Chrchlátko na kolej

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
woro90

Chrchlátko na kolej

Příspěvek od woro90 »

Zdravím, mám na Strahově takový problém: abych si zahrál na elektriku, musím do hudebny a hudebna je volná jenom když jsou všichni ve škole, takže nemám tušení jak vypadá přednáška geologie a na materiálech jsem byl zatím čtyřikrát, z toho dvakrát po kalbě. Proto bych si rád koupil nějaké kombíčko spíš na blues, nepotřebuju aby to chrchlalo metalově, na černou kovovou hudbu nebo na hudbu kovu smrti si zajdu do hudebny před 4x12". A hlavním faktorem je cena. Nemusí to umět kdejaký phaser a bůhvíco ještě, stačí mi čistý čistý a zkreslený jiný než Stagg, fuzz budu mít před tím, takže bych dal přednost nějakému měkčímu clippingu, ani reverb to mít nemusí (kdyžtak někde schrastím rozšlápnutou krabku), hlavně když k něčemu bude ten čistý a nevyhodím za to moc. Koukal jsem na bazaru na pěknou třicítkovou epinu, ale už je pryč. Poradíte co by mi mohlo chrastit na pokoji aniž bych to po prvním tónu vyhodil z okna (chcípák jako 10W Stagg) nebo sousedé při prvním tónu vyhodili z okna mě (fullstack)? Připomínám že mám na kytaře tři singláče a hrál bych na to většinou blues, fuzz dodám krabkou, takže bych byl radši za měkčí zkreslení, a peněženka mi sotva stačí na pár piv.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Pikus

Re: Chrchlátko na kolej

Příspěvek od Pikus »

...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Jak moc levne to ma byt? :D
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

woro90 píše:Zdravím, mám na Strahově takový problém: abych si zahrál na elektriku, musím do hudebny a hudebna je volná jenom když jsou všichni ve škole, takže nemám tušení jak vypadá přednáška geologie a na materiálech jsem byl zatím čtyřikrát, z toho dvakrát po kalbě. Proto bych si rád koupil nějaké kombíčko spíš na blues, nepotřebuju aby to chrchlalo metalově, na černou kovovou hudbu nebo na hudbu kovu smrti si zajdu do hudebny před 4x12". A hlavním faktorem je cena. Nemusí to umět kdejaký phaser a bůhvíco ještě, stačí mi čistý čistý a zkreslený jiný než Stagg, fuzz budu mít před tím, takže bych dal přednost nějakému měkčímu clippingu, ani reverb to mít nemusí (kdyžtak někde schrastím rozšlápnutou krabku), hlavně když k něčemu bude ten čistý a nevyhodím za to moc. Koukal jsem na bazaru na pěknou třicítkovou epinu, ale už je pryč. Poradíte co by mi mohlo chrastit na pokoji aniž bych to po prvním tónu vyhodil z okna (chcípák jako 10W Stagg) nebo sousedé při prvním tónu vyhodili z okna mě (fullstack)? Připomínám že mám na kytaře tři singláče a hrál bych na to většinou blues, fuzz dodám krabkou, takže bych byl radši za měkčí zkreslení, a peněženka mi sotva stačí na pár piv.
Co takhle Fender Frontman?? :)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
DirX

Příspěvek od DirX »

axi12 píše:
woro90 píše:Zdravím, mám na Strahově takový problém: abych si zahrál na elektriku, musím do hudebny a hudebna je volná jenom když jsou všichni ve škole, takže nemám tušení jak vypadá přednáška geologie a na materiálech jsem byl zatím čtyřikrát, z toho dvakrát po kalbě. Proto bych si rád koupil nějaké kombíčko spíš na blues, nepotřebuju aby to chrchlalo metalově, na černou kovovou hudbu nebo na hudbu kovu smrti si zajdu do hudebny před 4x12". A hlavním faktorem je cena. Nemusí to umět kdejaký phaser a bůhvíco ještě, stačí mi čistý čistý a zkreslený jiný než Stagg, fuzz budu mít před tím, takže bych dal přednost nějakému měkčímu clippingu, ani reverb to mít nemusí (kdyžtak někde schrastím rozšlápnutou krabku), hlavně když k něčemu bude ten čistý a nevyhodím za to moc. Koukal jsem na bazaru na pěknou třicítkovou epinu, ale už je pryč. Poradíte co by mi mohlo chrastit na pokoji aniž bych to po prvním tónu vyhodil z okna (chcípák jako 10W Stagg) nebo sousedé při prvním tónu vyhodili z okna mě (fullstack)? Připomínám že mám na kytaře tři singláče a hrál bych na to většinou blues, fuzz dodám krabkou, takže bych byl radši za měkčí zkreslení, a peněženka mi sotva stačí na pár piv.
Co takhle Fender Frontman?? :)
Laney-LX 12
mám ho na doma a stačí to...za ty prahcy :wink:
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

sežeň si od EHX Freedom amp :-)

z těch lépe dostupných... co takhle http://kytary.cz/vox-ac4tv-8/HN107805/ ?

samozřejmě bez udaného finančního stropu je to těžký :-D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Dark Axel píše: z těch lépe dostupných... co takhle http://kytary.cz/vox-ac4tv-8/HN107805/ ?
Taky se mi tenhle voxík líbí.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Dark Axel píše:sežeň si od EHX Freedom amp :-)

z těch lépe dostupných... co takhle http://kytary.cz/vox-ac4tv-8/HN107805/ ?

samozřejmě bez udaného finančního stropu je to těžký :-D
Lampáček je sice fajn, ale já potřebuju něco za studentské peníze - tedy nějaký levný tranďák, jen aby to jakžtakž hrálo, možná ani netrvám na příjemném zkresleném, stačí slušný čistý. Ten LX-12 vypadá slušně, jen jestli nemá moc tvrdé zkreslení, pochopil jsem správně že série HCM = LX? A jaký je rozdíl mezi řadou LX a LG?
Ty marshallovské hračky mě nějak nenadchly, to už vážně jen chraptí, a Kustom Dart 10 hodně používají na doma metloši - ne že bych metal neměl rád, ale dávám přednost měkčímu, méně agresivnímu zvuku (a na lampáč bohužel nejsou peníze). Zase má reverb, což je fajn...

