Zpěvový mikrofon ± 4000

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
60'Rock_N'_Roll

Zpěvový mikrofon ± 4000

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Dobrý den

jestli mi výjde prodej kytary, premýšlím o vylepšení mého dosavadního zpěvového vybavení.

Chtěl bych si koupit jeden Tc Helicon efekt, ten uz mám rozhodlý...jeho kvalitu povazuji za docela vysokou a tak nestojím o to, aby jeho funkce kazil špatný mikrofon, který se občas na akcích v klubech vidí....

Jde mi tedy o to, jaký mikrofon by se dal koupit. Mikrofon bych chtěl určitě na zivé vystupování. Něco málo jsem si prečetl a zjistil jsem, ze zvuk kvalitně prenáší kondenzátorové a páskové mikrofony. Je to pravda?

Díky vzhledu se mi líbí většina kondenzátorových mikrofonů..alá toto:
Obrázek

a však sem snad nikdy neviděl, ze by je někdo pouzíval na zivém koncertě, takze tipuji, ze na zivé koncerty budou asi díky vazbě nepouzitelné.

Jde mi o to, aby díky špatnému mikrofonu tenTC Helicon nezněl nějak špatně...prostě abych mohl vytáhnout z toho efektu vše co v něm je.

nabízím se všem moznostem. dynamické, kondenzátorové, páskové...díky vzhledu trošku uprednostuji ty kondenzátorové, páskové, ribbony, ale pokud jsou hodně nepouzitelné na zivé vystupování, tak se hold budu muset spokojit s klasickým dynamickým mikrofonem.

Cenu jak jsem jiz napsal si predstavuji 4000, ale kdyz ji presáhne, tak nevadí.
Paris
Rádce

Re: Zpěvový mikrofon ± 4000

Příspěvek od Paris »

kondik se nazivo moc nehodi. bude te trapit vazbenim.
60'Rock_N'_Roll

takze i toto téma skončí jako všechna...shure sm58..?

já proti němu v nejmenším nic nemám, jen sem se chtěl zeptat, jestli i ty kondenzátorové, které vypadají fakt hezky se nedají na zivo pouzít...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

daji, ale je to na tissi produkci...

(si sezen dynamiku, co vypada hezky.)
60'Rock_N'_Roll

nechci aby ste to pochopili tak, ze mi jde jen o vzhled...chci kvalitní mikrofon..a kdyz bude hezkej, tak to bude jedině plus...

kondenzátorový se mi prostě líbí, ale pokud jsou nepouzitelný, tak na to kašlu

poradíte mi teda s nějakým určitým typem?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja sem chtel dycky tenhle (sice ne na podium, to je ale vedlejsi...)
http://www.shure.com/americas/products/ ... microphone
http://kytary.cz/shure-55sh-ii/HN076430/
excalibur

Příspěvek od excalibur »

co sa tyka mojej skusenosti s dynamickym mikrofonom, tak perfektne vysledky zvuku dosiahnes s Heil Sound PR-35 vyborne odolava zpetnej vazbe,.. a z kondenzatorovych cenovo dostupnych sa mi osvedcil ADK S-51
Naposledy upravil(a) excalibur dne 31.01.2011 16:51, celkem upraveno 2 x.
boolocks

Příspěvek od boolocks »

Na živo to chce vážně dynamiku, pokud nehrajete ve dvou třeba na španělky....

Ten shure "ala" Karel Gott vypadá moc fajn, tak proč ne? ;-)
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Máš dvě možnosti,
buď koupit Shure Beta58, a spokojeně zpívat,
anebo vést léta akademické diskuse, a zoušet a zkoušet, a kupovat a prodávat, a mezi tím ty diskuse atd. ... atd.
Já volil tu první možnost, naprostá spokojenost.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
excalibur

Příspěvek od excalibur »

mne pride ten zvuk nasnimany cez Shure Beta 58A prilis zastrety, nedostanes z neho maximum, co by si mozno na zivom vystupeni chcel.. osobne sa priklanam k Heil Soundu a presvedcilo ma vs. video najma v tej casti, kde sa chlapik smeje - asi v 0:45´ len pre porovnanie http://www.youtube.com/watch?v=Lq7lE5Q7gg8 ostatne zalezi na tebe, ci preferujes radsej priamy cisty zvuk, ci skor taky ten covered http://www.youtube.com/watch?v=RJC_hj_D ... re=related
Valonika

