lépe to naznačí obrázek http://img201.imageshack.us/i/room.png/ modré čtverce jsou reproduktory kde jsou teď a červené kam bych je chtěl dát... ale nevím jak budu vnímat zvuk protože když budu sedět u stolu s PC tak k nim budu vlastně zády ale když budu nahrávat nebo hrát na kytaru tak k nim budu bokem ... je to docela chaoticky popsaný
ozvučení pokoje
Pravidla fóra
ozvučení pokoje
Dobrý den, chtěl bych se zeptat... nemám v ozvučování skorem žádné zkušenosti a budu předělávat pokoj. Do teď jsem měl 2 reproduktory od zesilovače těsně vedle sebe a potřebuju je nutně dát pryč protože skříň pujde pryč, takže mě napadlo je dát na zeď (nemá někdo zkušenosti i tim jak je tam přidělat?) ale nevím kam...
lépe to naznačí obrázek http://img201.imageshack.us/i/room.png/ modré čtverce jsou reproduktory kde jsou teď a červené kam bych je chtěl dát... ale nevím jak budu vnímat zvuk protože když budu sedět u stolu s PC tak k nim budu vlastně zády ale když budu nahrávat nebo hrát na kytaru tak k nim budu bokem ... je to docela chaoticky popsaný
snad se v tom někdo vyzná
díky za pomoc 
Re: ozvučení pokoje
Chaoticky popsané to není.
Pro nějaký podkresový poslech k jiné práci to takhle nevadí, ale pro nějakou (i minimální) práci a úpravu audia to dobré nebude.
Nevím, jestli ty proporce toho náčrtku sedí, ale pokud ne, zamyslel bych se o úplném přeuspořádáním pokoje.
Poslechové bedny samozřejmě před sebe.
Pro nějaký podkresový poslech k jiné práci to takhle nevadí, ale pro nějakou (i minimální) práci a úpravu audia to dobré nebude.
Nevím, jestli ty proporce toho náčrtku sedí, ale pokud ne, zamyslel bych se o úplném přeuspořádáním pokoje.
Poslechové bedny samozřejmě před sebe.
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
majmo píše:Dobrý den, chtěl bych se zeptat... nemám v ozvučování skorem žádné zkušenosti a budu předělávat pokoj. Do teď jsem měl 2 reproduktory od zesilovače těsně vedle sebe a potřebuju je nutně dát pryč protože skříň pujde pryč, takže mě napadlo je dát na zeď (nemá někdo zkušenosti i tim jak je tam přidělat?) ale nevím kam...
lépe to naznačí obrázek http://img201.imageshack.us/i/room.png/ modré čtverce jsou reproduktory kde jsou teď a červené kam bych je chtěl dát... ale nevím jak budu vnímat zvuk protože když budu sedět u stolu s PC tak k nim budu vlastně zády ale když budu nahrávat nebo hrát na kytaru tak k nim budu bokem ... je to docela chaoticky popsanýsnad se v tom někdo vyzná
díky za pomoc
Chaoticky popsané to není, ale chybí mi tam jasná specifikace, K ČEMU to ozvučení bude používáno???
Jak píše kolega JACKIES, pro to aby tam "jelo rádio" jako kulisa je to relativně v pohodě, aby v tom ale jel třeba zvuk k filmu na PC, ozvučení her nebo podobně, bude to pro tebe hodně nepřirozené ale dá se, no pokud v tom budeš poslouchat nějaká audia v rámci domácího studiového pracování na compu (nabízí se to při té zmínce s kytarou) pak to bude tragicky špatné.....
Taky bych byla spíše pro úplně jinačí dispozíční řešení pokoje...
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- ...EDGE...
Souhlas s predeslymi prispevky, ale navrhoval bych neco takovehoto:

Pokud je to tedy ve tvem pripade proveditelne.

