Epiphone Thunderbird na punk rock ?
Pravidla fóra
Epiphone Thunderbird na punk rock ?
Čau lidi chtěl jsem se zeptat, jestli se Epiphone Thunderbird hodi podle vás i na hraní punk rocku tu bassu sem neměl nikdy v ruce takže nvm

-
BUDAJ-31
Re: Epiphone Thunderbird na punk rock ?
na punk sa hodi vecko..ale najlepse asi precision ale ani humbackre nebudu zle
, to zalezi na tebe aky ty chces zvuk
Ano podle me muze byt, Thunderbird ma velice hutny zvuk, slysel jsem to v kombinaci s Ampegem a bylo to proste to nekonkretni stmelovadlo kapely...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
......to že na punkrock treba Precision je mýtus ktorý treba veľmi rýchlo zamiesť pod koberec......tiež nie je pravda, že je to nekonkrétne.....u nás vystupovali nejaký českí chalani ako predkapela IMT Smile, hoci názov povedal 3 alebo 4 krát nebolo mu rozumieť, malo to byť nejaké FP alebo SP neviem, basák vytiahol ampeg 8x10" + SVTčko asi CL a hral na 70" Fender Jazzbasse.....čakal som poriadnu masáš, ale grcal som po druhej pesničke.....spievali po anglicky, pýtal som sa kamošky čo bola 8 rokov v UK či im rozumie, lebo ja som im nerozumel ani slovo, ale ani ona im nerozumela......
.....chlapec si ten aparát evidentne nevie nastaviť, a preto hrá basa ako nekonkrétne stmelovadlo, ja by som bral Thunderbirda z rady PRO http://epiphone.com/default.asp?Product ... ctionID=12 mne sa najviac páči Trans Black.....
.....chlapec si ten aparát evidentne nevie nastaviť, a preto hrá basa ako nekonkrétne stmelovadlo, ja by som bral Thunderbirda z rady PRO http://epiphone.com/default.asp?Product ... ctionID=12 mne sa najviac páči Trans Black.....
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Dikuze na žádost splitnuta - pokačování zde hrani-na-baskytaru-tabulatury/ot-z-epi- ... 15432.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Je to dost mizerná basa - sorry
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
.....prečo je to mizerná basa, kludne to rozviň.....
Pro úplnost - mluvím o Thunderbird IV, řada Thunderbird Pro mi ještě do ruky nepřišla a nejspíš bude o level výš...
Tělo - z lípy není ideální, ale dá se (v prospektech je uváděna olše, ale žádná z ní nebyla...)
Krk - nekvalitní, kroutí se, měkké dřevo, palisandr na hmatníku je velmi měkký a zvukově tupý
Usazení krku v těle špatně navržené + nevhodné vruty - ztrácí se energie
Nevhodné snímače
Použité mechaniky jsou taky nekvalitní.
Několik těchto bas jsme v dílně opravovali a vždy nakonec došlo k frézování a vyměně snímačů, několik lidí si nechalo vyměnit mechaniku.
Je na tom dost práce a materiálových nákladů, takže koupě nové se vůbec nevyplatí.
Jestli jde někde koupit starší za slušnou cenu, tak možná ano.
Ta basa jako Gibson jenom vypadá - to je všechno
Kvalita zpracování a HW je tak na úrovni SX, Stagg ap.
Tělo - z lípy není ideální, ale dá se (v prospektech je uváděna olše, ale žádná z ní nebyla...)
Krk - nekvalitní, kroutí se, měkké dřevo, palisandr na hmatníku je velmi měkký a zvukově tupý
Usazení krku v těle špatně navržené + nevhodné vruty - ztrácí se energie
Nevhodné snímače
Použité mechaniky jsou taky nekvalitní.
Několik těchto bas jsme v dílně opravovali a vždy nakonec došlo k frézování a vyměně snímačů, několik lidí si nechalo vyměnit mechaniku.
Je na tom dost práce a materiálových nákladů, takže koupě nové se vůbec nevyplatí.
Jestli jde někde koupit starší za slušnou cenu, tak možná ano.
Ta basa jako Gibson jenom vypadá - to je všechno
Kvalita zpracování a HW je tak na úrovni SX, Stagg ap.
..... TB-IV vyrábanú v Číne by som si tiež nekúpil, ale tie čo boli vyrábané v Kórei sú neskutočne dobré, ja mám Nonreverse TB V čo sa vyrábali asi u vás v Čechách a jedinú slabinu čo má je, že singel chytá brum.....inak som veľmi rád, že som sa pre ňu trepal až do Prahy.....no a tieto nové PRO by mali byť dosť blízko k origo Gibsonám, akurát tam tú aktívku nemuseli dávať
Ano, tomu věřím, korea dělá slušné výrobky a ty prúšvihové přenechává jiným...
Asi na tom něco bude, protože se zatím nikdo neozval, že by něco nesedělo
Asi na tom něco bude, protože se zatím nikdo neozval, že by něco nesedělo