Drahé stage piano X Levnější+rack

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Asanoth

Drahé stage piano X Levnější+rack

Příspěvek od Asanoth »

Ahoj
vybíráme novej nástroj pro našeho klávesáka, protože zatim hraje na Yamahu NP-30, což je podle mě věc, která se hodí jedině na závěr koncertu The Who.
Vzhledem k tomu, že jeho do velké míry zajímá vážná hudba je jednou z priorit velmi dobrá mechanika emulující piano. Samozřejmě v rámci cenových možností. Na druhou stranu hraje v rockové kapele, a tudíž je potřeba mít dostatečný počet dobře znějících zvuků, a to zejména kvalitní simulaci varhan á la Hammond. Bohužel si Nordy nemůžeme dovolit a musíme koukat o něco níže.
Ale v současné době máme zásadní dilema:
a) koupit kvalitní stage piano jako Kurzweil Sp2X, Kawai MP-5(což už je skoro nad cenou) nebo Korg SP-250(to nejsou konkrétní návrhy, jen pro představu o ceně)
b) koupit něco levnějšího s obstojnou mechanikou, třeba Yamahu P-95(nezkoušel jsem jí zatím, ale prý není špatná) a k tomu nějaký modul. tady teda moc nevíme, jak to funguje, takže když nám to někdo objasní, budeme rádi :)

V obou případech, a v tom druhém zejména, se samozřejmě bavíme o bazarových kouscích, případně o nákupu s nějakou slevou(kámoš před třemi týdny koupil u Thomanna SP2XS o 9000 levněji, než je prodávaj na kytarách, bohužel už ho neprodávaj).
Tak když bude někdo tak hodný a nastíní nám aspekty jednotlivých možností, budeme mu vděčni.
Díky
Zdar
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Jens Ludwig
Odborník

Re: Drahé stage piano X Levnější+rack

Příspěvek od Jens Ludwig »

ponejprv - nejslem si jist, jak je zde velká komunita hráčů na klávesové nástroje... odkázal bych tě tedy spíš na www.electrozone.cz...

jak fungujou klapky + modul??? - z klapek si posíláš MIDI do modulu - ten vyrábí audio, který pak jde dál (PA, kombo, cokoliv...).. je i možnost kombinovat interní modul kláves i externí modul... možností je nepřeberně, záleží taky trochu na tom, co přesně chceš a jaký přesně máš stroje...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“