy rincivy zvuk, ale to je asi jenom moje amaterske slyseni.
diky za reakci
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Má reakce je, že na Cortech u mých žáků zatím bylo minimum výrobních vad. Když píšeš, že chceš el.akustiku, tak chybí údaj o tom, do čeho jí zapojíš a na co ji chceš používat. Nástroje, které jsi vybral, bych mimo nálevny a výuku dětí asi nepoužíval.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Ahoj, nechci kvůli tomu zakládat novej topic, tak se zeptám tady
Uvažuju o elektro-akustice.
Chtěla bych, aby měla výřez (cutway). Hraju teda všechno možný - od Jarka přes Greenday až po Metallicu
Cena by se měla pohybovat tak okolo 3-4tisíc. Přes aparát jenom na nějakym "žákovským koncertíku", takže aby měl pěknej akustickej zvuk
Samozdřejmě kytaru budu kupovat osobně, někdy během dalšího měsíce nejspíš v Brně. Ale zajímě mě jaký kousek by jste mi doporučili, čemu se vyhnout a na co dát pozor
Uvažuji o výše zmíněné Cortce, Ibanezka se mi vzhledem nezamlouvá
předem moc děkuju za odpověď
Chtěla bych, aby měla výřez (cutway). Hraju teda všechno možný - od Jarka přes Greenday až po Metallicu
předem moc děkuju za odpověď