Výstupy a šum

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Darkfear

Výstupy a šum

Příspěvek od Darkfear »

Zdravím,
měl bych takový hloupý začátečnický problém 8)
Sehnal jsem si ESI Juli@, s tím, že vyřeším problém s nekvalitním výstupem. :D Až po tom, co jsem si ji objednal, jsem zjistil, že ty malý pěkný výstupy z druhé strany nejsou 3.5jacky , dokonce že nelze je mít funkční zároveň :roll: .

Je nějaká možnost, získat neosekaný výstup do sluchátek z této zvukovky?

Popřípadě, kdybych neměl jinou možnost, tak jak by s dal zbavit šum, který výchazí z integrované karty i po dobu, kdy nic nehraje?

Mohl by mít ten šum něco společnýho s "hučením" reproduktorů, když jsou !pouze! zapojené do zásuvky?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Výstupy a šum

Příspěvek od Wohma »

Co je neosekany vystup? Pokud chces pouzivat bedny i sluchatka, pak by bylo nejjednodussi koupit nejaky sluchatkovy zesilovac s through vystupy. Nektery bedny mivaji i vlastni vystupy na sluchatka, ale kvalita je casto bidna. Poslednim resenim je koupe obycejneho prepinace, ale to neni uplne spravne reseni - nesedely by impedance apod.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Darkfear

Příspěvek od Darkfear »

Neosekaným sem myslem např. který projde přes redukci.

Jinak bedny a sluchátka zároveň zapojený mít nechci , hlavně aby nic nehučelo :twisted:

Integrovaná zvukovka, když zapojím sluchátka vydává šum, který s nepříliš dobrým zvukovým projevem není to pravé ořechové. Proto, jestli nejdou sluchátka zapojit do Julie.

Ten mé však napadlo .... kabel od sluchátek (Sennheiser CX300)až neslušně vodí zvuk (otření o oblečení, bouchnutí kabele o stůl,..a možná i práci pevnýho disku nebo větráku). To se asi nijak odstranit nedá,že?

"through výstup"? slyším poprvé :D

Jinak díky za rady
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Through vystup je Through out(put), cesky by se to dalo prelozit jako prubezny vystup, ale je to spis matouci nez cokoli jinyho. Jde o to, ze vstupni signal prochazi ven nezmenen (nebo aspon velmi podobny :)). Pokud bys chtel mit zaroven funkcni bedny i sluchatka, pak by to bylo nejlepsi reseni.

Kvalitni redukce maji natolik minimalni vliv na zvuk, ze v techto podminkach to nema smysl resit. Problem muze byt s nejakymi levnymi cinskymi smejdy.

Pokud nepotrebujes mit zaraz zapojeny bedny i sluchatka, pak staci koupit vhodny Y kabel - na jedne strane potrebujes dva mono jacky (pripadne RCA), na druhe strane samici malyho jacka. Pokud koupis kvalitni (nebo lepe si to sam spajis z kvalitnich vodicu a konektoru), tak neuslysis zadny zvukovy rozdil.

Ta "indukce" mechanickych otresu je IMHO zalezitosti vodicu a toho, jak je kabel udelanej, ale tohle snad okomentuje nekdo zkusenejsi, sam tomu moc nerozumim, nejsem elektrotechnik.
Somnus Aeternus
Darkfear

Příspěvek od Darkfear »

Tak jsem provizorně koupil mono redukci od Hamy, a hraje hůř jak vestavěny reproduktor :lol:

Nakonec jsem se to pokusil vyzkoušet přes Integrovanou tak, že nepojedu přes ASIO, ale DirectX. Na zkoušku jsem hodil program Amplitube a neustále to prská i při přímém nezkresleném signálu.. :cry: ...Když sem zvýšil Noise gate,tak to osekávalo jen tóny (šum hlasitější než kytara? :-D) :roll: .. Celkem mě překvapila i latence :roll:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

A proc kupujes redukci od Hamy? Dnes uz pomalu i v kazdym lepsim ksefte s pocitacema maji slusny vyber kabelu a redukci.

Pouzij ASIO4ALL. A precti si o tom sticky thread, protoze jinak bys tohle uz vedel.
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“