akustika se snímačem pro el- kytaru?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
dzheysí
Kontaktovat uživatele:

akustika se snímačem pro el- kytaru?

Příspěvek od dzheysí »

chtěla bych si pořídit akustickou kytaru, aproto bych se chtěla zeptat jestli by bylo možné nějak přidělat snímač pro el kytaru na akustiku a strčit do komba pro elektriku a jestli by to mohlo hrát jako elektrika, jestli ano prosím o radu jak toto udělat a po případě jaký vhodný snímač :lol: POpřípadě bych i potřebovalo jakou akustickou kytaru, ale to se kdyžtak podívám na ostatní téma. :oops: :oops:
MrCoreyGuitarman

Re: akustika se snímačem pro el- kytaru?

Příspěvek od MrCoreyGuitarman »

Vážně nechceš spíš elektriku? Mě by to docela časem omrzelo, kdybych hrál nějakej ten metal, rock, ... na akustiku s tímhle zvukem... Jasně, že to jde. Jen, když budeš mít akustiku, tak to chce tvrdší struny, aby to znělo jako akustika (aspoň ty jedenáctky), pokud to ale chceš přes kombo a budeš hrát nějakej rock a budeš chtít nějaký sólo, tak se Ti budou pěkně blbě tahat...

Pokud to chceš jen na zesílení zvuku a žádný metalový zkreslení, tak Ti bohatě stačí nějakej snímač na akustickou kytaru... Vyrábí se piezo nebo ty magnetický snímače :)

http://kytary.cz/kytary/snimace/snimace ... -nastroje/
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Já bych ten problém neviděl ve strunách, ale v tom, že se ti budou při hraní míchat zvuk z akustiky a z komba a bude z toho pěknej humus... o zpětný vazbě nemluvě
dzheysí
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzheysí »

no o eletrice sem taky přemýšlela, ale spíš to vidim na elektro-ak.
To s tím snímačem byla spíš jen taková otázka zvědavosti :) Jinak díky moc :) :)
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Nevěř jim :-) Samozřejmě že to funguje! Viz: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/a ... 20052.html Sice mě tady za to pár lidí kamenovalo, ale zpětná vazba opravdu není problém a míchání akustickýho a elektrickýho zvuku není hnusný :-D Pokud budeš chtít, pošlu ti kvalitnější nahrávku, abys věděla, co z akusticko elektrickýho hybrida jde vytáhnout.
dzheysí
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzheysí »

wow :D :D tak to bylo skvělí , akustiku sice nemám, ale asi to pudu zkusit na klasice :)
To s tím suchým zipem je dobrej nápad jen teť nevím, to si ten sucháč nalepil i na kytaru? :shock:
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

na klasice ee to ti nepofrčí pokud nemá kovový struny ale má nylonový :D
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Na strany do ozvučnýho otvoru jsem chemoprénem nalepil dva čtverečky 1x1cm. Pochybuji, že to nějak przní vibrace vrchní desky. A pokud by ses bála ztráty zvuku, přečti si o řešení na konci článku kdy to kolega spáchal obepnutím těla kytary řemenem. Jedinou slabinou obou systémů je, že ten snímač jde prostrčit pod strun jen tak tak, ale při troše úsilí a šikovnosti není problém. Jinak je fakt, že snímač na elektrickou kytaru nutně potřebuje kovový magnetický struny, čili na klasice to nefaká...
dzheysí
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzheysí »

Hegrik píše:na klasice ee to ti nepofrčí pokud nemá kovový struny ale má nylonový :D
JO jenže já sem jinej magor, mám dvě klasiky a na obou kovovky, vím že je to jak nalít benzín do nafťáku, ale na plastovou kytaru fakt hrát nebudu, sice mi to několikrát zvedlo kobylku, ale v tomhle sem fakt nepoučitelná, prostě nylonky nechci. :D :D :D
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Az ti ta kobylka jednou uleti a za letu usekne hlavu tak se na to pak budes divat jinak.
dzheysí
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzheysí »

...EDGE... píše:Az ti ta kobylka jednou uleti a za letu usekne hlavu tak se na to pak budes divat jinak.
Možná jo
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

... já hraju taky na kovový... a ještě na ty devítky, co tady všichni zatracujou ^^
A Hamburger tam půjde taky, jen co do elektriky pořídím RMko :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“