NE má být ale MUSÍ !! Hezký zes na pohled přitom tě kábl může zabítmia píše:Nádherná práce, to vypadá jako regulérní profi výrobek. Jenom připomínka - jako zásuvka 230V by měla být použitá s kolíky, ne s dírama, představ si, že vytáhneš síťovej přívod ze zesíku a sjede ti ruka po kabelu dovnitř koncovky...
Kanál s EF86 byl vyloženě určen pro mikrofon, s kytarou většinou všechny aparáty s pentodou na vstupu hrají nezvykle, zvláště pokud uživatel preferuje zkreslený zvuk, tak to může být vyloženě průšvih.Šimor píše:Ahoj,
narazil jsem na tento tuning MV3 a jsem nadšený z řemeslné práce. Zrovna jsem ve fázi, kdy od podzimu hledám pro svoji MV3 co nejlepší zvukové řešení preampu s použitím pentody EF86, kterou mi bylo líto vyhodit. Zapojení MV3 má kanál s touto pentodou zapojený dost netradičně, použití volume hned za vstupním jackem připomíná koncový stupeň. Možná má někdo zkušenost se zapojením externího preampu do tohoto vstupu. Kanál s ECC83 je zcela tradiční, oba kanály mají korekce vycházející z klasického James tone stack (používá ho třeba Framus), ale hodnoty součástek jsou navrženy v souladu s univerzálním použitím MV3 (a dalších z produkce F. A. Böhm KG - Regent 15 a 30). Společně s mohutným OT dimenzovaným na pásmo 20 Hz - 25 kHz (informace z manuálu na http://www.fonar.com.pl/audio/fotki/mv3/mv3.htm) má tato koncepce za následek, podle mého názoru, hodně zahuhlaný zvuk MV3 z HB snímačů, navíc bez možnosti potlačit střední pásmo. Proto použité korekce určitě nejsou vhodné pro kytaru a degradují slušný koncový stupeň. Nejvíc původní zapojení asi oceňují majitelé kytar se single coily.. To co mě teď zajímá, je celá řemeslná práce kolem bedýnky, případně šasi. Protože preferuji klasiku, tj. součástky pájené na očka, je nutné šasi ve formě tradičního korýtka. Je možná kompletní dodávka bedýnky a šasi? Piš, prosím, na simor@volny.cz, určitě se domluvíme. Diky.
nemáš tak docela pravdu, ty zásuvky se sice v PC používají, ale nejen v PC, co jsem viděl zesíky, tak každý ji má. A dělají se obě varianty, jak s kolíkama tak s dírama, ta s dírama se používá třeba pro výstup 230V pro napájení monitoru, ale vždy pro výstup, nikdy ne pro vstup. Nicméně díry pro přišroubování by měly mít stejnou rozteč, takže se dají bez problémů vyměnit. Radši to přehoď, ať to někoho nezabije.S tou vidlicovou zásuvkou, to je prúser, ja som si to vôbec neuvedomil, toto sú zásuvky na PC a nie na takéto veci
nechci tu šířit nějaký bludy ale já mam zato že ty zásuvky stejný nebudou aby se nedaly prohodít . díry vy šroubky by sedět měly ale to tělo bude větší nebo menší .mia píše:nemáš tak docela pravdu, ty zásuvky se sice v PC používají, ale nejen v PC, co jsem viděl zesíky, tak každý ji má. A dělají se obě varianty, jak s kolíkama tak s dírama, ta s dírama se používá třeba pro výstup 230V pro napájení monitoru, ale vždy pro výstup, nikdy ne pro vstup. Nicméně díry pro přišroubování by měly mít stejnou rozteč, takže se dají bez problémů vyměnit. Radši to přehoď, ať to někoho nezabije.S tou vidlicovou zásuvkou, to je prúser, ja som si to vôbec neuvedomil, toto sú zásuvky na PC a nie na takéto veci