Pokud je to tedy ve tvem pripade proveditelne.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2EDGE: bacha na to, pokud má ta bedna bassreflex dozadu, tak je to naprosto špatné řešení! Vzdálenost od zdi by měla být minimálně 50-60cm, případně to repro pevně do zdi zakotvit (což je obvykle neřešitelné - kdo by chtěl kvůli koníčku bourat 2x kus zdi, že...). Osobně bych tu zmíněnou vzdálenost dodržoval i pro bedny s bassreflexem dopředu/bez bassreflexu.
No a když už se to jmenujue "ozvučování pokoje", tak co zbytek akustických úprav?
P.
No a když už se to jmenujue "ozvučování pokoje", tak co zbytek akustických úprav?
P.
- ...EDGE...
Pravda, bassreflex jsem nezapocital, chyba.
K tomu druhemu, zalezi co povazujeme za ozvuceni pokoje.
K tomu druhemu, zalezi co povazujeme za ozvuceni pokoje.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2EDGE:
dobrá poznámka, ale pod pojmem "ozvučení čehokoli" si osobně představuju něco ve stylu "aspoň v jednom (poslechovém) místě pokoje tu muziku chci slyšet pořádně"
Ale možná to je už jen moje profesionální deformace... Jde i o dispozice; teď si třeba uvědomuju, že v ložnici jsem si instaloval bedýnky od microsystému a ty nejsou těch aspoň 50cm od zdi..nicméně bassreflex mají dopředu, tudíž tady jsem to moc neřešil.
P.
P.
- ...EDGE...
No tak ze jo ja mam dva-jednicku a subwoofer s bassreflexem dozadu mi lezi dvacet centaku od zdi 
Ale zvuk mi vyhovuje, basy mam stazene protoze jinak skoro nic jineho slyset neni.
Ale zvuk mi vyhovuje, basy mam stazene protoze jinak skoro nic jineho slyset neni.
TO: jackies + Monikad... ano i přeuspořádání pokoje jsem bral v úvahu ale neni to tu bohužel moc providitelné. Z reproduktorů jde, jak rádio/hudba z CD, tak zvuk z notebooku... bohužel je používám na plno věcí... když cvičím na kytaru tak z reproduktorů mi hrajou bicí a půl metru pod nimi mám zesilovač ve stejném směru... takže si to asi nechám projít hlavou a koupím si zřejmě nový zesilovač a reprobedny které dám před PC, díky za vaše rady
TO: ...EDGE... - líbí se mi to, i jak jsou jacky/cinche vyřešeny
díky za tip
TO: ...EDGE... - líbí se mi to, i jak jsou jacky/cinche vyřešeny
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:

Pokud by někdo chtěl trochu inspirace do zvukové režie....
P.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hej, to chci domů taky!
Bohužel nemám ani to základní - místo, kde to udělat... 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- ...EDGE...
Moc pekne, ale zda se mi ze ty repraky miri az trosku moc na to kreslo, ty je mas na stojanech? Je to trosku tmave v tom miste a ja nevidim na cem stoji 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Masivní držáky na zeď (zakázka na míru, buk + 6mm ocelová příruba). Zdá se ti to, přesněji - jsou nastavené tak, jak mají být (sweetpot na uši
).
P.
P.
- ...EDGE...
To je pekne, ale ja osobne preferuji, kdyz nemam treba jeden urcity sweetspot, ale spis to proste zni prostorove dobre po cele mistnosti, rudiz trosku min k sobe ty repra, ale zas na recording se asi spis hodi to co mas ty no 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jj - studio je o sweetspotu
(primárně).
P.
P.
- ...EDGE...
Jasne no, my se tu bavime o ozvuceni pokoje, pochybuju (ikdyz k tomu nemam sebemensi duvod) ze si zde tazajici chce zalozit studio 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No ne - jako my dva jsme v diskusi trošku odbočili, ale když se vrátím zpět, tak jsem to sem postnul opravdu jen pro inspiraci; ukázka možného uchycení repro a ukázka možných akustických prvků sloužících k upravení zvuku v rámci místnosti
P.
P.
Co to je ten sweetspot?
Cort X-TH, Engl Ritchie Blackmore Sign., Engl 2x12 V30, Korg AX1500
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2Ferino: jedná se o bod nacházející se mezi hlavním reproduktorem (woofer) a výškovým reproduktorem (tweeter). Někdy bývá označen, většinou ne a pro jednoduchost se dá říci, že ho najdeš zhruba uprostřed vzdálenosti mezi okraji obou reproduktorů. Toto platí pro dvoupásmové monitory; třípásmové to budou mít samozřejmě jinak.
Co si vzít z předchozí informace? Že výškově bys neměl v poslechovém místě (bavíme se o studiu) mít monitory naštelované výrazně jinak ve směru na tvoje ucho
P.
Co si vzít z předchozí informace? Že výškově bys neměl v poslechovém místě (bavíme se o studiu) mít monitory naštelované výrazně jinak ve směru na tvoje ucho
P.
- ...EDGE...
No strucne a laicky bych to popsal jako misto, kde ten zvuk zni nejlip, tudiz pod nejakym uhlem a v nejake vzdalenosti mezi temi repraky.