Ruby možná nebude až tak špatná volba, pájet umím, jen nevím jak na pěkné měkké zkreslení :(
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Woro... napiš kruci finanční strop :-D nepoužívej relativní pojmy jako "studentské peníze" :-D

pokud tranďák taktřeba se na bazaru válí Vox Pathfinder myslím lehce přes 2000
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Za malé peníze a s čistým zvukem bude asi opravdu nejlepší sehnat si frontmana. Já ho na bazaru prodával za 1300.
Kryšpín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kryšpín »

Frontmanem určo nic nezkazíš, zvlášť pokud chceš jet pohodovky před spaním. Ale bacha na wattáž - na koleji jsem měl 15W Peavey, a bylo to tak akorát...
Hlava: Marshall JCM 900 Hi Gain Master s preampem od Rockwellu
Bedna: Kustom Quad A
cvičítko Peavey Rage 158
Kytara: BC Rich Mockingbird, stará Apollka, el. ak. Fender CD-160
http://bandzone.cz/fan/jakrystof
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Woro nechces muj Laney LX20 ?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Strop tak právě kolem 2k - kdo někdy byl na Strahově, ten určitě chápe. Hráli jsme ve čtyři odpoledne na schodech na dvě akustiky a nijak jsme to nervali a stejně jsme museli poslouchat řvaní jedné poněkud nervózní slečny (že v tom jejím řvaní se už vůbec nikdo nemůže učit, to už byla jiná věc). Takže něco fakt malého, a z toho pochopitelně vyplývá, že zvuk asi stejně za moc stát nebude díky malému repráčku.

LX20 je spíš metalovka, ne? Já bych chtěl spíš měkčí zkreslení, ale pokud nikde nebude nic vhodnějšího...
lunchie

Příspěvek od lunchie »

k tomu ruby - ja si postavil ruby tuby a moc cisty headroom to nema ... ale ani nejake brutalni zkresleni - na blues je to ale dobry. Nebo koukni tady http://www.sophtamps.ca/, ma tam i 12V a 30V lampace, ktere se daji postavit za par stovek a taky maji takovy jemny zkresleni a kdyz pred to hodis treba tube screamer nebo treba krank distortus maximus (co se da taky postavit za par penez), tak z toho dostanes i neco tvrdsiho.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=504915

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=503827

jeden 2400 (brno, prý ještě korea), druhý 1500 ze středních čech :-)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

woro90 píše: LX20 je spíš metalovka, ne? Já bych chtěl spíš měkčí zkreslení, ale pokud nikde nebude nic vhodnějšího...
Clean je ucházející, gain to má tak na nirvanu (použitelně).
Na metal to rozhodně neni.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Na metal to není? Hrál jsi na to vůbec? :D :D
Jako nějakej ultramegatrasdeath z toho člověk nevytáhne, ale ty nejtvrdší kusy metallicy ještě s gainovou rezervou. Není to špatné kombo, i když si na něj spousta lidí stěžuje, takže by to chtšělo asi vyzkoušet. Já jsem s ním spokojenej.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Legendární Vermona Regent R221Nabízím toto kombo. Nehraje. Na opravu. Kdo tomu rozumí, rychle opraví. Byly spálené koncové tranzistory, ale po výměně stejně znovu shořely asi po jedné minutě hraní. Přidám dva nové koncové tranzistory. !!!Je jisté že závada je i jinde než na koncových tranzistorech.!!! Nejspíše tam jde nadproud, nebo je vyšší napětí Ube. Nemám čas to opravit. Je možno i d ... více » » Detail inzerátuŽďár nad SázavouDavid Šimek tel. 604 305 656.

Nech si udělat generálku na tomto kombu a budeš mít aparát na blues, který Ti budou všichni závidět. Má to v sobě i skvělý pružinový reverb. Znám člověka, který se na opravy těchto kousků specializuje a není drahý. Nákup tak 1000,- (víc bych nedával ) a generálka kolem 1500,-. Celkem 2500,- za plnohodnotný tranzistorák ( bez použití IO ), dva kanály, reverb a 12´´ repro. 12,5W až až.
woro90

Příspěvek od woro90 »

mmjuz píše:Legendární Vermona Regent R221Nabízím toto kombo. Nehraje. Na opravu. Kdo tomu rozumí, rychle opraví. Byly spálené koncové tranzistory, ale po výměně stejně znovu shořely asi po jedné minutě hraní. Přidám dva nové koncové tranzistory. !!!Je jisté že závada je i jinde než na koncových tranzistorech.!!! Nejspíše tam jde nadproud, nebo je vyšší napětí Ube. Nemám čas to opravit. Je možno i d ... více » » Detail inzerátuŽďár nad SázavouDavid Šimek tel. 604 305 656.

Nech si udělat generálku na tomto kombu a budeš mít aparát na blues, který Ti budou všichni závidět. Má to v sobě i skvělý pružinový reverb. Znám člověka, který se na opravy těchto kousků specializuje a není drahý. Nákup tak 1000,- (víc bych nedával ) a generálka kolem 1500,-. Celkem 2500,- za plnohodnotný tranzistorák ( bez použití IO ), dva kanály, reverb a 12´´ repro. 12,5W až až.
To vypadá dobře, díky... Kde ho najdu? Google mi to nenašel.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“