chtěl bych se zeptat na Váš názor, jestli je lepší mímt v jednom reproboxu jeden reproduktor (třeba 18´´) nebo dva(třeba 15´´).
Myslím to spíš teoreticky, protože je mi jasné že každý reprák hraje jinak.
Jsem zvědav na Vaše odpovědi.
Pokud jde ciste o (sub)basy, tak jednoznacne 18". Ale jak rikam - ono to chce taky vybirat vzhledem k ostatnim prvkum PA.TomM_Tm píše:No já jsem to myslel spíš u basáků, jestli bude zvuk lepší z 2 nebo 1. Ale diky za nazor
to je obecně stejně blbá otázka, jako co je lepší - Citroen Jumper, nebo Škoda Oktavia????TomM_Tm píše:No já jsem to myslel spíš obecně, co je lepší.
Škoda OctaviaJens Ludwig píše:to je obecně stejně blbá otázka, jako co je lepší - Citroen Jumper, nebo Škoda Oktavia????TomM_Tm píše:No já jsem to myslel spíš obecně, co je lepší.
obecně neni lepší ani jedno - vždycky je dobrý vědět, k čemu to chceš...

Je nesmysl si myslet, že čím větší průměr repra, tím nižší bas!! Je to spíš tak, že čím větší průměr, tím lacinší, ale mizernější bas. Pokud použiješ kvalitní reproduktory ve vhodné ozvučnici, tak 2X15´´ se žádný 18´´ nevyrovná. Například firma EAW běžně vyrábí subbasy s 2 X 12´´. A věř, že hrají skvěle. Ovšem ceny jsou takřka u 100 000,- Kč.einsteincz píše:Co se týče počtu tak se to probírao na diskuzi prodance. Pro mě kařdopádně vyhrává 18 sice to možná oproti dvoum 15 nebude tolik tlačit ale 18 hrajou níže.