Burny SG

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Andy56

Burny SG

Příspěvek od Andy56 »

Burny SG říká to někomu něco ? cena je 689$ ale použitá
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Re: Burny SG

Příspěvek od Radek Kysely »

Zase další firma z tisíce, která chce napodobit Gibson logo na hlavě a to je tak všechno :roll: Za tu cenu by to mělo už aspoň trošičku hrát, ale nevím no, moc tak nevypadá (soudím z těch obrázků) :D
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

v googlu toho vyjelo dost http://images.google.cz/images?hl=cs&lr ... q=&start=0 ..a jen tak jsem zahlidl neco s rokem 79, ale nevim no

edit: tak to jsou japonske repliky gibsounu http://en.wikipedia.org/wiki/Burny
Naposledy upravil(a) McKozias dne 14.12.2009 16:33, celkem upraveno 1 x.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Radek Kysely píše:Zase další firma z tisíce, která chce napodobit Gibson logo na hlavě a to je tak všechno :roll: Za tu cenu by to mělo už aspoň trošičku hrát, ale nevím no, moc tak nevypadá (soudím z těch obrázků) :D
tak to ses dobrej...vsadim se ze kdyby tam byly v logu jine pismenka tka by to hralo :roll:
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Kytary jsou to dobre, malem jsem pred rokem na bazaru koupil Burny SG, 70. leta, bily kremovy odstin a s P90kami za 16 tisic ale nakonec jsem dal prednosti uplne jine a hlavne nove kytare.
Andy56

Příspěvek od Andy56 »

takze to neni zadny smejd ? jako kdyz se podivam na tu cenu tak si rikam kurna ze to musi uz byt nejaka dobra kytara
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

osobne sem na to nehral ale myslim ze japonci by to hur jak americani neudelali..
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tak jsou to japonske produkty, tam z hlediska kvality zpracovani se nemusis bat. Pokud se nepletu tak s Burny a dalsimi firmami, co delaly vytecne kopie, se Gibson i soudil, protoze zkratka a dobre, ty modely jsou dobre "okopcene".
Andy56

Příspěvek od Andy56 »

wikxzen píše:Tak jsou to japonske produkty, tam z hlediska kvality zpracovani se nemusis bat. Pokud se nepletu tak s Burny a dalsimi firmami, co delaly vytecne kopie, se Gibson i soudil, protoze zkratka a dobre, ty modely jsou dobre "okopcene".
hmm tak to stoji za uvahu.. skoda ze nemam moznost to nikde vyzkouset ,,,, pochybuju ze v cr bude nejaka kterou chci ... a kupovat to po netu toho se obavam ze nevim na co narazim ... :(
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek Kysely »

McKozias píše:
Radek Kysely píše:Zase další firma z tisíce, která chce napodobit Gibson logo na hlavě a to je tak všechno :roll: Za tu cenu by to mělo už aspoň trošičku hrát, ale nevím no, moc tak nevypadá (soudím z těch obrázků) :D
tak to ses dobrej...vsadim se ze kdyby tam byly v logu jine pismenka tka by to hralo :roll:
Ale tak jsem to nemyslel, jenom se mi to zpracování nějak nezdálo..
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

aha..no ja nevim..je pravda ze nejsem zadny odbornik, ale me to prijde fakt nachlup stejne :)
Andy56

Příspěvek od Andy56 »

McKozias píše:aha..no ja nevim..je pravda ze nejsem zadny odbornik, ale me to prijde fakt nachlup stejne :)
hej podobnost fakt kdybych zmenil napis myslim si ze to je gibson :D uplna replika :D
Andy56

Příspěvek od Andy56 »

ty jejich webovky.. aby se kvuli nim zacal ucit japonsky .. kdo se v tom ma vyznat
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Radek Kysely píše:
McKozias píše:
Ale tak jsem to nemyslel, jenom se mi to zpracování nějak nezdálo..
Na parvni pohled houno vykouzlime, ale me se tam nezda nic podezreleho.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

vypadá moc pěkně, poctivej kus snad dokonce opravdovýho mahagonu, pěkně radiálně říznutej 8)

Tady mi něco vyskočilo z googlu:
Burnys are made by Japanese company Fernandes. The company started making guitars in 1969, and the first Burnys were SG´s, Firebirds and Juniors/specials, they are present in the 1973 catalogue.

/dál je to ale hlavně o lespaulech http://www.japanguitars.co.uk/burny%20info.html

Bude to typ RSG 50 ze začátku 70 let nejspíš:
Přílohy
electric-guitar-burny-rsg50-wr-bridge.jpg
Naposledy upravil(a) Tonda dne 16.12.2009 19:17, celkem upraveno 1 x.
I´m wheels... movin´wheels
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

burny jsou jedny z těch proslulejších a lépe hodnocených lawsuit kopií gibsonů :-) co jsem zatím zahlíd tak to snad vždycky byla krásná kytara, na první pohled poctivě udělaná (je otázka jak je to ve zkutečnosti)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
panedge

Příspěvek od panedge »

Dark Axel píše:burny jsou jedny z těch proslulejších a lépe hodnocených lawsuit kopií gibsonů :-) co jsem zatím zahlíd tak to snad vždycky byla krásná kytara, na první pohled poctivě udělaná (je otázka jak je to ve zkutečnosti)
Jojo přesně tak Burny je špica z japonskejch kopí Gibsona,dělaj i parádní lubovky,občas se tady prodávaj na bazaru a dycky je to luxus kousek
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já mám burny co se týče lawsuitů zařazené kvalitou někam poblíž Ibanez :-)

mimochodem jedno lawsuit ibanez LP z 80. let bylo to nejlepší LP, na jaké jsem kdy hrál :-D nějaké Gibsony... pche :lol:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
kubog

Příspěvek od kubog »

Burny, Greco, Tokai, jedny z tých viac kvalitných kópií. Za tú cenu je to super
panedge

Příspěvek od panedge »

Dark Axel píše:já mám burny co se týče lawsuitů zařazené kvalitou někam poblíž Ibanez :-)

mimochodem jedno lawsuit ibanez LP z 80. let bylo to nejlepší LP, na jaké jsem kdy hrál :-D nějaké Gibsony... pche :lol:
V 70 letech prý dělal Ibanez nejlepší kopie LesPaulů,takže když máš Burny někde tam tak to bude super :D
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“