Příspěvek od Valonika »

Také jsem si jeden HEIL SOUND PR 20- Pink Pearl pořídila, konkrétně v růžové 8) a to nejen pro jeho krásnou barvu, ale zároveň jsem podpořila boj proti rakovině prsu. Mimo jiné zpívá mi to s ním krásně, jsem opravdu moc spokojená.
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

60'Rock_N'_Roll píše:Chtěl bych si koupit jeden Tc Helicon efekt, ten uz mám rozhodlý...jeho kvalitu povazuji za docela vysokou a tak nestojím o to, aby jeho funkce kazil špatný mikrofon, který se občas na akcích v klubech vidí....
Mohu tě v dobrém ubezpečit, že (kvalitní) dynamický mikrofon je asi to poslední, co by kazilo práci TC. Navíc ty krabičky jsou určeny primárně na živé hraní a i když mají fantomové napájení, určitě je nebude limitovat mikrofon tolik, jako výkon zpěváka (vše špatné vyleze na povrch jako krtci v dešti).
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

60'Rock_N'_Roll píše:Díky vzhledu se mi líbí většina kondenzátorových mikrofonů..alá toto:
Obrázek
Přesně toto jsem teď zažil na jedné produkci a kromě zcela poddimenzovaného PA to byl velmi významný zdroj vrásek zvukaře... Design se super, ale bere to všechno a po pár minutách to nahoukávání docela otrávilo...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tyhle konstrukce taky zpravidla nejsou urcene pro ozvucovani. Ne nadarmo vypada Shure SM58 a drtiva vetsina zpevovych mikrofonu prave tak, jak vypadaji. A nektere maji dokonce kondenzatorove vlozky, ale to jsou povetsinou drazsi kusy.

Pokud ti jde o vzhled, sezen si kopie toho slavnyho "Elvis" mikrofonu, dela to hodne firem. I kdyz za tyhle penize bys vlastne mohl mit original: http://www.audiotek.cz/product-12898-shure-55sh-ii
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Dynamický mikro do 4K

Příspěvek od hendy9 »

Co si pořídit za cenu 4K max nebo něco málo přes ? Předpokládám propojeni s RCF ART- ještě nevim přesně s čim, ale s něčim do 16K.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 5.12.2013 20:08, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledej, zda tu podobné téma již není. Díky.
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Dynamický mikro do 4K

Příspěvek od pavlii »

Opět typicky doplňující otázka: účel?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Poslední dobou se z toho tady stává detektivní kancelář Nero a spol.
Člověk aby pročetl všechny příspěvky uživatele napříč fórem a z nich odvodil a pochopil souvislosti.

Já jsem vydedukoval, že by to mohl být zpěv - zesilovace-a-reproboxy/rcf-art-aktivni- ... ml#p640067
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

tak hlavně do zkušebny a styl hudby rock, ale to už by na to asi nemělo mit vliv...a zpěv mi přišel tak samozřejmej, že sem ho ani nezmínil
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

hendy9 píše:styl hudby rock, ale to už by na to asi nemělo mit vliv
Má. A jaký!
hendy9 píše:a zpěv mi přišel tak samozřejmej, že sem ho ani nezmínil
Je to v sekci "mikrofony a snímání" a snímat lze kdeco. Třeba nástroje. Nakonec při zvučení většinou dáváme 2-4 mikrofony na zpěv, kdežto nástrojových tak deset.
Takže je skutečně nutné v dotazu zmínit podrobnosti.
Jenže i teď je odpověď velmi těžká, protože každému vychází z hrdla něco jiného a každému může tudíž pasovat nějaký jiný mikrofon. Nikdo zodpovědný ti neřekne - kup ten a ten jediný. Můžeme maximálně některé doporučit. Důležité pak bude zkouška v obchodě.
Vzhledem k ceně, stylu a použití bych tedy doporučil vyzkoušet Shure Beta 58, Audix OM5 (lépe 7), Sennheiser E935, AKG D7.
Každý je jiný, všechny jsou svým způsobem skvělé. Ale jistě ti nesednou všechny.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“